![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ścianki się nie przesuną, ale przy szarpaniu i tak będą się ruszać, z tego co pamiętam to to nie było tak sztywne żeby pod wpływem nacisku czy ciągnięcia się lekko nie naddawało, ale jak mówiłam - wszystko zależy od determinacji psa, jeden odpuści w plastikowym transporterze, a drugi i spawaną będzie próbował gryźć
![]()
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Jak Boga kocham, zachwyciła mnie opowieść o klatkach.
![]() To temat dla mnie kompletnie obcy, więc lektura pasjonująca. Teraz chętnie bym poczytała o maskowaniu się, gdy wilczakowiec wygląda, jak ofiara przemocy domowej. Strój, gadżety, kosmetyki, podręczna apteczka... ![]() Ten temat, z kolei, nie jest mi obcy... ![]() Kontynuujcie -chętnie poczytam, bo na razie straciłam siły przy podnoszeniu na duchu.... .... Erendil -to o leczeniu mi się bardzo podobało. ![]() I myśląc tym porównaniem, zaczęłam się zastanawiać nad eutanazją -katar sienny i nawroty zatok są okropne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]()
and in the endless sky we are but one - wolf and I Last edited by maillevin; 18-05-2014 at 13:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
jak to czytam, to dochodze do wniosku, ze albo mam skleroze, albo psa innej rasy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Hehe, no o zabawki u nas też było za każdym razem spotkanie z uzębieniem... ale jednak przy mięsie najgorzej. Bo jeśli ktoś miał jakikolwiek kontakt z mięsem, albo co najgorsze - trzymał jakieś w rękach, to małe Czesio pojawiało się znikąd, wyskakiwało z prędkością atakującej kobry w kierunku mięsa, robiło KŁAP!, zaciskało swe "malutkie" zębusie na zdobyczy (nierzadko niechcący łapiąc też kawałek ręki) i zaczynało szarpać się o zdobycz z zawziętością, o którą w życiu nie podejrzewałabym żadnego 2-miesięcznego stworzonka
![]() Czasem trudno było się uwolnić... jaki szczękościsk ma malutki wilczak, to chyba każdy tutaj doświadczył... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() mam pod dachem dwa tak skrajnie różne charakterowo CSV więc nic pomiędzy ani nawet poza już mnie nie zdziwi ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Witam .
Długo czytałem wszystko co napisaliście i stwierdzam że dużo można wynieść z takiej lektury. W temacie wychowania wilczaka nie będę zabierał głosu ponieważ Malinka ma dopiero 5 miesięcy. .... czyli wiem niewiele. Ale jeśli można to zwrócił bym uwagę na coś innego a niżeli na wychowanie psa. Bez złośliwości i sorry jeśli uraże ale to Wam jest potrzebna pomoc psychologa. Życie macie nieźle skopane i masę problemów. Jak się Wam uda wrócić do równowagi psychicznej i będzie znowu cieszyć się małymi rzeczami to wtedy będzie czas na wychowanie i pracę z psem. Wniosek tak mam z własnego doświadczenia. .... przedostatnie szkolenie było kąpletnie do bani , ja swoje a Malinka swoje. Zastanawiałem się co jest nie tak że mała się tak uwstecznila .... a powodem było spięcie pomiędzy mną i żoną. Mała to wyczuwa i efekty są opłakane. A dla odmiany ostatnie szkolenie było mega udane pomimo moich dłoni pocharatanych do krwi. Na szkoleniu byliśmy z żonką razem zadowoleni , wyluzowani a mała nawet nowe rzecz robiła od strzału poprawnie. Duma mnie rozpierała że te łatwe rasy mają tyle problemów a nasz nie dobry wilk sobie radzi ![]() I w oparciu o to doświadczenie wiem jak ważna jest równowaga psychiczna przewodnika A problemy z tażaniem już przerobiliśm , kolejne nie będą zaskoczeniem. Powalczcie o siebie i o tego małego diabełka Życzę wytrwałości i powodzenia
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
maillevin : mam pytanie o obroze feromonowa, moglabym na priv, ale moze ktos skorzysta z tego pytania. Chodzi dokladnie o konflikt Uro & Lolek. Implant u Lolka zaczal dzialac, walka z testosteronem zostala wygrana, wciaz molestuje nasza sunie, ale jest to duzo rzadsze no i Uro mimo Lolkowych warkow jest do niego bardzo dobrze nastawiony, wiec chyba zapach jajek zostal zniwelowany.
Jednak problem wciaz jest u Lolka w glowie, mam wrazenie ze po tych problemach on po prostu sie Ura boi, a pamietam ze mowilas ze ta obroza dziala uspokajajaco i na psa ktory ja nosi i na psy ktore znajda sie w jej otoczeniu. Teraz pytanie czy w naszej sytuacji polecilabys ja Lolkowi czy moze Urowi ?
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|