![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Głosowano za wprowadzeniem zmiany - trzeba bylo wiekszosci glosow. Teraz jest, ze pies ma miec rodowod. Chciano wprowadzic to co zrobila Slowacja, ze pies ma miec znane pochodzenie do dnia uznania rasy - czyli nie moze miec pustych miejsc - czyt, kundli w rodowodzie. Za wprowadzeniem zapisu bylo 8 osob, przeciwko 2, wstrzymalo sie 9 (wspierajac tych przeciwko)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Jak wygladaja niektore wloskie rodowody? Ano tak jak widac ponizej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
bo maja otwarte ksiage i kazdy !!!!! kto troche podobny moze byc do niej zapisany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
To fakt - ale tym samym cala ta ekipa wspierajace kundelki zabila hodowle w Czechach. Zobacz: aby pies byl hodowlany w CZ musi byc: rasowy, przebadany i zdrowy, miec bonitacje, wystawy i miec profil DNA. Dotad Czesi szczycili sie najwyzszymi standardami. A teraz co sie stanie jesli: suczka pojdzie w dluga i popelni melizjans z wioskowym kundelkiem. Albo jak na badaniu wyjdzie, ze pies cierpi na ciezka dysplazje stawow biodrowych. Albo ma taki mily charakter, ze probuje zabic kazdego kto sie zblizy. Dotad nic sie nie stalo - pies konczyl zycie jako przyjaciel rodziny... Teraz wszystkie te kundelki, kaleki fizyczne i psychiczne mozna dac do hodowli - trzeba tylko sie skumac z jakas z pan-oszustek, ktora powie jak zalatwic sobie papiery we Wloszech i hodowac w Czechach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Najbardziej przykre dla mnie osobiście jest to, że swoje para-rasowe macki ta ośmiornica w Polsce już ma... :/ ///
[quore=Margp]"Nie odradzam kupowac szczeniaka z Czech, bo jest tam spora grupa sensownych hodowcow - ale badzcie BARDZO ostrozni.[/quote] -to ja oficjalnie proszę o oficjalną, publiczną listę tych porządnych hodowców wg. Twojej wiedzy. Nie ja jedna myślę o szczeniaku i kto wie czy nie było by dobrze kupować też z Południa ze względu na geny. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
nikt za nikogo nie będzie ręczył, dzisiaj jest dobrze,a jutro ktoś następny hodofcą mieszańców się stanie, można samemu wnioskować z powyższego wpisu dodatkowo sprawdzać w jednej z lepszych istniejących obecnie baz danych pochodzenie szczeniąt - wolfdog.org
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
A kto dzisiaj jeszcze czyta WD? Ja po iluś latach bycia w rasie stałam się leniwa...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|