![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Member
|
![]()
ještě jsem zapomněla,že jako doplněk jí dávám chlorellu pyrenoidosu,výtažek ze sladkovodní řasy,je v tom všechno a moc jí to chutná....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Member
|
![]()
Taky dávám vetamix, ale pokud vím, tak doprava je zdarma až od určitého množství..Ale s jejich výrobky nemáme problém.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
chcem sa vrátiť k tým granuliam. môj pes (2 roky a nejaký ten mesiac) je kŕmený surovým s prílohami. ale keď cvičíme, striedam surové mäsko ako odmenu s granulami. je to pre neho taký "fast food", veľmi mu chutia, lebo inak ich nedostáva, len ako odmeny. niekedy dostane viac - keď cvičíme niečo nové, niekedy menej. to predpokladám ale nevadí a "neráta sa" do zaťažovania organizmu, však?
tiež sa chcem opýtať ohľadom bravčového. kupujem bravčové hlavy, kde je veľa svaloviny a vychádza to veľmi lacno, ale bolo mi odporučené nechať ich prejsť varom. kvôli nejakým chorobám. platí to aj keď je mäso z obchodu pre ľudí? nechcem si "kaziť" mäso a stravu pesanovi zbytočne. inak kŕmim hovädzím, kurence, morčacie, vnútornosti, brav.kosti a nohy,... ale to surové bravčové ma veľmi zaujíma. ďakujem
![]() |
#64 |
Junior Member
|
![]()
Peta, a co necitas dogforum?
![]() bravcove surove zo slovenska v pohode, u nas sa aujezskeho virus nevyskytuje, myslim, ze ani v cechach, maso z polska prevarit ostatne druhy masa surove, divinu premrazit inac ako tak citam mnohe otazky a dotazy a dohady, odporucam vam precitat si na spominanom fore www.dogforum.sk sekcie o strave a krmeni a doplnkoch, taktiez su tam vyjadrenia na jednotlive granule od podla mna kompetentnych (dopredu sa ospravedlnujem, ak je propagacia inych for zakazana, ale tam naozaj najdete odpovede na otazky, ktore sa tu tocia dookola.. - surove maso, prilohy, kosti, aka zelenina ano, aka nie... atd.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
|
![]()
čítam a práve preto som chcela vedieť názor ostatných, ako sa na to pozerajú
![]()
![]() |
#66 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj, je pravda, že se to doporučuje, kvůli svalovcům, nechat vepřové přejít varem. Nehledě na to, že hodně knížek moc vepřové pro psy nedoporučuje, je zbytečně tučné. Já osobně krmím granulemi, za prvně je to pohodlnost, za druhé nemám dobré zdroje ani kam to maso dát a za třetí mám psy dva a když jsem si v náhlém nápadu, že to teda vyzkouším objednala maso z vetamixu, tak mi těch pitomých 60 kilo vozili tři týdny po celé republice, než mi volali jestli bydlím u Brna....Na objednávce to bylo, tak nic, a koupila jsem zas granule. Na druhou stranu žerou psi granukle rádi a maso dostávají celkem často jako mlsky nebo za odměnu. Třeba teď v sobotu dostali každý 3 kilovou půlku vepřové hlavy... tak jsem myslela že ušetřím granule a psi budou rádi... když jsem přišla za 3 hodiny, psi stáli u dveří do místnosti, kde mám granule a blafkali na mě, kdy jim je jako dám....Tak jsem jim dala a hned je slupli
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Moderator
|
![]()
Jakékoliv maso, které přejde oficiálními jatkami by mělo být bezproblémové, protože je veterinárně zkontrolováno. Lidem nelze prodávat maso, u kterého je nutná tepelná úprava, aby bylo nezávadné,. Nezávadné musí být i v syrovém stavu. Navíc jen nechat maso přejít varem je k ničemu. Pokud bys chtěla být důsledná, muselo by maso být vařené tak, aby v jakémkoliv místě teplota přesáhla 70-80°C. Takové maso není "přešlé varem" ale komplet uvařené.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Junior Member
|
![]()
Vetamix doveze i mensi mnozstvi zadarmo jen je potreba tam zavolat a domluvit se velice casto maji naplanovanou trasu po vice lidech, tak to spoji dohromady. Ja teda beru vzdycky plny mrazak a od kazdeho druhu + i testoviny. Testoviny/ryze se pak vari se zeleninou a do misky davame lzici slun.oleje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Já chápu Pavle ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
|
![]()
to u nás má pes šuflík v našom mrazáku - zásoby tak na týždeň a ešte má vlastný veľký mrazák - zásoby na mesiac - a máli sa mi
![]() ![]()
![]() |
#72 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
|
![]()
My máme mrazák pre psa v pivnici - bývam v paneláku... Je to stará chladnička, ktorá je trošku upravená a mrazí na plné obrátky. Takže ani u nás to nie je extra, ale tých 30kg mäsa a kostí by sa tam malo zmestiť. Plus cca 10kg v byte v mrazáku.
ale to sme myslím už off topic...
![]() |
#74 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Krmím i granulemi i masem, z větší části masem. Po tom, co tu čtu, tak asi na maso přejdu úplně. Máme ted chvíli granule Acana large breed a zdá se mi, že se Xaře zhoršila srts a když jí češu kartáčem, tak se kroutí, protože jí to svědí. To předtím nedělala. Začala jsem ted podávat obden syrové vejce místo 1x týdně a ten slunečnicový olej každý den. Ještě úplně vysadím granule a uvidíme. Granule od Barona jsme měli taky a nebyl s nima problém, přidávala jsem jí ktomu nahrubo mlété maso od Vetamixu a hovínka měla malé, tmavé. Po Acaně jsou o moc větší a světlejší. Jinak 2x týdně jsem dávala jen maso, třeba skelet, kuřecí stehna, křídla. Ode dneška přecházíme jen na maso. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Member
|
![]()
pro mě je důkaz,že pes tráví dobře i četnost a objem trusu.po granulích ho má jako plastelínu,po Hillsu,který jsme měli po operaci,to bylo hrozný. ted,když je jen na Barfu,tak chodí 2x denně a hovínka má tvrdý a malý,bere si ze stravy maximum....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
|
![]()
u nás to isté. vedľa majú šteňa kaukazáka - 6-7mesiacov a dávajú mu pedigree, má strašný objem trusu, tmavý ale neskutočné množstvo
![]() ![]()
![]() |
#77 |
Member
|
![]()
Poslednich 14 dni zacala arwen linat,hrebelcuju ji denne nekolikrat a pokazde vycesu velkou hrst chlupu,takove te jemne podsady. je to u tech bytaku normalni,zacit linat v pulce srpna? jo a taky jsem ji objevila na nekolika mistech skoro vypadlou srst,neni to uplne hole misto,ale je tam viditelne mene chlupu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Senior Member
|
![]()
Takovéhle velké línání v srpnu není problém. A ta místa- nejsou tam, kam by si dosáhla zadní nohou? Nemůže to být vydrbané?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Member
|
![]() Quote:
rozdrbat,ale jedno je treba na naprsence a tam nevim. k doktorovi se mi s tim moc nechce,ale zase to nechci nejak podcenit... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Senior Member
|
![]()
Já bych začala od nejjednoduššího: hned odčervit a vykoupat v nějakém pořádném antiparazitárním šampónu. A podle toho co by se dělo dál, tak bych pokračovala. K doktorovi můžes samozřejmě taky, ale jestli se tam nehrneš......
Nemáš v blízkosti kurník? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|