![]() |
![]() |
|
Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
Ja mám taky nemého hafana je mu 5 měsiců a ač se snažím ho i dráždit jidlem nedostanu z něj ani píp. Může se u toho přetrhnout jak skáče aby dobrotu dostal ale ani po dost delší době ani hles nebo opravdu jen slabounce zaknourá.
Slyšel jsem ho vyštěknout jen parkrat a to bud nekde v lese na neco neznameho nebo na hafany a to bych zrovna nerad podporoval. Snad to přijde až s věkem, a když ne tak se taky nic nestane že? Láďa |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Pamlsek je evidentně slabé lákadlo. Doporučil bych ti nechat jí trochu o hladu a zkusit voňavé hovězí masíčko, dokud neštěkne nic nedostane, uvidíš jak rychle to pochopí. Při nácviku štěkání přes krmení nezapomínej na posunek - zdvižený ukazovák. Je to o tvém citu odhadnout situaci a nezoufej když se ti to nepovede napoprvé. Naši hafani většinou bleskurychle pochopí co od nich chceme, horší je že jsou spořivý a nic nedělaljí pro nic za nic...
Ahoj Dan |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
Můj pes štěká v pohodě, stálo mě to asi kilo šunky. pár dní dostával šunku i za klapaní hubou bez štěkání (říkam tomu chytání much), pak za jakýkoliv zvuk - písknutí, zaskučení atd. A asi po týdnu usilovné práce to pochopil a začal štěkat. Sice na povel štěkěj vříská spíš jak jezevčík než jako 40 kg hovádko, ale na zkoušku to stačí. A na figuranta už štěká normálně.
Hlavně nejdřív odměňuj jakoukoliv snahu vyloudit zvuk a pak teprve trvej na štěkání. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]()
Já ho to učila nejdřív doma na volno u lednice, pak venku z předsednutí a až nakonec doma a venku u nohy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
ježiš štěkat ja jezevčí to musí bejt krásný
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
stín vlka
|
![]()
Tak vám nevím, jestli je to ta pravá odměna, nehledě k tomu, že mnohý pes po čokoládě ani neštěkne :-). Zajímavý článek k tomuto tématu zde : http://www.mujpes.cz/clanky.php?id=179 . Jana
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
Článek je opravdu zajímavý. Je v něm dostatečně jasné, že psa nemám vykrmovat čokoládou. Čili nic se nemá přehánět.
Ale pokud dám jednu nebo dvě kostičky za hodně hodně dlouho, tudíž v minimálním množství nemělo by to vadit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
lidičky,pokud tedy čokoládu tak kupte ve zverimexu čoko pro psy,voní stejně jen je pro ně zdravějĹĄí
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
hmm a co tvrdenie ze kakao je pre psy toxicke?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Jde mi o to, že jsem, zkusil už snad všechno a tohle pomohlo. Zkusím tu psí čokoládu. ![]() ![]() Ondra a Becky |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]()
Moje babička měla 20kilového psa, jednou do týdne mu dávala velkou tabulku čokolády (starším lidem se špatně vysvětluje, že to neni pro psa dobrý - dělají že to neslyší
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
K stekaniu.. akym sposobom by som mohla vyuzit nasledujucu situaciu? Moja sucka je tiez nema, obcas odvrci ked na nu vybehne nejaky pes, ale to len tak pre formu, no najlepsie vykony podava, ked k nam pride postarka alebo bratranec alebo ujo.. najezi sa, zavrci, a ked si dovolia povedat, ze "ahoj moja" tak spusti brutalny brechot. Popravde sa ju skor snazim drzat spat, lebo aj ked je po sidlisku znama ako Forest Gump (radsej utecie ako nieco ine), neriskujem, ze do niekoho doma skoci..
Kedysi pri jedle brechala, ak niekto zazvonil pri dverach, ale po tyzdni bolo z povelu stekaj len to, ze pribehla ku dveram, to stekanie jej nedoslo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
![]()
na cvicaku nemaju pre mojho bojka csv pochopenie a ocividne ani nervy, jedine odpoved "zozen si normalneho psa" preto hladam radu tu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
![]()
Mackie, radu tady jistě najdeš, ale nečekej, že přes internetovou diskuzi vyřešíš problémy, které se svým psem máš. Mnohdy jsou pouhé rady kontraproduktivní, protože prostě jedna věc je o výchově číst a druhá je ji aplikovat v praxi. Pokud tedy nemáš skutečně vůbec žádnou možnost možnost navštívit nějakého zkušeného trenéra (přece na Slovensku neexistuje jen jeden cvičák), pak doporučuji zajet na některou akci ČsV, kde Ti jistě rádi poradí.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
No ja mam pocit ze niektore CVcka proste stekanie povazuju za brutalne neslusne vyrazivo a to s predsa na panecka nehovori !!! Moju prvu suku som mohla drazdit jedlom, kolko som chcela, pomaly sa stavala na usi, ale vydat zvuk ju nenapadlo... Pritom na figuranta vrcala a ked jej kukal do oci tak aj stekala... Frei je ina, ukecanejsia, a asi pomohlo aj to ze je v koterci, takze ked som jej pred nosom mavala surovou hovadzinkou, predsa nejaky ten zvuk vydala. Teraz vie stekat na povel, ale tiez sa vie tvarit velmi natvrdlo, a ak zrovna chce viac behat ako mlsku, tak nezasteka ani zasvet.
![]() |
#40 |
Junior Member
|
![]()
Můj pes štěkal na svůj odraz v okýnku ,tak jsem si ho zkrátila ,dala před něj pamlsky a říkala mu povel štěkej ,po chvíli to pochopil a štěkal jen na ty pamlsky.Ale většinou taky jen otvírá tlamu ,nebo štěká vysokym tonem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|