![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Niedawno na fb byla wrzucona fotka z zagadka `co to za pies`, padaly imiona ikon naszej rasy, glownie Krotkovskiego Dvora... a to byl uzytkowy husky
![]() Ira.s tak jak sugerowala Daiva-rzuc kilkoma fotkami psow ktore TY uwazasz za wilcze to pomożemy znalesc podobne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Mnie w takich sytuacjach nachodzi taka mysl, wiem ze niepopularna. Ale kupujac psa rasowego za KUPE FORSY mamy chyba prawo miec oczekiwania wieksze niz adoptujac za darmo szczeniaka ze schroniska? Ze bedzie taki jak w opisie. Za to chyba wlasnie hodowcy sobie liczą?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Nie wiem - być może masz rację - ja natomiast celowałem w rodowodowego między innymi po to aby mieć choć minimalnie większą pewność co do zdrowia - nie oczekiwałem ideału\klona jak ira.s.... natomiast odnośnie "kupy forsy" to nie wiem czy rzeczywiście tak jest... patrząc na to forum można wpaść w kompleksy ile większość użytkowników zalicza (nie wspominając o hodowcach) różnych wystaw, szkoleń itp... wszystko kosztuje, podróże, krycie z tego co wiem też...
Pozdrawiam ![]()
Never Surrender ![]() Last edited by Predator; 10-03-2013 at 02:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Za wycieczki hodowcy musza placic nabywcy szczeniat? Wystawy, szkolenia maja wtedy uzasadnienie w cenie szczeniaka kiedy sa proba selekcyjna. A u czw nie sa. Kazda suka ktora znajduje sie w rekach hodowcy lub osoby o ambicjach hodowlanych bedzie miala szczeniaki warte przyzwoita pensje. Pies ma gorzej bo ktos musi wlasnie jego wybrac i chciec jego wlascicielowi za plemniki w cenie zlota zaplacic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ty z kolei masz jakieś zupełnie spaczone podejście, które nie jest znamienne dla żadnego odpowiedzialnego właściciela psa z rodowodem (a już tym bardziej jakiegokolwiek hodowcy), tylko co najwyżej dla pospolitego sprzedawcy psów z targu, którego nic nie obchodzi rasowość jego psów, a wyłącznie hurtowa ich sprzedaż i związany z nią szybki zysk. P.S. Zaś co się tyczy samego zdrowia, to dla Twojej informacji, jeśli chodzi o nie, to tak się akurat składa, że to właśnie kundelki są z natury swej znacznie zdrowsze od psów rasowych, więc skoro nawet tego minimum wiedzy nie raczyłeś sobie przyswoić, to o czym My tutaj w ogóle rozmawiamy?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Jeśli chodzi o typ interesującego mnie psa, to już przecież na powyższego ojca Merry Bell z Molu Es niemal na samym początku tutejszej dyskusji zwróciłem Waszą uwagę, tylko że on sam nie wydawał na świat szczeniąt za bardzo podobnych do siebie (gdyż najwyraźniej był po prostu tzw. "szczęśliwym wypadkiem przy pracy"), stąd też prosiłem o przytoczenie linii hodowlanej, dla której ten konkretny genotyp CsV jest charakterystyczny (tzn. nie zdarza się jedynie raz na jakiś czas od święta, lecz jest w pełni zaplanowany w tamtejszych wyrównanych miotach). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Mala podpowiedz - zamiast zerkac na tytulowe fotki w bazie poogladaj jeszcze te z galerii.... Wtedy u takiego Amura wyskakuje Tobie to: ![]() A takich psow jest po nim sporo...
![]() |
![]() |
#11 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
W rzeczy samej "jak grochem o ścianę" można by Ci było w nieskończoność odpowiadać na jedno i to samo pytanie, a Ty niczym "zacięta płyta" dalej wracałbyś do tego, co już zostało dokładnie wyjaśnione i przy tym jednoznacznie zdementowane (także oszczędź już sobie z tym "wkładem dziecka w brzuch faceta", gdyż przez takie chwyty nie mi, a tylko sam sobie umniejszasz). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|