![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Dodalabym jeszcze Pana Pawla Bonieckiego, a z zagramanicznych polecilabym Pana Christiana Ştefănescu, calkiem niezle sobie poradzil, kita w gorze mu nie przeszkadzala wrecz przeciwnie
![]()
Ja & Urciowaty Last edited by avgrunn; 25-04-2013 at 07:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Zależy po co chcesz jechac na wystawe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() .... ![]() Przeczytaj powoli jeszcze raz mój pierwszy wpis -tam jest napisane. Ale powtórzę, ku utrwaleniu: by sędzia ocenił mnie na podstawie wzorca p.K.Hartla. /Proszę pozostałe rady i sugestie zachowaj dla siebie -nie o tym temat -bo Ci odpowiem, że po "dokumentację fotograficzną" dla Was/ Last edited by Puchatek; 25-04-2013 at 11:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Plessowy wilczak
|
![]()
To możesz mieć problem obawiam się że tacy sędziowie w naszym piknym kraju nie istnieją
![]()
![]() |
#7 |
K-Lee Family
|
![]()
Obawiam się, że dostaniesz dyskwę za brak ogona
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
nie wspominając już o braku... jąder :-O
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
To jest pytanie pt> wymień sędziów, którzy docenili Twojego psa
![]() ![]() Podobno nieświadomość czyni człowieka szczęśliwszym - potwierdzam, bo jeżdżąc na wystawy niespecjalnie patrzyłam na sędziów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
A czym Ci podpadla, jesli mozna wiedziec? Biesiaka sedziowala w Lodzi w mlodziezy, wieeeeeki temu - byla bardzo cierpliwa i dala opis calkiem sensowny, tzn bez zadnych kwiatkow typu : "silna przestrzenna akcja" jak p. Czerniakowski, "zbyt jasne oko", "niezbyt prawidlowe umaszczenie" jak p. Tyburczyk...
(Oczywiscie trzeba brac poprawke na to, ze wilczak zmienia sie z wiekiem, na przyklad brzydnie, albo pieknieje - moj na pewno nie zbrzydl zanadto, nie wypieknial rowniez ![]() No i trzeba brac rowniez poprawke na to, ze polecony bedzie Ci sedzia, ktory dobrze ocenil niuniusia osoby polecającej... Bardzo cierpliwym i starannym macaczem wilczakow byla p. sedzina z Izraela, nie pamietam nazwiska (Myrna Shiboleth???)- Kielce 2011 chyba? A Jefta ma racje, pytajac, na czym Ci zależy: jesli na dobrej, fachowej opinii, to sru na bonitacje albo przeglad mlodych do PRAWDZIWEGO znawcy rasy, albo pokazywac Mlodego w sieci i na spotkaniach - z tego, co widzialam, to warto go polansowac ![]() A hodowlanke mozna zrobic niewielkim kosztem, jezdzac na pobliskie wystawy, i to np poza sezonem - latwiej i pewnie szybciej. Polskich sedziow znajacych wzorzec pewnie mozna policzyc na palcach jednej reki... (Nota bene - ciekawam, daczego np Margo nie startuje na sedziego - to by gwarantowalo naprawde fachową ocene) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]()
Mnie niczym.
Ale moje ulubione "Wróbelki" różnie ćwierkają.... ![]() Quote:
![]() ..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znam takich, co i bez ogona nieźle merdają.... to kwestia "nagrody", a jądra? Bez żartów. To kwestia psyche, nie anatomii ![]() .... Znam fajniejsze zabawy niż "dokarmianie" dyletantów.... Last edited by Puchatek; 25-04-2013 at 21:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
a czy coś wiecie o sędzinie - Małgorzata Hałas, będzie w Płocku
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Napiszę Ci w środę, po wystawie w Dobrym Mieście
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Ja wiem, że są różne sędziowania ale trochę ostatnio rozwija się jakaś poza ringowa paranoja. Bez przesady. Mam psa, który potrafił przegrać BOBa bo konkurent miał "głębszą klatkę piersiową" - owszem, szczęka mi opadła, podobnie raz nie dostaliśmy CWC bo pies trzymał nogi pod sobą a nie w wykroku a la ON. Ale w żadnym z opisów nie mamy jakichś niestworzonych historii. Ostatnio przeczytałam, że podobno Chey miał w opisie "zbyt mało wyraźna maska" - Margo pomyliła Cheya z Camio - Chey NIGDY takiego opisu nie dostał.Bywało, że szlag mnie trafiał gdy pies z ogonem pod brzuchem stawał do porównania ale takie wypadki były, są i będą jako niewielki % całości. I nie wierze, że nagle wszyscy sędziowie dostali zaćmienia umysłu. Analizując nasze opisy widzę jedno-powtarzają się te same rzeczy. Więc chyba jednak nie sędziują nas sami dyletanci?
![]() Za tydzień sprawdzę na własnej skórze czy na sędziowski świat spadła jakaś zaraza czy nie... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem bardzo ciekawa jak ta Pani oceniałaby w większych stawkach, bo moim zdaniem ma pojęcie o rasie, ale za pośpiech i dystans do psów duży minus ![]() Do moda/admina: czy mogę prosić o dodanie Pani Małgorzaty Hałas do listy sędziów, bo chciałabym dodać wyniki wystawy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
dziękuję z informacje. w Płocku sama się przekonam czy to pośpiech czy norma. moja Anarchia ma dopiero 7 miesięcy to może nie będzie się jej bała i będzie ją dotykać
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|