|
|
|
|||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#11 | |
|
Member
|
Quote:
Łysy wilczak wygląda dosyć „kostropato” – fakt, ale wypada mu tylko sierść, a nie zęby , nie zmienia się jego budowa, proporcje ciała ( choć im więcej sierści, tym pies pozornie krótszy), linia grzbietu, kątowanie, czy ruch. To tak jak z przystojnym facetem – nawet jak ma podbite oko – to nadal jest niczego sobie! Zakładam, że skoro dla mnie prawie-laika jest to oczywiste, to każdy spec od rasy taką wiedzę także posiada. I trudno znaleźć uzasadnienie, dlaczego ten sam sędzia raz daje psu ocenę doskonałą, a innym razem ocenia go na „bardzo dobrze”. Chyba, że przyjmiemy aksjomat Gagi: każdy wilczak musi kiedyś załapać „bardzo dobrą”. Tak jest i koniec kropka! A czy sędziowie pamiętają psy i ich lokaty ? – hmmm… przydałby się mały eksperyment – wystawa na której wilczaki prezentowane byłyby incognito przez zawodowych handlerów – to by był dopiero egzamin „na sędziego”! A teraz ja, Krzysiek. Przepraszam, że zajmę Waszą uwagę problemem, który dotknął mnie osobiście. - zmęczenie podróżą, - małą aktywność przy robieniu zakupów (co w środowisku Pań zapewne będzie okolicznością obciążającą, ale liczę na wyrozumiałość Panów), więc pewnych określeń nie mam okazji zbyt często używać, - fakt, że nie lubię cielęciny. Zapytacie dlaczego o tym piszę ? Otóż użyłem wyrazu „cielencinką” zamiast „cielęcinką” – a chodzi o ten sam kawałek mięsa. Mea culpa; chyba pora umierać, a żal …..
|
|
|
|
|
|
|