Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

View Poll Results: Slintá a zvrací Vá¹ pes v autì ?
Ano, v¾dy 25 39.06%
Jen zøídka 10 15.63%
Nikdy 29 45.31%
Voters: 64. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2006, 18:03   #1
Bohemia Luaro
Junior Member

Send a message via ICQ to Bohemia Luaro Send a message via Skype™ to Bohemia Luaro
Default strach

AHOJTE všichni " čévéčkáři "

mám 5-ti měsíčního ČSV, a máme takový problém: už od malička se bojí auta, strašně v něm slintá.
Jezdí se mnou tak cca 3x týdně a to vždy někam, kde se mu líbí, např k vodě, za pejskama, na cvičák apod.
Někdy si s ním jen tak do auta sednu, aby pochopil, že to není nic hrozného, hladím ho, dávám mu pamlsky ale vůbec na to nereaguje, jenom kouká a slintá... nejhorší na tom je, že si spojil vodítko s autem, takže kdykoliv vemu vodítko do ruky, spustí sliny a snaží se předemnou utéct. Když už se mi podaří jej chytit, dovedu ho před auto, sám si tam sice vyskočí, což dřív nedělal.
Pak jedeme třeba na cvičák a tam začne ten problém, je celkem poslušný, přivolávku zvláda perfektně, ale pouze na dlouhém vodítku, jakmile jej odepnu z vodítka a nechám ho, ať si poblbne s pejskama, tak ke mně nepříjde ani za boha, ani se nenechá pohladit, ani nepřijímá pamlsky, obchází mě, prostě má ze mě strach, a to mě strašně mrzí, pak si každý myslí že ho snad biju nebo co, ale on si prostě myslí, že už ho chci zase připnout a dotáhnout do auta.

Nesetkal jste se někdo náhodou s podobným příběhem? jestli ano, napiště jak jste nad tímto problémen zvítězili. děkuji

s pozdravem Lucie a Baron
Bohemia Luaro jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules