![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Caselli nevylucil Tata Kalì. My sme cela skupina radsej podali dimisie sami, lebo sme sa nechceli a nemohli podielat na jeho veciach...jednam z dôvodov bolo aj zastavenie Alessiovho projektu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
prepacte, ze sa vam sem miesam, ale to nie je podriadovanie, ako ste to nazvali. Myslim, ze by to mala byt pre vas priorita a v prospech chovatelov, buducich chovatelov, majitelov a hlavne SEBA zistit to, co mate. Alebo sa zmierit s tym, ze nie je chovna. Ano, je krasna, dam vam za pravdu, ked sa len s tym dookola ohanate, ale to nestaci...myslim, ze aspon nam ostatnym ta krasa nestaci. Nie je to asi vasa posledna krasna suka. Pre mna je aj moja krasna, aj pre ostatnych, je ten ich pes najkrajsi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Klub ako garan plemena má povinnosť preveriť podnety a podozrenia! Ide o správnu vec na ochranu plemena. Kto sa nemá čoho báť, urobí testy. Môže sa len potvrdiť alebo vyvrátiť určié podozrenie...je to správny krok! Kto sa bojí, asi má prečo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
vidíš tohoto krásného německého ovčáka? Podle tvých měřítek by se klidně mít PP mohl pustit do chovu... a přesto jeho otec je ČSV....to jen k tvým dedukcím o tom jak exteriér je důkaz o čitokrevnosti psa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Marie - nerozumiem presne, co si chcela povedat, to akoze by som ho mal vyuzit v chove? ved ja hovorim presny opak...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Palo, ty si ochotný na testy poskytnúť DNA? Nie som si istý, či si sa k tomu vyjadril niekde, lebo sa to rozoberá už v mnohých diskusiách. Ak áno, zdieľam názor, že by mal testy hradiť ten, kto pôvod spochybňuje a to je klub. Je to v záujme plemena, ktoré chce klub chrániť a ktorého je garantom, čo je vlastne hlavný cieľ klubu. Chovateľská stanica z Dubničanky určite nikdy nekupovala psa s úmyslom vlastniť kríženca a kupoval ho v najlepšej viere, videl potenciál v spojení, ktoré je na papieri. Verím tomu, že je v záujme plemena chovať na čo najväčšej základni chovných jedincov a nie produkovať stovky kusov klonov malých Hittov a Carrov, ako tomu bolo donedávna. Oháňať sa garanciou plemena neznamená len to, že budeme mať najprísnejšie podmienky uchovnenia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
ja vzorku poskytnem velmi rad a bol by som rad aby sa tie testy cim skor spravili... a s tvojím príspevkom môžem len a len súhlasiť...
ja sa môžem vzoriek dožadovať, avšak ja ako chovateľ nemám žiadne páky... zato keď sa zaangažuje klub, ten už tie možnosti má daleko väčšie... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|