Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

View Poll Results: Souhlasíte s tím, aby køí¾enci kanadské vlèice a NO bez PP byly zapisováni v registru ÈsV ?
ano 15 17.86%
ne 69 82.14%
Voters: 84. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2009, 19:34   #81
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
A kolik těch typičtějších fen tam tenkrát ve třídě bylo? Bavíme se o Speciálce.
Danielo, prosím nepřevracej to. Reagoval jsem na příspěvek Jiřiny Nekvasilové (Ave je krásná), Lenky (Ave neměla na výstavě co dělat), a dále na Tvůj příspěvek určený Lence (viděla jsi Ave Lupo Mutaru naživo?), ke kterému jsem napsal svůj názor na tuto fenu. Jestli tu větu co jsi vypíchla někdo chápe tak, že to má přímou souvislost s pořadím na SpV 2004, tak sorry, nemá. Ani nemůže, protože ve třídě otevřené ve Světlé byly jen dvě feny (Ave Lupo Mutara a Betty z Uher), a to není "spousta". Je to prostě jen konstatování, že já Ave Lupo Mutara "naživo" znám a že znám spoustu mnohem typičtějších fen.
Na speciálce ve Světlé nad Sázavou jsem tehdy nebyl, netuším jak se tam ty feny předvedly, v jaké byly momentální kondici... Taky jsem na jiném místě (http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=104) už předevčírem napsal, že vím jaká zvířata se paní Šimáčkové líbí a proto mě to zase nijak výrazně nepřekvapilo... Ale mezi námi, Betty má (jako ostatně každý) jistě své nedostatky, ale kdyby bylo na mě, postavil bych je opačně a asi bez CACu. Ale na mě to není, rozhodčí nejsem, ve Světlé jsem nebyl, takže to "kdyby" je úplně o ničem.

Karel
alexa jest offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 19:43   #82
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Teda promiň ale tentokrát opravdu nemám tendenci nic převracet. Právě Lenka psala o Ave Lupo v souvislosti s výstavou. Proto i můj komentář navazoval ve stejném duchu. Já jsem na výstavě na rozdíl od vás ostatních byla a vím že o titulu CAC tenkrát rozhodl pohyb.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 19:49   #83
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Karle, s Danielou asi nemá smysl o tom moc diskutovat, ta se bude přímé odpovědi vyhýbat. Sama byla (nebo je ?) majitelkou (nebo spolumajitelkou) jedné z Mutar. Na čévéčkářské veřejnosti se snaží mít obrázek jakési "nestranné" osoby, ale je v tomhle podvodu až po uši. Bude Mutary bránit, ale bude se vždy vyhýbat jejich otevřenému schvalování, stejně jako jejich otevřenému odsouzení. Nebo je tomu jinak Danielo ? Rád bych se mýlil.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 19:50   #84
alexa
Junior Member

Quote:
Jak ji může rozhodčí vyhodit, když nepochybuje o tom, že posuzuje čsv?
Jak jsem už napsal, tak si nemyslím že zrovna paní Šimáčková Ave Lupo Mutara nadržovala, považuji ji za spravedlivou rozhodčí, která "drží svou lajnu". Ale mezi vlčáky se pohybuje tato paní už hodnou řádku let, myslíš že nevěděla koho posuzuje? Opravdu si myslíš, že Jindra Jedlička a Monika Soukupová nevěděli že posuzují Audrey Lupo Mutara a věřili, že posuzují ČSV ? Myslíš, že třeba Soňa nebo Oskar, když posuzují na Slovensku nebo i u nás, spoustu těch zvířat neznají? Ano, rozhodčí se nesmí koukat do katalogu, ale u lidí kteří se kolem plemene roky aktivně pohybují nelze asi čekat, že neznají ani jedno zvíře co před ně nastoupí. U takových lidí se dá spolehnout jen na jejich profesionalitu a nestrannost. A když o ní začneš pochybovat, tak prostě nechodit na výstavy, kde posuzují.
Karel
Old 04-11-2009, 19:52   #85
alexa
Junior Member

Quote:
Teda promiň ale tentokrát opravdu nemám tendenci nic převracet. Právě Lenka psala o Ave Lupo v souvislosti s výstavou. Proto i můj komentář navazoval ve stejném duchu. Já jsem na výstavě na rozdíl od vás ostatních byla a vím že o titulu CAC tenkrát rozhodl pohyb.
Tak jestli to tak vyznělo, tak sorry. Ale konkrétně tuhle větu jsem k výstavě nevztahoval, což snad plyne i z ostatních mých (i dřívějších) příspěvků.
Old 04-11-2009, 20:02   #86
Monika
Junior Member

Nehodlám navazovat na žádnou větu, myšlenku či nesmysl zde napsaný.

Dnes jsem byla na plemenné knize ČMKU a pani Pečená mi sdělila, že na registry, zápisy a fungování registrů FCI se do dnešního dne nikdo z diskutujících na tomto fóru ani nezeptal! Z toho je naprosto evidentní, jak populární je bulvár a tlachání o nesmyslech, než seriozní informace.

Last edited by Monika; 04-11-2009 at 20:05.
Monika jest offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 20:02   #87
CDaniela

CDaniela's Avatar

Opravdu si myslíš, že Jindra Jedlička a Monika Soukupová nevěděli že posuzují Audrey Lupo Mutara a věřili, že posuzují ČSV ?
To si ze mě děláš srandu, nebo čekáš že napíšu cosi, čeho se Pavel chytí jak slepice tamtoho

Myslíš, že třeba Soňa nebo Oskar, když posuzují na Slovensku nebo i u nás, spoustu těch zvířat neznají? Ano, rozhodčí se nesmí koukat do katalogu, ale u lidí kteří se kolem plemene roky aktivně pohybují nelze asi čekat, že neznají ani jedno zvíře co před ně nastoupí. U takových lidí se dá spolehnout jen na jejich profesionalitu a nestrannost. A když o ní začneš pochybovat, tak prostě nechodit na výstavy, kde posuzují.

Přesně tak se to snažím dělat.

Old 04-11-2009, 20:15   #88
CDaniela

CDaniela's Avatar

Karle, s Danielou asi nemá smysl o tom moc diskutovat, ta se bude přímé odpovědi vyhýbat. Sama byla (nebo je ?) majitelkou (nebo spolumajitelkou) jedné z Mutar.
Já? Jak jsi na to přišel? To je fakt nesmysl roku.
Na čévéčkářské veřejnosti se snaží mít obrázek jakési "nestranné" osoby, ale je v tomhle podvodu až po uši. Bude Mutary bránit, ale bude se vždy vyhýbat jejich otevřenému schvalování, stejně jako jejich otevřenému odsouzení. Nebo je tomu jinak Danielo ? Rád bych se mýlil.
Nikdy jsem nebyla majitelkou ani spolumajitelkou žádné Mutary. Mám ti přísahat? Tahle fáma vznikla (a bohužel vím kdo se o ní poslední dobou zasloužil) v době, kdy jsem Audrey předvadla na výstavě. Udělala jsem to proto že mě přímo její majitelka, která byla ve vysokém stupni těhotenství, požádala.
Moje sympatie k Audrey Lupo Mutaře pramení čistě z toho, že toto zvíře znám od maličkého štěňátka protože Naďa byla mou kolegyní v práci. Socializovala jí u nás ve škole a já měla možnost pozorovat její vývoj od prvních dní až po dospělost. Bylo to hodně zajímavé, šlo o F1.

Old 04-11-2009, 20:21   #89
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Na čévéčkářské veřejnosti se snaží mít obrázek jakési "nestranné" osoby, ale je v tomhle podvodu až po uši.
Nesnažím se, jsem nestranná. Čekám na vysvětlení, jakým způsobem jsem v podvodu až po uši. Tím že byla Naďa mou kolegyní v práci? Tak to potom ano

Old 04-11-2009, 21:34   #90
alexa
Junior Member

Quote:
Karle, s Danielou asi nemá smysl o tom moc diskutovat, ta se bude přímé odpovědi vyhýbat. Sama byla (nebo je ?) majitelkou (nebo spolumajitelkou) jedné z Mutar. Na čévéčkářské veřejnosti se snaží mít obrázek jakési "nestranné" osoby, ale je v tomhle podvodu až po uši. Bude Mutary bránit, ale bude se vždy vyhýbat jejich otevřenému schvalování, stejně jako jejich otevřenému odsouzení. Nebo je tomu jinak Danielo ? Rád bych se mýlil.
Pavle, mě je jedno kdo je a kdo není majitelem kříženců. Mě kříženci samotní nevadí, pokud by tento "pokus" byl skutečně pokusem tak jak byl prezentován panem Hartlem. Vadí mě tajnůstkaření, napadání kohokoliv kdo se na to zeptal nebo si dokonce dovolil vyjádřit pochybnosti o skutečných úmyslech (jediná odpověď co se mi kdy dostala byla: "Co Vám na tom vadí, nestojí Vás to ani korunu" - tedy nedáváš jim žrát, tak se nestarej?), vadí mi porušování pravidel ze strany těch stejných lidí, kteří je stanovili...

Quote:
Originally Posted by Monika View Post
Nehodlám navazovat na žádnou větu, myšlenku či nesmysl zde napsaný. Dnes jsem byla na plemenné knize ČMKU a pani Pečená mi sdělila, že na registry, zápisy a fungování registrů FCI se do dnešního dne nikdo z diskutujících na tomto fóru ani nezeptal! Z toho je naprosto evidentní, jak populární je bulvár a tlachání o nesmyslech, než seriozní informace.
Kříženci Mutara byli zapsáni do registru v Čechách a jejich PP vystaveny českou plemennou knihou. Klub si vyžádal už v březnu 2007 kopii přihlášky k zápisu štěňat Mutara i průvodní dopisy k jejich zápisu (od minulé CHK jsme totiž nedostali absolutně nic). Lze si všimnout nesrovnalostí už tady, v dopisech je Armín uveden jako NO, posléze jako NO bez PP, v přihlášce jako ČSV bez PP (?). V dopise je uvedeno "chovatelská komise doporučuje...", ale celá chovatelská komise o existenci kříženců a úmyslu zapsat je do registru nebyla ani informována... Ale zpět k ČMKU - nevím co Vám řekla nebo neřekla paní Pečená, ale já jsem ohledně kříženců komunikoval několikrát telefonicky i písemně s paní Košťálovou, bývalou tajemnicí... Můžete si to u ní ověřit .

Nechci se nijak zastávat Wolfdogu, ale je zajímavé, že na něco je Vám dobrý, jindy je to zase bulvár. Mimochodem, o seriózní informace jsem Vás jako bývalou (a mnohem dříve i jako - tehdy - stávající) poradkyni chovu žádal, nikdy jsem se jich však nedočkal a nevšiml jsem si ani toho, že by se jich kdy dočkal někdo jiný.

Přihlášku i dopisy přikládám.

Karel Skoupý
Attached Images
File Type: jpg mutary-prihlaska1.JPG (61.9 KB, 108 views)
File Type: jpg mutary-dopis-1.jpg (58.8 KB, 102 views)
File Type: jpg mutary-dopis-2.jpg (48.6 KB, 99 views)
Old 04-11-2009, 21:48   #91
alexa
Junior Member

Quote:
Opravdu si myslíš, že Jindra Jedlička a Monika Soukupová nevěděli že posuzují Audrey Lupo Mutara a věřili, že posuzují ČSV ?
To si ze mě děláš srandu, nebo čekáš že napíšu cosi, čeho se Pavel chytí jak slepice tamtoho
Old 04-11-2009, 21:52   #92
Monika
Junior Member

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Pavle, mě je jedno kdo je a kdo není majitelem kříženců. Mě kříženci samotní nevadí, pokud by tento "pokus" byl skutečně pokusem tak jak byl prezentován panem Hartlem. Vadí mě tajnůstkaření, napadání kohokoliv kdo se na to zeptal nebo si dokonce dovolil vyjádřit pochybnosti o skutečných úmyslech (jediná odpověď co se mi kdy dostala byla: "Co Vám na tom vadí, nestojí Vás to ani korunu" - tedy nedáváš jim žrát, tak se nestarej?), vadí mi porušování pravidel ze strany těch stejných lidí, kteří je stanovili...

Kříženci Mutara byli zapsáni do registru v Čechách a jejich PP vystaveny českou plemennou knihou. Klub si vyžádal už v březnu 2007 kopii přihlášky k zápisu štěňat Mutara i průvodní dopisy k jejich zápisu (od minulé CHK jsme totiž nedostali absolutně nic). Lze si všimnout nesrovnalostí už tady, v dopisech je Armín uveden jako NO, posléze jako NO bez PP, v přihlášce jako ČSV bez PP (?). V dopise je uvedeno "chovatelská komise doporučuje...", ale celá chovatelská komise o existenci kříženců a úmyslu zapsat je do registru nebyla ani informována... Ale zpět k ČMKU - nevím co Vám řekla nebo neřekla paní Pečená, ale já jsem ohledně kříženců komunikoval několikrát telefonicky i písemně s paní Košťálovou, bývalou tajemnicí... Můžete si to u ní ověřit .

Nechci se nijak zastávat Wolfdogu, ale je zajímavé, že na něco je Vám dobrý, jindy je to zase bulvár. Mimochodem, o seriózní informace jsem Vás jako bývalou (a mnohem dříve i jako - tehdy - stávající) poradkyni chovu žádal, nikdy jsem se jich však nedočkal a nevšiml jsem si ani toho, že by se jich kdy dočkal někdo jiný.

Přihlášku i dopisy přikládám.

Karel Skoupý
Bulvár to je a taky k němu tak přistupuji a koukám, že vy také .
Chybí vám tu především Registr. alespoň jednoho zapsaného zvířete.
Jestli je na přihlášce, kterou vyplňovala chovatelka to a nebo to, je naprosto irelevantní a tak k tomu přistupovala i PK.

No a vás jsem zrovana nemyslela, 2007?.....ověřit o pohovořit by si měli aktuálně jiní.

Hezký večer Monika Soukupová
http://zmolu.vlcak.cz/cs/default.aspx
Monika jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 01:23   #93
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Quote:
Jak ji může rozhodčí vyhodit, když nepochybuje o tom, že posuzuje čsv?
Tak snad ví, že posuzuje křížence (za účelem pokračování nebo nepokračování pokusu). Nebo musí dát kříženci VD a teprve potom mu organizátoři řeknou, jak ho nachytali, že to vůbec není čistokrevné?

A pokud jde o normální výstavu, tak se tam ten kříženec vůbec neměl dostat, ne?
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 09:11   #94
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Pavle nezlobte se na mě, ale tohle už mi připadá jako velmi silná urážka! Čím dál více nabývám dojmu, že v okamžiku, kdy někdo nesouhlasí s Vašimi názory, nebo má názor jiný..nedej bože se svého názoru zastává, automaticky jej hážete do jakési druhé skupiny.
Myslím, že byste si měl sakra dobře rozmyslet co chcete napsat, než to napíšete!!!
Podobné OSOBNÍ záležitosti, byste si měl nechat pro osobní rozhovor.
Je zajímavé, jak na společných akcích se na sebe všichni usmíváte, tváříte se jako přátelé a hned druhý den už to tady "frčí". Pomluvy, napadání..je to nechutné a je to nejlepší způsob jak nejen nové majitele spolehlivě odradit od jakýchkoli aktivit ohledně ČSV.
Jani
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 09:23   #95
RadeKKK
http://www.arqeva.cz/

RadeKKK's Avatar

Quote:
Originally Posted by Marianka.W View Post
Pardon teda, ale myslím, že rozhodčí by MĚL vědět, jaké PLEMENO posuzuje. A to, jestli se co nejvíc podobá vlku, je trošku mimo mísu, protože podle standardu "Tvarem těla, pohybem, texturou srsti, barvou srsti a masky je PODOBNÝ vlku." To neznamená, že je STEJNÝ. Jsou tam ještě čtyři stránky detailů, které by měl splňovat. To bychom mohli rovnou ČsV zrušit a vystavovat vlky.
Něco jste si přečetla, něco zaslechla a podle toho si děláte názor. Mimo mísu to rozhodně není. Zkuste si najít něco z té doby, včetně toho, že se mají Mutary zúčastnit spec. výstav.
RadeKKK jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 09:27   #96
RadeKKK

RadeKKK's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Lenko, je to trochu jinak. Kříženci měli být posouzeni na klubových nebo speciálních výstavách (podle mě by to sice mělo být mimo pořadí) a museli získat aspoň VD (pokud se nepletu 2x od dvou různých rozhodčích), aby mohli být dále požíváni v pokračování "pokusu". Také měli být posouzeni na bonitaci, což se nestalo ani u jednoho z nich.

Mýlíte se, Audrey má českou bonitaci.
Old 05-11-2009, 09:30   #97
RadeKKK

RadeKKK's Avatar

Quote:
Tak tohle je to nejpodařenější, co jsem od Vás četla, nic ve zlým, ale jako vtip roku dost dobrý
PS : jako podklad pro žalobu za veřejnou pomluvu ovšem taky

Last edited by RadeKKK; 05-11-2009 at 10:18.
Old 05-11-2009, 09:41   #98
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

A kde jsou výsledky? Nebo že by zase nějaký podvod?
http://www.wolfdog.org/ces/bonitations/83.html
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 10:05   #99
RadeKKK

RadeKKK's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hanka View Post
A kde jsou výsledky? Nebo že by zase nějaký podvod?
http://www.wolfdog.org/ces/bonitations/83.html
Chcete říct, že podvádím?

Last edited by RadeKKK; 05-11-2009 at 10:09.
Old 05-11-2009, 10:09   #100
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Ale ne, to jsem nepsala. Já vím, že v bonitacích jsou, ale nikde nejsou výsledky....To se ví už dávno.
Hanka jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules