|
|
|
|||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Ze względu na liczne przypadki wścieklizny u zwierząt Powiatowy Lekarz Weterynarii w Rzeszowie zarządził:
Na teren wystawy mogą być wprowadzane zdrowe klinicznie psy : 1.Krajowe posiadające: -Aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie -W przypadku psów pochodzących z województw
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
moim zdaniem to tylko kolejny sposób na zarobek, bo rok temu nie tylko na Podkarpaciu ale i w mojej gminie była wścieklizna, i nie było żadnych ceregieli z dodatkowymi zaświadczeniami, wystarczyło zaświadczenie o szczepieniu. A poza tym, dlaczego takie ścisłe procedury dotyczą tylko wystawców, a bez żadnego problemu ściąga się psy wolne od wścieklizny z innych państw, w miejsce, gdzie jak sami podają, panuje wścieklizna? Widocznie dla kasy można stwarzać takie zagrożenie, a nawet zrobić z tego biznes w postaci dodatkowych opłat skarbowych i przeglądów weterynaryjnych. Wkurza mnie to, bo muszę stracić na to cały dzień pracy na wyprawę do miasta powiatowego by w 4 urzędach załatwić 1 sprawę, pomimo, że mieszkam w regionie wolnym od wścieklizny. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Mario, tyle że międzynarodówki nie przeniesiesz do Przemyśla, Jarosławia czy gdzieś indziej. W zeszłym roku z powodu wścieklizny przeniesli krajówke z Krosna do Sanoka.
|
|
|
#4 | |
|
Junior Member
|
Quote:
mam nadzieje, że w innych miastach jest inaczej, i że nie trzeba w 4 instytucjach załatwiać jednego zaświadczenia. w Mielcu jedna instytucja wydaje druk, inna przyjmuje opłatę, inna bada a inna podpisuje! to chore! niech się urzędnicy sami lepiej przebadają i to na głowę! Last edited by maria; 28-01-2013 at 16:15. Reason: cyfra |
|
|
|
|
![]() |
|
|