|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
09-02-2009, 16:54 | #1 |
Wilczasty : Foto
|
Hodowle NON FCI
Ja bym proponował jeszcze zaznaczanie hodowli NON FCI jeżeli takie są na wolfdogu zarejestrowane z wyjaśnieniem co to oznacza i jakie są konsekwencje kupna psa z takowej hodowli.
09-02-2009, 17:26 | #2 |
|
Hodowle NON FCI
Ja mam jeszcze takie pytanie . Hodowcy maja takie obwarowania żeby ogłosić się ze szczeniętami. I moje pytanie brzmi - co z miotami, które urodziły się przez przypadek upss i się urodziło. Może w bazie niema reklamy , a co z reklamą na forum.
09-02-2009, 17:32 | #3 |
VIP Member
|
Jak to co? Jak ktoś cwany to pod osłoną tematu zareklamuje Polak potrafi
|
09-02-2009, 17:35 | #4 |
|
To teraz wymagana konsekwencja w prowadzeniu ogłoszeń
09-02-2009, 17:49 | #5 |
VIP Member
|
(robimy offa )... widzisz Daniel, kłopot w tym, że wielu sobie na wolfdogu używa, potem odsądza go od czci i wiary, psy na adminach wiesza ale.... korzysta ile wlezie jako ze źródła informacji i najzwyczajniej posuwa się czasem do oszustwa (prawda, jakie to polskie ?). Mielismy niedawno bardzo wyraźny przykład czegoś takiego...
Można oczywiście ścigać Adminów ale co to da? Informacja już poszła, przechwycili ci- co z przyczajki podczytali i reklama zadziałała.. W takim przypadku usuwanie jest bez sensu, bo po pierwsze:i tak to nic nie zmieni, po drugie: usuwasz tez całą otoczkę, komentarze i stanowisko tych uczciwych. Nie wyplenisz cwaniactwa... niestety |
10-02-2009, 00:03 | #6 | |
Moderator
|
Quote:
W nowej bazie pojawi sie oczywiscie to co chciales, czyli taka dodatkowa informacja u hodowcy. A nawet wiecej - u psow, ktore nie maja pelnych rodowodow (sa takimi wlasnie "dorabianymi" wilczakami) lub w ktorych rodowodach sa udowodnione "lewe" CzW zostana specjalnie oznaczone w bazie danych z prosba, aby tych psow nie uzywac do hodowli. |
|
10-02-2009, 00:28 | #7 | |
|
Quote:
10-02-2009, 00:39 | #8 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Quote:
|
|
10-02-2009, 01:30 | #9 | |
Moderator
|
Quote:
Pierwszy miot Paula (hodowla 'Pacino') byl juz nawet zarejestrowany przez Kennel Club w 2003 i dopiero po tym jak rozpetala sie woljna z DEFRA rejestracje te zostaly cofniete. |
|
10-02-2009, 01:36 | #10 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
|
10-02-2009, 01:51 | #11 |
Moderator
|
Czekaj, nie wiem, czy mowimy o tej samej hodowli...
Ta, ktora "miesza" na forum (miksy i te sprawy) to Paul i hodowla Pacino. W UK jest jeszcze kilku "hodofcow", ale na tych nie warto nawet zwracac uwagi... Wolfzone hoduje co prawda rowniez Inuity (jako 'Shoshone kennel'), ale jesli chodzi o same CzW to stosuja sie do zasad - to jedyne przebadane CzW w UK, staraja sie tez o uznanie rasy i jej rejestracje. |
|
|