![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#22 |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
Zastanawiałam się, czy się w ogóle odzywać, ale chyba warto w związku z tym, że wątek o ZKwP ogólnie, chociaż ja raczej milczek niż dysputant
![]() Nie raz słyszy się na wystawach, na spacerach, czyta na różnych psich forach itd., liczne narzekania na to jak ZkwP działa albo jak nie działa i to jest tendencja raczej zbiorowa. A potem jest walne zgromadzenie z głosowaniem, omawianymi ważnymi tematami i z blisko tysiąca osób w oddziale (przepraszam, nie pamiętam, 1000 albo 700…tak czy tak znacznie więcej niż uczestników zebrania) przychodzi niespełna 200, a to podobno w porównaniu z poprzednimi latami i tak licznie*! A to nie jest głosowanie na „gadające głowy w telewizorze” czy "tematy odległe". To są sprawy i osoby z tego „psiego” naszego środowiska. Głosujemy na konkretnych ludzi: to jest hodowca z „naszego podwórka” który dba o maluchy, socjalizuje, pracuje itd. albo taki, który wypuszcza ileś miotów rocznie z kojca, rasy 'która się sprzedaje" i ma w nosie swoje psy, to jest szkoleniowiec, który ma indywidualne podejście do psiaków i ludzi, albo taki który czeka, żeby godzina szkolenia zleciała jak najszybciej i olewa swoją pracę, to jest vet którego solidną lub olewczą pracę znamy z kliniki itd. itd. To nie są anonimowe osoby. Może dobrze przyjść, wziąć kartę, zagłosować na konkretne osoby które nam odpowiadają i wrzucić głos do urny? Jeśli ktoś sobie chwali to jak działa ZKwP, to niech przyjdzie i wesprze działania ludzi którzy robią dobrą robotę. Jeśli ktoś gani to jak działa ZKwP,to niech też przyjdzie i zagłosuje na tych, którzy będą tą robotę robić sto razy lepiej. Uprawiać malkontenctwo przez net jest najłatwiej. Chyba Gaga i Daniel pisali o tym kilka lat temu, ale może zwyczajnie warto przypomnieć, bo teraz okres walnych zgromadzeń w oddziałach. Jeśli nie chcemy brać w niczym udziału, to potem nie narzekajmy. * Ja oczywiście rozumiem, że coś wypadnie, są sprawy dużo ważniejsze, rodzinne, zdrowotne i inne. Ale że nagle wszyscy? PS. Jeśli ktoś się poczuł moimi słowami personalnie dotknięty, to przepraszam. Nie miałam takiego zamiaru. Po prostu moje spostrzeżenie jest ogólne i nie ma na celu żadnych 'osobistych wycieczek' do nikogo i w żadną stronę.
![]() www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni Last edited by Bajka; 28-03-2013 at 14:01. |
![]() |
![]() |
|
|