Ga terug   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Discussietools Weergave
Oud 26 January 2011, 03:04   #1
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's schermafbeelding

Stuur een bericht via MSN naar z Peronówki Stuur een bericht via Skype™ naar z Peronówki
Standaard "U"nikalni z Peronowki

Dlaczego "U"nikalni? Bo miot "D" z Peronowki - w tym Draco (ojciec Belke) to jedyne w tej rasie psy nalezace do linii przepieknego Atosa z Belešova.
Mama Belke jest rownie ciekawa... Nie, nie z powodu Hasso, bo ja nie jestem zwolennikiem bajeczek o "uzytkowej linii", bo "w n-tej generacji mamy psa z IPO3".... Jest ciekawa, bo pochodzi z jedynego miotu Daga z Tematínskych kopcov ("mafia" chciala go jeszcze uzyc, ale niestety sie nie udalo). A Dag to jedyny hodowlany pies z jedynego miotu Bekky Kollarov dvor )(szkoda, bo byla to na serio piekna suka). Jesli jeszcze dodam, ze ojcem Daga jest "Tamburowy" Aron Vlci udolie to chyba juz bedzie jasne, skad u braci "B" taki wyglad....
OK, dosyc tych "pieknych", "jedynych" i "pierwszych". Krotko mowiac - nieczesto zdarza sie tak, ze swietnemu eksterierowi towarzyszyl az tak ciekawy rodowod...
"U"nikalni pewnie niedlugo przestana byc unikalni Bo wiem, ze nie tylo my mamy na nich oko... I co sie dziwic...

Belke mam "na obserwacji" od momentu kiedy sie urodzil...

...przez czas dorastania...

...by wreszcie moc powiedziec "ma sie jednak to oko"...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Met citaat reageren

Regels voor berichten