Wróć   Wolfdog.org forum > Polski > Sport i szkolenie

Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02-17-2014, 09:38   #1
netah
ngi dhla

Domyślnie

Cytat:
Napisał wolfin Zobacz post
psy mysliwskie pracuja dla czlowieka, wilczak troche wieciej dla siebie i zabawy widzialam kilka filmikow z testowania dwoch wilczakow z dzikiem, noo to pobawili sie i tyle, calkiem inaczej pracowala lajka.
mozna sprobowac, ale co bedzie cie robic jesli nie uda sie a pies bedzie miec zmocniony instykt polowania?
Pytanie brzmi, czy ten instynkt da się stępić do tego stopnia?

Ja widziałem wilczaka, który się bardzo ładnie bawił z dzikami... taki trochę berek. Dzik ucieka - wilczak goni. Dzik atakuje, wilczak ucieka... oglądając się na dzika, ale tylko do momentu zatrzymania ataku... i zabawa od nowa.

Ostatnio edytowane przez netah ; 02-17-2014 o 09:41
netah jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02-17-2014, 09:44   #2
wolfin
Moderator

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do wolfin Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do wolfin
Domyślnie

Cytat:
Napisał netah Zobacz post
Pytanie brzmi, czy ten instynkt da się stępić do tego stopnia?

Ja widziałem wilczaka, który się bardzo ładnie bawił z dzikami... taki trochę berek. Dzik ucieka - wilczak goni. Dzik atakuje, wilczak ucieka... oglądając się na dzika, ale tylko do momentu zatrzymania ataku... i zabawa od nowa.
dokladnie, one nie maja checi pracy jak maja lajki czy inne mysliwskie psy. jasne jak robili za posokowca nie wiemi. ale jak pies gonczy to slabo :d bo gonic goni ale nie tam gdzie trzeba

Zasady Postowania