![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Jaaaaj takze o tom to je. S edit si neviete rady, tak nech to riesi klub alebo nech drzi hubu a nestara so co a cim chcete kryt. Uvedomte si, ze klub ma v prvom rade hajit plemeno. Chranit a zveladovat. A tym, ze zakazal na june chovat ho aj chrani. Uvedomte si, ze nie len vy ste tu. Su tu aj chovatelia, ktorym chvalabohu nejde len o vyzor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Akoze si iba chovatel? Si si kupil stena o ktorom ti chovatelka tvrdila, ze je cistokrvne. Kedze PP je spochybneny kedze chovatelka dokazatelne dala vyhotovit PP s nespravnymi udajmi, mas snad narok byt uisteny o tom, ze si naozaj dostal cistokrvne stena. Chovatelka pouzila obe zvierata z vlastnej chovky, to znamena ze by mala byt schopna preukazat ich povod vo vlastnej rezii, nepotrebuje na to spolupracu dalsich nezavislych ludi. Ja fakt nevidim dovod, preco by si ty ako majitel nemal od nej dostat vsetky relevantne informacie a dokazy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Frederika - chovatelia, ktorym nejde o vyzor? ako to je o com, ma byt mojou ambiciou dosiahnut vyzor nemeckeho ovciaka? naco potom plemeno ceskoslovensky vlciak vzniklo? citate tie prispevky po sebe vobec? alebo za kazdu cenu sa do mna a mojej chovatelskej stanice navazat?
ja som si kúpil krásnu sučku československého vlčiaka, ja o nej pochybnosti nemám, ale je veľa ľudí, ktorí tieto pochybnosti majú, na základe ktorého klub prijal take rozhodnutie, že dočasne na tejto vetve pozastavil chov... to si myslite ze klub ma mat len zalozene ruky a cakat co ja ako chovatel spravim? naco potom vyhadzujem 17 eur rocne na clenskom? Alexandra som zvedavý, ako by si riesila tuto situaciu na mojom mieste.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Keď už hovoríte o pozastavení chovu na sučke June, do dnešného dňa nemá splnené všetky podmienky zaradenia do chovu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Ktorym nejde LEN o vyzor. Ale ide im o zveladovanie plemena, zdravie... A samozrejme cistotu plemena. Krizence saarlosa naozaj nepotrebujeme. Mate pravdu, Vy ste si ju kupili, tak to rieste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Oficiálně zastavit to už není možné. Ale mozne je udelat profil DNA plemena (na základě starých psů) - například v Laboklinu. Je možné stanovit, že Ceskoslovensky Vlciak je pouze pes, který tento profil splňuje. A zbytek psu jsou vlcako-podobně vorisky. To by bylo řešení pro všechny nejistoty, protože vzhledem k malému genofondu csv profil by mel byt velmi přesný. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Frederika - ide im o zveladovanie plemena ked neprihliadnu na vyzor psa? to sa mozno casom dopracujete aj k čivavám
Zuzana - ano chýba jej beh, to je pravda, avšak to je niečo úplne iné ako spochybnenie jej rodokmeňa, takže odporúčam si viac naštudovať problematiku |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|