![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj ve spolek. V současnosti krmím Eucanubou - asi zřejmě ze zvyku, ale chtěla bych značku změnit. A spousta známých - nemyslím chovatelů rybiček
![]() Děkuji předem za odpověď. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
![]()
Nevím jak vy ale já od malička krmím všechny své psy i štěňata pouze syrovou stravou (samozřejmě s přílohami a eventuelně i vitamínovými doplňky). Nikdy žádný můj pes neměl problémy s nějakými alergiemi nebo trávením. A to se týká i všech štěňat, které z mého chovu pocházejí. Myslím, že experimenty s průmyslově vyráběnými krmivy se mohou projevit právě různými zdravotními problémy. Žádné granule nejsou přirozenou stravou a vždy jsou to chemicky upravovaná krmiva.
Tahle diskuze se lehce naklání k reklamně na různé značky granulí. Nejsem sice jejich příznivcem ale ať si každý krmí, čím uzná za vhodné. Zdravotní problém ovšem bude muset řešit také sám ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Acana jako krmení jsem zkoušel a už to svému mazlíkovi nikdy nedám. Kromě kvality, si také myslím, že cena je opravdu přemrštěná. To už si radši připlatím stovku a koupím si Nutram, který já vychvalovat vždy budu, protože je vyráběn opravdu kvalitně - byl jsem na exkurzi ve výrobě... Prostě při kvalitní přírodní stravě nehrozí průjmové onemocnění, problémy s ledvinami, atd...Pokud krmíte granulemi, tak toto nebezpečí hrozí, hrozí např. usedávání zbytků stravy v ledvinách v podobě kamenů (mám na mysli nestrávené živiny), každý výrobce granule vyrábí jinou technologií, nemusí složení sedět, atd...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]()
Sice krmím masem a jen těžko mě od toho kdo odradí, ale přeci jen těm, kdo preferují granule, přidám malinký tip, jak se lépe zorientovat v nabídce krmiv. Výrobci jsou povinni uvádět na obale použité suroviny v sestupném pořadí, tedy to, čeho je při výrobě použito nejvíc, musí být na prvním místě. Pokud tam není uveden živočišný zdroj bílkovin (česky maso
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Arimminum Kennel
|
![]()
Ze zahranicnich znacek bych osobne nejvice doporucila - FIRST MATE, super kvalita diky specialni technologii, (bilkoviny: 85% zivocisne : 15% rostl.)!, zadna barviva, soja cukrovar. drt apod. Pro dospivajici psiky pak na klouby Firest Mate LAMASKO. Od stejne firmy bych doporucila i hypoalergen. granule, velice osvedcene(pro jemne citlive psi)!!
Mezi ty lepsi bych zaradila Pro Formanc, Purinu, K-9, Hill's a jeste Royal canin. Trainer, Nutram, Bosch (v Brne bezne dostupny), Chickopee, Best Choice, Happy dog - to je asi rozumny kompromis mezi cenou a kvalitou, ktera je na velice dobre urovni. Klesajici tendence: Dlouhodobe nizka kvalita Eukanuby (vyrobna prestehovana do Polska, ale cena zustala stejna!) Dále Acana (opet zhorsena chutnost, vyrobci proto zacali delat 25 kilovky!). A silene zabarvovane granule Pedigree. Ale vubec bych nezavrhovala i ceske granulky: Brit, Fitmin konkretne Fitmin Berta grow. Calibra -hm, ta je dost draha, ale zadne extra slozeni jsem na ni nenasla, spis vidim jeji stoupajici poptavku v reklame. A pak mozna Aport Energy. Pro psiky jiz vazne alergicke, ci jinak problematicke (zazivani, slinivka..) doporucuji NEJVICE veter. radu granuli SPECIFIC, (konkretne, jestli si dobre pamatuji SPECIFIC CRD)!! Z konzerv vyborny Rex nebo Grand. Osobne si myslim, ze RTG vyziva nijak zvlast neovlivni. Kdyz ovsem nezajdu do extremu, a nebudu stene krmit treba Propeskem, ci granulemi Akinu za 100,-Kc/12kg pytel. Chondroprotektiva jako doplněk jsou ale vhodna, tak si clovek apon rekne, ze udelal pro psicka maximum. Treba Gelacan baby, Alavis, nebo Chassoton 4%. iva |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
REJPAL
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Granule jsou pěkný zlatý důl. K Bellince - k tomu výzkumu. Dnes se informace šíří poněkud snáze a např. Fitmin má také vlastní "testačku". Aport testuje granule na psech v útulku. Ono výzkumné centrum Waltham a produkt Pedigree.....mají krásné reklamy, že ? Royal Canin jim vylepšuje pověst. No, celé je to prostě o penězích a lidské pohodlnosti. Je to nekonečné téma. Granule nejsou normální stravou pro psa a argumenty o "vyváženosti" u mě neobstojí. Ale ať si každý krmí, jak umí a považuje za nejlepší. CHemie je všude, i v těch kuřatech ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
Hm......vono uz ani to pivo neni co bejvalo :!)
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
Já krmím granule jen z nouze, když jedeme na dovolenou nebo na pár dní pryč. A potom hodně rychle zpátky k masíčku. Krmím buď syrové nebo vařené + přílohy + vitamínky, minerály. Pokud možno tak, aby papáníčko mělo každý den trochu jinou chuť a složení. Já bych taky nechtěla jíst celý život ten samý maglajz, i kdyby byl sebevíce "vyvážen".Taky si myslím, že předělávat masožravce na pojídače sójy a masokostní moučky je FUJ. I v těch nejlepších granulích je masa méně než by si pes přál. A kdyby si pejsek mohl sám vybrat.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
http://www.arqeva.cz/
|
![]()
Tak to my vybíráme salámek, tvrdý sýr a ramu. Pak za sebou hezky zavřem lednici a děláme , že v kuchyni jsme my určitě nabyli. Jen ty obaly ještě neumíme házet do koše.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Junior Member
|
![]()
ráda bych si pořídila štěnčo na jaře pokud se povede, tak se chci jen zeptat, zda krmení masem nevyjde moc draho, já osobně mám v krmení nejlepší výsledky s calibrou, dělám veterinu a v ordinaci jsme měli No, pes jen ležel asi dva měsíce tak jsme měli strach že bude bez svalů jestli ho dáme dohromady tak jsme krmily calibru zátěžovku, dobře podporuje kosti a růst svalů a pes od nás odešel v lepší kondičce jak přišel, žádný svalový úbytek
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Member
|
![]()
Ja by som povedala ze zavisi od toho, ci mas zdroj na lacnejsie maso. My to riesime (ked nemame zdroj naozaj lacneho masa) nakupovanim masa na zlave (vo vacsine hypermarketov davaju na maso tesne pred koncom zaruky az 50% zlavy), takisto kupujem kuracie trupy (vyjdu 24 Sk/kg a ked je zlava - cize ich treba hned jest takaj 19). Kombinujem to s pecienkou - ta vyjde drahsie a nejakou hladkou svalovinou (kuracie zaludky alebo hovadzie drzky), cize priemerna cena za kilo je vyssia, ale kedze suka zbodne nejakych 900 g takejto zmesi, ta cena na den vyjde povedala by som do 30 korun na den. Mesacne tisicka, dajme tomu (olivovy olej, jablka, mrkvu, oriesky a piskoty neratam, lebo to jej davam z kuchynskych zasob). No a ak sa mi na zlave podari kupit maso pekne aj pre ludsku konzumaciu (a navyse krasne odlezane), tak si to mozem odratat z nakladov, pes je vtedy zadarmo ;o).
![]() |
#36 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
máme taky psa alergika, projevuje se to kožními problémy. Přes různé zkoušení vhodné stravy nakonec pomohlo odborné vyšetření na alergeny - u nás se zjistila alergie na rybu a soju, která je obsažena skoro ve všem: většině granulí, piškotech, apod. Kupujeme hypoallergenní granule (např. Hill's), ale vždy s ohledem na to, aby neobsahovali to, na co je pes alergenní, a dále krmíme masem, to je bez problémů. Jediné co nám působí problémy jsou "hodní" lidé, co během dne pejska přes plot krmí pamlsky... Judita |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
![]()
moc moc děkuju za rady ohledně krmení masem, koukám že to vyjde i levněji jak pytel granulí a pejsek je určitě radši za maso
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Junior Member
|
![]()
Prvního psa jsem krmil hovězím masem a zeleninou. Odešel v 8 letech. Důvodem byli právě ty chemikálie dlouhodobě přijímané ve stravě. Druhý pes žil na granulích Delican a odešel ve 13.
Rozhodně není ideální ani jedno ale i to maso přestane časem chutnat stejně jako granule. Svého času krmili útvary PS a SNB své psy masem a teď podle posledních zpráv od Policejních psovodů vedou čistě granule. Ovšem tam pes byl a je nástroj o určité životnosti. U nás to kombinujeme. Po dlouhodobém martiriu a kolotoči renomovaných značek to u našich hafanů vyhrál Brit ač nejlepší jsem seznával K9(ovšem dětičky jej často bojkotovali). |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]()
No já nevím, mně se zdá, že se dřív přejí pořád ty samé granule než maso. Já krmím jen maso, ale pokažé jiné, někdy povařené, někdy syrové, střídám přílohy. I já bych nerada jedla každý den to samé jídlo. Tak chci, aby i naši psi měli pokaždé jiné jídlo. přidávám minerály, vitamíny a problémy jsem s čsv za celých 17 let neměla. A to jsem testovala i granule (ne levné). Nikdy nebyla štěňata po granulích tak "hezká" jako po mase + přílohy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Do roku 1989 bylo je skutečně minimální procento psů u nás krmeno granulemi (jen ten, kdo měl nato, koupit si je v Tuzexu nebo dovézt z "nepřátelské" ciziny). Drtivá většina byla krmena právě masem. A obdobně tomu bylo a je vě většině oblastí světa (kdo krmí v Africe nebo Asii psy granulemi ???). Nesouhlasím s Adrianem, že v mase je jiný obsah škodlivých látek, než v granulích. Ze kterého masa myslíš, že se granule vyrábějí ? Z ekofarem ? Nikoliv, z toho nejhoršího jatečního separátu, který je oddělen od masa, které jíme všichni a kterým krmíme i své psy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|