Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Různé

Různé Vše o československých vlčácích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2011, 19:28   #1
TomasMadej
Junior Member

Default Trestne oznamenia na CSV

Zdravim, dnes som bol s mojou suckou CSV na vychadzke na poli, pustil som ju na volno bez voditka a siel,ona isla predomnou, po chvili sa pred nami ukazali 2 chodci s malym yorksihrom, ked nas zbadali, vzali si ho na ruky, lenze moja sucka sla k nim a ja som na nu volal,ale nepocuvala, prisla pri nich a ten maly yorkshire zastekal a ona sla vyskocit na toho majitela kedze ju mal na rukach, on zo strachu odhodil toho yorkshira do vysky 2m a padol na zem, moja sucka sla k nemu a chytila ho do papule a ked som na nu zakrical pustila ho, lenze ten maly yorkshire sa uz nehybal ale stale dychal, vyzeral dost zranene a z ucha mu sla krv, majitelia povedali ze chcu odo mna 265€ inak podaju tresne oznamenie, ja som sa ohradzoval tym ze keby ho nevyhodil do vysky tak by to bolo v poriadku ,pretoze mu mohol ublizit aj tym, neviem co mam robit a prosim Vas o radu,dakujem.
TomasMadej jest offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 19:39   #2
Anathema
Junior Member

Anathema's Avatar

Quote:
Originally Posted by TomasMadej View Post
Zdravim, dnes som bol s mojou suckou CSV na vychadzke na poli, pustil som ju na volno bez voditka a siel,ona isla predomnou, po chvili sa pred nami ukazali 2 chodci s malym yorksihrom, ked nas zbadali, vzali si ho na ruky, lenze moja sucka sla k nim a ja som na nu volal,ale nepocuvala, prisla pri nich a ten maly yorkshire zastekal a ona sla vyskocit na toho majitela kedze ju mal na rukach, on zo strachu odhodil toho yorkshira do vysky 2m a padol na zem, moja sucka sla k nemu a chytila ho do papule a ked som na nu zakrical pustila ho, lenze ten maly yorkshire sa uz nehybal ale stale dychal, vyzeral dost zranene a z ucha mu sla krv, majitelia povedali ze chcu odo mna 265€ inak podaju tresne oznamenie, ja som sa ohradzoval tym ze keby ho nevyhodil do vysky tak by to bolo v poriadku ,pretoze mu mohol ublizit aj tym, neviem co mam robit a prosim Vas o radu,dakujem.
Ach jaj, to je moc smutné s Branem chodíme na volno téměř výlučně jen s náhubkem, i když je hodný, jeden zkrátka nikdy neví, co se semele.
S trestním oznámením - jako majitel jsi zodpovědný za chování svého psa. Máš-li pojištění odpovědnosti v běžném životě, mohlo by se to na to vztáhnout. V případě, že pojištění nemáš, tak se raději poraď s někým znalým práva tohoto typu. V současnosti se pojetí psa dost mění, pes už se nebere jako věc a za jeho "poškození" zaplatíš krom ceny psa pravděpodobně také citovou újmu majitelů napadeného pejska. V každém případě si zjisti, jaká je vyhláška v místě, kde se to stalo - u nás například psa bez náhubku pustit nesmíš. Porušení vyhlášky je přitěžující okolnost

Last edited by Anathema; 10-09-2011 at 19:43.
Anathema jest offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 20:07   #3
mellorn
Member

mellorn's Avatar

Red face

Tazatel je asi ze Slovenska, takze tam to, ze pes je "vec", asi stale plati. Poradila bych se s pravnikem a zatim nic neplatila.Je dost mozne, ze se jim do pravniho sporu nebude chtit jit, pokud to na slovensku trva stejne dlouho jako u nas, tak je to vetsinou na nekolik let. A jim jde teda o co? O penize za psa (nevim,jestli prezil) nebo za jeho lecbu? kazdopadne drzim palce, situace je neprijemna, ale urcite neni neresitelna....ja mam pojisteni za skodu zpusobenou psem, prave pro takoveto pripady a uz jsem jednou bohuzel plnila
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 20:14   #4
Anathema
Junior Member

Anathema's Avatar

Máš pravdu Mellorn, délka soudních sporů a to, že na Slovensku budou mít staré pojetí psů, mě nenapadlo. Každopádně každé náklady právního zastoupení ať už ze soukromé advokacie, nebo soudní náklady, jsou několik tisíc (nemá-li člověk patřičné kontakty).
Nejsem si úplně jistá, jestli na podobný případ opravdu nestačí obyčejná pojistka odpovědnosti člověka v běžném životě. Ta vyjde jen asi na 500Kč ročně. Kolik stojí přímo pojištění pejska nevím, ale taky o tom začínám uvažovat. Už i z ohledu případné veterinární péče.
Old 10-09-2011, 20:29   #5
mellorn
Member

mellorn's Avatar

OT, me vyjde pojistka proti skode zpusobene psem na 150 Kc rocne, ale je to jen na toto, kdybych chtela veterinarni pojistku na pripadne urazy meho psa apod, je to samozrejme drazsi.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 21:06   #6
Pouliche
Bolt Grey Střípek snů

Pouliche's Avatar

Send a message via Skype™ to Pouliche

Taky by mělo hrát roli, jestli byl na vodítku i ten druhý pes. Krom toho vyhodit ho do výšky, aby dopadl na tvrdou zem...to může jen blbec a divila bych se, kdyby se mu při tom pádu nic nestalo, takže bych se spíš tak max. podílela na léčbě (pokud přežil).
Pouliche jest offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 08:42   #7
Dušan
Junior Member

Dušan's Avatar

neviem co mam robit a prosim Vas o radu,dakujem.[/quote]

Podobná věc se mi taky stala, dvě moje čsv napadla sousedova špice, stát se to prostě může, navíc pokud fena čsv není přímo tvoje. Člověk jí chce dopřát volného pohybu, říká si, že případný konflikt nějak zvládne...Původcem incidentu jsi ty, resp. jsi zodpovědný za jednání feny. Je od vás hezké, že jste si napadeného psa vzali domů. Potud vše chápu. Jen bych asi vyhledal veterináře i v neděli mimo ordinační hodiny.
No, to už přicházím s křížkem po funuse. Okamžitě k veterináři. Co s tím právně, to neporadím. Peníze bych jim ale zatím nedal, leda pokud by psík pošel v důsledku prokázaného pokousání fenou. Udělej, co ti radí ostatní - nech ho okamžitě vyšetřit a nech si napsat lékařskou zprávu. To bych udělal na tvém místě co nejdřív. Zlomte vaz!
Dušan jest offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 12:43   #8
TomasMadej
Junior Member

Zdravim dakujem za vase rady, takze yorkshire bol ostetreny veterinarom.Veterinar nam dal spravu v ktorej je napisane ze yorkshire pohryznuty nie je a nema ani ine zranenia, ktore by sposobil iny pes, yorkshire je len otraseny a v soke. Veterinar nam poskytol tuto spravu a aj rentgenovy snimok, pichol mu injekcie a nasadil tabletky.Naklady sme hradili my, teraz uz len chcem vratit psika im majitelom, ale obavam sa ze oni by mozno boli schopni aj toho psa nechat zdochnut len aby dostali peniaze, ktore by mohli sudnou cestou vymahat a ako hovorite aj to odhodenie psika bolo vlastne reakciou na to ze moja sucka CSV vyskocila na majitela yorkshira.Este chcem podotknut to ze ked som majitelom povedal aby mi ukazali kupnu zmluvu teda doklad o tom ze ten psik tolko kolko oni hovoria tak mi povedali ze oni kupnu zmluvu nemaju ziadnu.

Last edited by TomasMadej; 13-09-2011 at 12:55.
Old 13-09-2011, 19:15   #9
TomasMadej
Junior Member

Ludia nebudete verit tomu aku su oni hajzli, dneska sme tam boli ze im chcem vratit psika a on nam povedal ze on chce iba uplne zdraveho psa.
Old 13-09-2011, 19:37   #10
Pouliche
Bolt Grey Střípek snů

Pouliche's Avatar

Send a message via Skype™ to Pouliche

Quote:
Originally Posted by TomasMadej View Post
Ludia nebudete verit tomu aku su oni hajzli, dneska sme tam boli ze im chcem vratit psika a on nam povedal ze on chce iba uplne zdraveho psa.
Už bych mu ho nevracela
Pouliche jest offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 09:29   #11
Saerithra
Junior Member

Saerithra's Avatar

A co mu je? Šok není nevyléčitelná nemoc, ale ten pomyslný nůž v jeho zádíčkách možná ano..
Saerithra jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules