![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Halooo, ale edit odmietla spplupracovat. A na to uz klub paky nema. Tu nejde o peniaze, alw o to, ze edit nespolupracuje. Poskodeny z dvoch stran? Nie, iba z jednej. A to zo strany edit. Pre mna je dolezitejsie nepustit do chovu mozneho krizenca kedze je tam prilis velke riziko, ze to tak je. A prave majitel suky by sa mal snazit to poriesit. Ja by som to riesilamozno aj pravnou cestou. Ale vinnik je edit. Nie klub.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
je kontrakt kupno - predaj psa? iddte do sudu prve do klubu- on do MEOE a ked nie pomoze to uz normalna cesta - sud. pre to aj je kontrakty predaj- kupno psov.
p.s. o problemy z Edit uz prave 10 rokov hovorit sa a nie vedet teho - uz problematicke, pre to ze ta info je na celom internete. a to vi kazdy majitel- chovatel CSV |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Frederika souhlasím, ale pokud Edit neposkytne DNA? Přeci se jí tam nikdo nemůže vlámat na dvůr a DNA si od psa vzít. To by muselo být opravdu přes maďarskou policii. A pochybuji, že by do toho Pavol šel.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Pokud nechce Edita spolupracovat, je třeba zažádat o zrušení její chovné stanice. Buď si to rozmyslí a začne spolupracovat nebo ne a nechá si zničit chovku. Jiné řešení tu jaksi nevidím.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Frederika, ja chápem ako to myslíš. Lenže čísto právne - kto je vinníkom čoho? Prekríženie sa dokázalo v inom spojení, v tomto je to len podozrenie. S Palom nie sme nejakí kamaráti, nemám dôvod sa ho zaujato zastávať. Tiež cítim povinnosť chrániť čistotu plemena a robím to minimálne osvetou. Lenže precedens tohto typu, ako sa tu rozoberá, to je ako označiť niekoho, že "ty si to ukradol, lebo si už niekedy kradol". Je to právne nepriestrelné. Morálne ale postup klubu chápem. Mimochodom, keby šlo o môjho psa, dám mu tie testy urobiť na vlastné náklady, ale to som ja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Pavol, bola by som fest nasrata na Edit. Zvozila by som ju osobne aj po forach pod ciernu zem. Stazovala by som sa na FCI v madarsku, ze mi predala stena od ktoreho mi odmieta dat testy paternity jeho rodicov, hoci to urobit mohla. Nas klub je obcianske zdruzenie - co my mozeme spravit co ty nemozes? Ty ma kupno-predajnu zmluvu alebo aspon rodokmen ktory je dokazom ked uz bohuzial nie povodu psa, ale toho ze chovatelka ti toto konkretne zviera odovzdala, lebo ty si uvedeny ako majitel na exporton PP.
Lukáš - Klub ma dokazy ze Edit uvadza nespravne informacie v PP a preto ma zavazny dovod nedoverovat preukazom povodu ktore nie su podlozene testami paternity. A to sa tyka aj rodicov Juny nielen Juny samotnej, pretoze aj oni su z CW. Dalej - klub nema k dispozicii spolahlive testy. Dedkovstvo sa neda ani potvrdit ani vylucit. Nie na zaklade DNA profilu. Bohuzial zatial neexistuje ziaden geneticky znak ktory by vedel rozlisit CSV a SV. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Lukáš, všichni tady tak nějak tuší, jak je to doopravdy, nikdo to nenapíše "na plnou hubu", protože bez důkazů se to napsat prostě nedá. Bylo by to napadnutelné a nikdo se nenechá popotahovat. Teď je problém, jak vše čistou cestou dokázat, vysvětlit, případně vyvrátit. Jediný, kdo by Edit donutil poskytnout DNA je soud, ale tomu by muselo předcházet nepříjemné martirium a do toho se pochopitelně nikomu nechce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|