|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
13-08-2009, 23:24 | #1 |
Senior Member
|
Bonitacja - Litwa 05-09-2009r.
Mam kilka pytań odnośnie bonitacji jaka odbędzie sie na Litwie we wrześniu, a w której z chęcią wzioł bym udział. Jednak na stronie nie ma żadnych informacji poza ceną i jednoosobowym składem sędziowskim.
Konkretnie chciałbym zapytać : 1. Skład komisji bonitacyjnej ? 2. Który z sędziów ma uprawnienia do bonitacji CzW ? 3. Czy na bonitacji będzie test charakteru ? 4. Czy odbędzie się ona wg regulaminu słowackiego czy czekiego ? 5. Czy jej uczestnik dostanie obowiązkowy wpis w rodowodzie tak jak w krajach pochodzenia rasy ? Bardzo interesują mnie w tej chwili wszystkie możliwości sprawdzania charakteru u mojego dojrzewającego samca. Psychika zmienia sie mu z godziny na godzinę. Będe wdzięczny za odpowiedź. |
14-08-2009, 00:06 | #2 |
Junior Member
|
odpowiem , bo jestem w klubie oraz w komisii hodowlanej.
1. Sedzia - Daiva Rimaityte. komisia- Justina Juskeviciute (sedzia FCI), Vaiva Zostautaite ( CSV klub na Litwie, asystent LKD), asystent Jurate Rancyte (asystent LKD). 2.patrz 1. 3. bonitacja bez testu charakteru to nie bonitacja, jasne ze bedzie. 4. tak jak jest robiona juz 3 lata- wedlug slowackiego regulaminu. 5. tak. oraz, powtorki bonitacii moga robic tylko psy, ktore mieli na pierwszej bonitacje wpis "odroczony" inne, ktore juz to maja, nie moga zdawac ja powtorne. |
|
|