|
Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano... |
|
Thread Tools | Display Modes |
01-09-2006, 11:57 | #21 |
Moderator
|
moze wiedzielisz cie moze nie-to jest nowa rasa psow? w Americe i nazywa sie American Tundra Shepherd dog pochodzi ona od ON'a (75 % krwi)i 25% krwi North American wolf. hm... jak by receptura jiest podobna ale wygliad to calkiem inny niz CSV |
01-09-2006, 18:00 | #22 |
Member
|
rasa ma już parę lat ja nawet kiedyś sie nią interesowałem z 4lata temu. Z tego co mi mówił znajomy i widzę to strasznie mało wyrównana. Ja np znam osobniki bardziej misiakowate, niektóre bardziej puchato wilcze jak wilk z Hameryki
01-09-2006, 18:20 | #23 |
Junior Member
|
Hej
Tu macie fajne cos na temat ras/odmian itp wilczak tez jest: http://www.shawlein.com/The_Standard...eed_Types.html
02-09-2006, 18:53 | #24 |
Senior Member
|
Ten ceskoslovensky vlacak v odkaze je velmi mlady Ali Reolup.
|
03-09-2006, 14:54 | #25 |
Junior Member
|
Czy przypadkiem nie wstawili jakiegos innego zdjęcia zamiast Saarloosa? Bo umaszczenie na pysku wydaje mi się nieco inne niz powinno.
Pozdrawiam
11-09-2006, 18:52 | #26 | |||
VIP Member
|
Quote:
Quote:
"While similar to some Czech line GSDs in appearance, this dog's temperament, incorporating as it does the wolf's highly developed flight response, makes it unsuitable as a working dog. " Ogolnie opis CzW brzmi tu tak: "Podczas gdy wygladem jest podobny do niektorych czeskich linii ONow [za porownanie Aliego do ONa Hana powinna ich podac do sadu ] jego charakter, polaczony z silnie rozwinietym wilczym instynktem ucieczki, powoduje, ze jest bezuzyteczny jako pies pracujacy. [Oj, tak, Ali ma WYBITNIE rozwiniety instynkt ucieczki.... Do przodu ]." Gdy dolazymy do tego strachliwosc jako BARDZO POWAZNA wade u CzW to zaraz widac jak bardzo "fachowy" jest caly artykul... Zreszta widac to w opisach. W jednym miejscu autorka zjechala stary typ ONA ("German Old Style"), ze hodowcy od niego odeszli, i dobrze, ze tak sie stalo, bo nie byl przydatny. A potem rozplywa sie nad maliniakiem, czyli psem, ktory wlasnie takiego przedwojennego ONa przypomina najbardziej... Quote:
|