![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Myślę, ze GS sikałby ze szczęścia, gdyby mu się udało wyhodować na bazie E.T. psa takiego jak np Yipon - tylko on się do tego otwarcie nie przyzna, bo jest najprawdopodobniej zakompleksiony ("nie przyznam sie, ze czegos nie wiem albo nie umiem, jestem zaj...y i wiem wszystko najlepiej" - to jest myślenie ludzi słabych, niestety dość powszechnie spotykane dzisiaj)
Ale jeśliby mu się taka sztuka udała, w te pędy edytowałby Wiki ponownie, jestem pewna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
- Oskar napisal na karcie przegladu, ze Czambor jest dlugowlosy - a Sona na bonitacji, ze Czambor jest przekatowany i w ciagu mgnienia oka z eskpertow stali sie osobami nie znajacymi sie na rasie. A razem z nimi na czarnej liscie Grzesia pojawila sie Slowacja. ![]() Partnerem E.T zostanie wiec Czech (jako, ze wedlug Grzesia to jedyny sensowny kraj - i zostanie nim tak dlugo jak dlugo promujaca go Hanka zostanie na stolku). Prawdopodobnie pokryje ja jakim innym psem od Uhoste... Wiec bedzie w Polsce miot malych WILCZURKOW....
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Nic nie mow, bo przypomina mi sie ten dlugowlosy ON, ktory w Polsce bierze BOGi. Tam w nazwie tez jest cos w wilka, a pies chodzi prawie jak to "cudo" z tego filmu... |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Ale słyszałam, że robi się testy DNA "na" ojcostwo(*).... ![]() ... Jak pies chory, to i tak mu profil DNA "jak psu na budę"... wtedy najpierw się robi inne testy, by wiedzieć jak psa zacząć leczyć.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ... (*)-zdarza się, że ojciec bywa >przekleństwem<, ale żeby zaraz chorobą?...... ![]() ![]() ![]() Last edited by Puchatek; 04-02-2014 at 16:27. Reason: Wbijam gwoździe do trumny... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() To ja już teraz wszystko rozumiem. ![]() Czyli dlatego, że wielu "szaraków" nie zna się, można im bezproblemowo wciskać "kit"... ... Ale i tak, w tym właśnie przypadku, będę obstawiała /jako pierwszy powód/ kwestię ojcostwa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Jesli macie popcorn i chipsy to dorzucam kolejny zart autorstwa G....
![]() "Nazwa rasy została zmieniona z czeskiej na słowacką. W chwili obecnej powinno stosować się tłumaczenie z języka słowackiego, a mianowicie wg takiej koncepcji " že veľké plemená, ako bernardíny alebo írske vlčiaky " vlčiak = wilczarz. W nowym brzmieniu zgodnie z prawidłami języka polskiego mamy teraz wilczarza czechosłowackiego. Drobna zmiana językowa w oryginalnej pisowni rozwiązała całkowicie problem tłumaczenia nazwy na język polski i jej dwuznaczności." I ten czlowiek pisze to jak najbardziej powaznie.... ![]() ![]() ![]() ![]() Choc w sumie..... glebokosc klatki pierwsiowej i dlugosc - wypisz wyjmaluj jak u Czambora ![]()
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Margo, a może Ty się czepiasz, bo nie wiesz co hodujesz po prostu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() .............................. Ja jeszcze tylko mam mały, grzeczny apel.... Do cholery ciężkiej!!!! ![]() ![]() ![]() Gdy proszę o materiały dotyczące wilków, darujcie sobie -Żartownisie ![]() ![]() ... (*) -no bo co on w końcu hoduje? ....się już pogubiłam.... ![]() ![]() ![]() ......... Tak sobie myślę jeszcze.. gdyby tak za iw wziął się Grześ....kto wie, jak by rasie "pomógł"... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|