Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-05-2013, 22:02   #1
makota
Member

makota's Avatar

Quote:
Originally Posted by anula View Post
A ja, ze sie tak wyraze, z innej beczki: ma ktos, poza spadzistą, jakies spostrzezenia dotyczace gumowego kaganca baskerville'a?
nasz CHOPO jest juz dosc zuzyty, przez liczne uszkodzenia i wyginania/przyginania wydaje mi sie, ze przestal byc dla Biesa wygodny, a nowe modele maja strasznie szeroki pas na kufe, co mi sie srednio podoba...
zastanawialam sie rowniez nad kagancem, ktory umozliwi latwiejsze podawanie smakow przy szkoleniu w miejscach, gdzie kaganiec jest wymagany...
za podzielenie sie spostrzezeniami bede wdzięczna
Podłączam się pod pytanie, bo ostatnio ten model kagańca bardzo mnie interesuje
Mierzyliśmy już nawet, ale w sklepie była niestety tylko "6", która była znacznie za duża i "3", która była znacznie za mała... ale będziemy szukać dalej
Mnie podoba się on szczególnie dlatego, że nie jest twardy, więc nie zabije drugiego psa w konfrontacji i nie wybije mi zębów przy dawaniu buziaków
Możliwość łatwego podawania smaczków jest kusząca, aczkolwiek to ma też swoją złą stronę - można też zjadać znajdowane na spacerach śmieci... a ja chciałabym żeby kaganiec służył też jako "zatyczka" na spacerach nocnych i uniemożliwiał nażarcie się czegoś.
Póki co mamy kaganiec od Maszera i jest bardzo fajny, śmieci się przez niego nie da żreć... ale jest TWARDY :/ Basta już raz podbiła nim Bartkowi oko... aż strach pomysleć co zrobi Cresek, kiedy już zacznie go nosić

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
Patrząc na ludzkie niewielkie możliwości percepcji /spowodowane choćby wykorzystaniem "maciopkiej" części mózgu oraz butą przesłaniającą nam świat/, wolę pozostać przy antropomorfizacji /swoimi słowami umocniłeś mnie w tym / i to ugryzienie wytłumaczę sobie troszkę inaczej.... "Żesz ##### (-takie niedomówienie)! Dlaczego mnie trzymasz?! Puszczaj natychmiast cholerny ludziu!"
Przepraszam, jeśli Cię tym bardzo zasmucę, ale - to MIT
Reply

Posting Rules