Wróć   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11-16-2013, 19:27   #1
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał DanielZ Zobacz post
Coś mało doprecyzowana ta informacja.
moge dopytac, tylko zadaj konkretne pytanie
Wonderfull Wolf ES jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-16-2013, 19:32   #2
DanielZ
Wilczasty : Foto

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do DanielZ Wysy?anie wiadomo?ci przez Gadu Gadu do U?ytkownika DanielZ
Domyślnie

Cytat:
Napisał Wonderfull Wolf ES Zobacz post
moge dopytac, tylko zadaj konkretne pytanie
Czy jak pokryję jedną sukę 3x razy tym samym psem to dostaje "bana" i jetem traktowany jak "producent"?
DanielZ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-16-2013, 19:55   #3
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Czy jak pokryję jedną sukę 3x razy tym samym psem to dostaje "bana" i jetem traktowany jak "producent"?
tak wynika z tego co napisane powyżej. Napiszę do Admina i dopytam jak to konkretnie jest
stare 12-15-2013, 23:22   #4
Bajka
'Wilk z baśni' :)

Domyślnie

Prosiłam już mailem, prosiłam przez formularz zgłoszeniowy ale bezskutecznie… proszę teraz tutaj, może admin tu jednak z czasem zaglądnie.
Uprzejmie proszę o dodanie miotu:

YIPON z Peronówki x CLAIR DE LUNE Srdcervac
Najwcześniejsza data odbioru szczeniaków: 01.04.2014

Dziękuję z góry.

Jak pisałam, prosiłam już o to kilkukrotnie. Bezskutecznie. Chociaż inne mioty na kwiecień zostały dodane. Za to zamiast zapowiedzi o miocie, od kilku dni figuruję w bazie wolfdoga jako hodowca, który nie dosyła informacji o swoich miotach! Dosyć to nagłe i niespodziewane. Jest mi z tego powodu cholernie przykro, bo informacje dosyłam regularnie po narodzinach szczeniąt, dodatkowo kilka razy i na różne sposoby, żeby na pewno dotarły (mail, formularz). Regularnie uzupełniam także wyniki wystawowe.

W ramach wyjaśnień: nie wiem, jakim sposobem po narodzinach naszego miotu „B” w bazie pojawiły się „dane” właścicieli wyssane z palca (pomimo tego, iż wysłałam właściwe i kompletne). Nie wiem także jakim sposobem w profilu BOHATERA Wzb pojawił się nagle „brak właściciela”. Poprzedni właściciel nie wysyłał takiej informacji, a ja wysyłałam pełną informację z danymi nowego właściciela. No ale w bazie wisi co wisi.

Jeżeli do bazy wolfdoga mogą być dodawane wszelkie informacje totalnie bezkrytycznie, to może warto wprowadzić taki system jaki jest przy dodawaniu wyników wystaw: każdy dodaje sam, ale automatycznie jest pod tym podpisywany publicznie, loginem, więc bierze odpowiedzialność za rzeczy jakie wpisuje.

www.wilkzbasni.pl
Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni

Ostatnio edytowane przez Bajka ; 12-15-2013 o 23:26
Bajka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-16-2013, 12:31   #5
Halski
Forest Hood

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Halski Wysy?anie wiadomo?ci przez Gadu Gadu do U?ytkownika Halski
Domyślnie

Witam,
Również proszę o dodanie naszego miotu do zapowiedzi. Przez formularz dodawałem dwukrotnie, ale bezskutecznie...
NABAL KAZAN Bully royal club & TASJA Eden severu
Najwcześniejsza data odbioru 18.02.2014r.

Z góry dziękujemy.

www.foresthood.republika.pl
Halski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-02-2014, 00:16   #6
z Peronówki
VIP Member

Wyślij wiadomośc poprzez MSN do z Peronówki Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do z Peronówki
Domyślnie

Cytat:
Napisał Halski Zobacz post
Witam,
Również proszę o dodanie naszego miotu do zapowiedzi. Przez formularz dodawałem dwukrotnie, ale bezskutecznie...
Pawel ma racje - najlepiej samemu sprawdzac o co chodzi...
Zerknij na Kazana - jest totalne echo jesli chodzi o badania. Inne jeszcze ujda, ale nie ma szans na publikacje miotu bez badania HD u ojca czy matki...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-02-2014, 13:20   #7
Gia
K-Lee Family

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Gia Wysy?anie wiadomo?ci przez Gadu Gadu do U?ytkownika Gia
Domyślnie

Cytat:
Napisał z Peronówki Zobacz post
Zerknij na Kazana - jest totalne echo jesli chodzi o badania. Inne jeszcze ujda, ale nie ma szans na publikacje miotu bez badania HD u ojca czy matki...
No to co tu robi zapowiedź tego miotu bez żadnego badania matki??
http://www.wolfdog.org/dbase/litters/6

P.s. Miotów bez HD jest więcej, podałam pierwszy z brzegu.

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-02-2014, 20:31   #8
Halski
Forest Hood

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Halski Wysy?anie wiadomo?ci przez Gadu Gadu do U?ytkownika Halski
Domyślnie

Cytat:
Napisał z Peronówki Zobacz post
Kazan miał badanie HD. Potwierdzenie zostało wysłane i oczekuje na szybką aktualizację.

www.foresthood.republika.pl
Halski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-01-2014, 19:47   #9
krzyg
Dziad Borowy

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do krzyg
Domyślnie

Cytat:
Napisał Bajka Zobacz post
Za to zamiast zapowiedzi o miocie, od kilku dni figuruję w bazie wolfdoga jako hodowca, który nie dosyła informacji o swoich miotach! Dosyć to nagłe i niespodziewane. Jest mi z tego powodu cholernie przykro, bo informacje dosyłam regularnie po narodzinach szczeniąt, dodatkowo kilka razy i na różne sposoby, żeby na pewno dotarły (mail, formularz). Regularnie uzupełniam także wyniki wystawowe.

W ramach wyjaśnień: nie wiem, jakim sposobem po narodzinach naszego miotu „B” w bazie pojawiły się „dane” właścicieli wyssane z palca (pomimo tego, iż wysłałam właściwe i kompletne). Nie wiem także jakim sposobem w profilu BOHATERA Wzb pojawił się nagle „brak właściciela”. Poprzedni właściciel nie wysyłał takiej informacji, a ja wysyłałam pełną informację z danymi nowego właściciela. No ale w bazie wisi co wisi.

Jeżeli do bazy wolfdoga mogą być dodawane wszelkie informacje totalnie bezkrytycznie, to może warto wprowadzić taki system jaki jest przy dodawaniu wyników wystaw: każdy dodaje sam, ale automatycznie jest pod tym podpisywany publicznie, loginem, więc bierze odpowiedzialność za rzeczy jakie wpisuje.
Przyłączam się do pytania. Dane Ulfura (http://www.wolfdog.org/pl/dbase/d/20782) są również z sufitu (płeć, właściciel). Miot K nie ma zdjęć chociaż były dodawane. Hodowla też nagle trafiła na listę nie dosyłających danych - chociaż zawsze były wysyłane. Żadnego ostrzeżenia o jakichś brakujących danych nie było, ani nawet powiadomienia o zmianie statusu.
stare 01-01-2014, 20:13   #10
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Domyślnie

Myślę, z przykrością, że nikt tutaj na te pytania nie odpowie. Mogę napisać do Admina zapytanie, ale nie wiem czy jakąś satysfakcjonującą odpowiedź uzyskacie oprócz w skrócie "hodowca nie dosłał danych, niech przyśle jeszcze raz" ... Admin z tego co mi wiadomo nie czyta po polsku
stare 02-27-2014, 01:13   #11
krzyg
Dziad Borowy

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do krzyg
Domyślnie

To może ja też się przypomnę.

Cytat:
Myślę, z przykrością, że nikt tutaj na te pytania nie odpowie. Mogę napisać do Admina zapytanie, ale nie wiem czy jakąś satysfakcjonującą odpowiedź uzyskacie oprócz w skrócie "hodowca nie dosłał danych, niech przyśle jeszcze raz" ... Admin z tego co mi wiadomo nie czyta po polsku
Poszły jeszcze raz aktualizacje danych u szczeniaków, które miały w bazie błędy. Wyświetlają się poprawne dane właścicieli, które wcześniej ktoś wziął z sufitu, więc ktoś te aktualizacje przeczytał i wprowadził. Niestety hodowla dalej wisi jako nie dosyłająca danych. Wysłanej w styczniu zapowiedzi miotu nie ma. Wiadomości do admina (po angielsku, żeby nie było wątpliwości) z pytaniem czego brakuje pozostają bez odpowiedzi.

PS
Z ciekawostek - wszystkie szczeniaki z miotu K miały podany ten sam zestaw informacji, m.in. numer chipa - u dwóch tego numeru nie ma...
stare 01-07-2014, 23:04   #12
DanielZ
Wilczasty : Foto

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do DanielZ Wysy?anie wiadomo?ci przez Gadu Gadu do U?ytkownika DanielZ
Domyślnie

Cytat:
tak wynika z tego co napisane powyżej. Napiszę do Admina i dopytam jak to konkretnie jest
Trochę czasu już minęło , co z dopytaniem ?
DanielZ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-08-2014, 15:30   #13
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Trochę czasu już minęło , co z dopytaniem ?
Dzięki, że się przypominasz - wyleciało mi z głowy. Jakby nie było odpowiedź brzmi:
" Osoba taka nie będzie nazwana producentem - czegoś takiego w bazie nie będzie. Ale mioty (jeśli rodzice będą trzeci raz ci sami) nie będą ogłaszane/propagowane"

A Ty odpowiesz mi na moje pytanie w innym wątku ?
Odpowiedz

Zasady Postowania