|
Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... |
|
Thread Tools | Display Modes |
09-06-2011, 13:53 | #1 |
VIP Member
|
X. Spotkanie właścicieli CzW & VIII. Memoriał Hokiego - 26-28.08.2011 Późna (PL)
Pomalu zaczynamy dopracowywac szczegoly - ogolne informacje znajdziecie tutaj: http://www.wolfdog.org./pol/events/168.html Jest jednak kilka rzeczy, ktore trzeba dogadac wczesniej... Chodzi oczywiscie o badania... Na spotkaniu bedziemy mieli ponownie dwoch weterynarzy, wiec mamy pole do popisu To, ze bedziemy odbierac DNA (krew lub naskorek - jak kto woli) do darmowych badan na DM u Danieli jest pewne na 100%... Z mijke dogadujemy sprawe badan na dwarfizm - cena moze zostac mocno obnizona jesli oddamy probki wpolnie (najlepiej gdyby zebralo sie 30 psow), gdy oplaci sie test "z gory" (tzn przekaze pieniadze mijke), a probki dostarczy do Holandii mijke, lub holenderski weterynarz. Dzieki temu mozemy zejsc z ok. 150EUR do jakis 80EUR (dokladnej ceny jednak jeszcze nie znam). Stad pytanie: kto z Was pisalby sie na takie badania? Kto bylby chetny? Inna opcja to badania oczu z europejskim certyfikatem - ich cena to ok 180ZL, ale tu tez: minimalna ilosc psow do badania to 30 sztuk...
09-06-2011, 14:40 | #2 |
love and terror
|
Ja na DWARF z checia! Jesli oczywiscie cena bedzie w miare w miare, ale czuje, ze to bedzie okazja...
|
09-06-2011, 15:12 | #3 |
Member
|
Łomatko, to już minął prawie rok?
No to my zwarci i gotowi odliczamy dni |
29-06-2011, 22:02 | #4 |
love and terror
|
W tym roku obowiazuja takie stroje na spotkaniu!
http://kwejk.pl/obrazek/208496/pokemon.html |
27-07-2011, 13:59 | #5 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Czy wiadomo juz kto bedzie sedzia na bonitacji?
|
27-07-2011, 20:00 | #6 |
VIP Member
|
Plany sa stale w realizacji, dlatego nie pisze... Komisja bedzie jak zwykle miedzynarodowa... Na oceniajacego staramy sie sciagnac szanowanego czlonka czeskiej komisji hodowlanej... ale zobaczymy czy sie uda, bo to osoba bardzo zapracowana...
27-07-2011, 20:27 | #7 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Gdyby sie udalo to bedzie bonitacja wedlug czeskich zasad?
|
27-07-2011, 20:34 | #8 |
VIP Member
|
Chyba jednak pozostaniemy przy slowackiej... Czeska jest fajna, ale oceniana wedlug czeskich regul nie jest fair w stosunku do nieporzygotowanych i nieprzeszkolonych psow... A przeciez takie glownie pojawiaja sie w Poznej...
Nie chce powtorzyc bledu Francuzow, ktorzy zaprosili czeskiego sedziego, a ten podyskwalifikowal im prawie wszystkie psy, bo nie atakowaly pozoranta... "Problem" w tym, ze we Francji zakazane jest szkolenie obrony z wilczakiem i zaden pies nie umial (bo nie mial tez prawa) atakowac...
27-07-2011, 20:50 | #9 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Dyskwa dla zwyklych, normalnych psow niewykazujacych agresji? Jaki dawal kod? Flegmatyk?
zaciekawilas mnie tym zakazem... Jest jakas urzedowa lista ras zakazanych w szkoleniu np. do IPO? Słowacka przegina w druga strone. Bardzo mnie to zasmucilo w Havranowie Last edited by jefta; 27-07-2011 at 21:01. |
27-07-2011, 22:15 | #10 | |
Moderator
|
Quote:
chyba to mozna znalesc w regulaminach krajow. hmm a czeska przegina w to ze robi show a nie test charakteru- brakuje waznej czesci testu, o ktorej one po prostu zapomniali. |
|
28-07-2011, 00:22 | #11 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Stabilne, normalne, nieszkolone do obrony psy byly oceniane jako strachliwe?
Nie znam francuskiego wiec ciezko mi bedzie szukac ich ustaw. W sportach ringowych rzeczywiscie jest lista ras dopuszczonych do zawodow, ale ciekawi mnie lista ras ktore nie moga byc wcale szkolone do obrony w kraju na niezlym poziomie w sportach obronych... nie wiem jak wyglada czeska bonitacja i mialam nadzieje zobaczyc w koncu. Trudno. Obejrze 4 słowacką |
28-07-2011, 00:26 | #12 | |
Moderator
|
Quote:
tak i jest bo pies niepokazal agresii i nie zrobil ataku )) ja wiem - gadalam z liudzi z FR one mowia - wilczak nie jest w liscie psow ktore moga isc na obrone i wlasciciele, ktore chca robic IPO jada do... Niemiec na szkolenia. zawsze mozna pojechac do CZ jesli juz tak chce sie |
|
28-07-2011, 08:27 | #13 |
VIP Member
|
Francuzi mają inne podejście, całkiem inne i ładnie to widać w wątku o koszulkach wolfdogowych AD 2011.
Nikt oprócz Francuzów nie zareagował tak negatywnie i gwałtownie na grafikę. Oburzyli się, że koszulki przedstawiają agresywne psy i oni nie chcą w taki sposób promować swojej rasy. Rzucili kontrpropozycje w postaci słitaśnych fotek z nałożonymi "artystycznymi" filtrami z PS - dla nas lekko kiczowatych. Ale trzeba po prostu zrozumieć inną mentalność, to inny kraj, inne wzorce myślenia i obce jest im nasze słowiańskie, nieco rubaszne poczucie humoru czy w ogóle podejście do wielu spraw. We Francji, w miastach nie spotkałam np. malutkich yoreczków terroryzujących okolicę, w ogóle mają mało psów w miastach. Nie oni jedni zresztą |
28-07-2011, 09:57 | #14 |
Kawał ch*ja
|
a tam mam swoje zdanie o francach juz wyrobione, glownie wlasnie przez koszulkowy watek... co do ich "artystycznych" filtrach - u nas przynajmniej sie postaralismy, chetnych do obejrzenia ich prac odsylam na francuski watek z koszulkami To tak offtopowo
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
28-07-2011, 10:01 | #15 | |
VIP Member
|
Quote:
Ja np. w pełni się z nimi zgadzam w temacie powszechnego stosunku do ćwiczenia obrony z czw - choć koszulki zdecydowanie wolę nasze |
|
28-07-2011, 21:02 | #16 |
love and terror
|
Wiem, ze to jeszcze troszke czasu, choc nie duzo...
Czy ktos z Trojmiasta bedzie jechac do Poznej po poludniu w piatek? Chodzi o to, zeby mojego chlopa w ta jedna strone zabrac... Bez wiekszych bagazy, bez psa. |
28-07-2011, 22:12 | #17 |
Junior Member
|
A czy ktoś wie jak najszybciej dostać się z Berlina do Późnej? Co najlepiej, pociąg? Autobus? Poszukam w necie, ale może ktoś ma już jakieś sprawdzone połączenia, lub inne wskazówki.
Dzięki za info |
28-07-2011, 22:58 | #18 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Pociagiem do Guben i ktos musi cie odebrac, bo publiczny transport konczy sie w Gubinie
|
29-07-2011, 07:41 | #19 |
Junior Member
|
Grześka to wezmę! niech wypala płytę z dobrą muzyką Musimy sie zdzwonić, żeby zgrać się w czasie, bo jeszcze nie wiem czy w piatek po południu czy wcześniej...
|
29-07-2011, 11:52 | #20 |
love and terror
|
Tzn on do 14 pracuje w piatek, a nie moze wziac urlopu, bo to nowa robota i po prostu nie ma.
Dzieki wielkie Aha, widzial Cie ostatnio z Nergalem |
|
|