Wróć   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10-24-2012, 22:23   #1
pawmagdul
Junior Member

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do pawmagdul
Domyślnie

Cytat:
Napisał Gaga Zobacz post
Odkąd 'siedzę' w wilczakach, to parametr wzrostu
)) .... wyluzuj .... wnuczek na przeglądzie młodych ma 66 ... i nie wygląda jak szakal złocisty )) ...
stare 10-24-2012, 22:25   #2
secki
Head like a hole

Domyślnie

Cytat:
Napisał Gaga Zobacz post
Odkąd 'siedzę' w wilczakach, to parametr wzrostu jest nieustannie nr.1. Ile mierzy? Podbija już grzbietem parapet? Ma już 72 cm? Kompletnie nie rozumiem i zdumiewa mnie popularność tego 'hitu'. Jak, za przeproszeniem, w szatni nastolatków, którzy porównują poziom swojego rozwoju... Tylko nastolatki są jakby usprawiedliwione
"Czekając na szczeniaczka miałam marzenia aby był duży..."

"Cheitan to wilczak niebanalny. Tu,
w Polsce jedyny tak duży o tak harmonijnej budowie, nie da się go nie zauwazyć To prawdziwy Pan Pies, dorodny samiec, w 100 % ..."

Over and out
stare 10-24-2012, 22:38   #3
z Peronówki
VIP Member

Wyślij wiadomośc poprzez MSN do z Peronówki Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do z Peronówki
Domyślnie

Cytat:
Napisał pawmagdul Zobacz post
i nie wygląda jak szakal złocisty ))
To okreslenie "szakal zlocisty" mialo tez miec wydzwiek negatywny? Bo nie lapie... Widzialam sporo mlodych wilkow i zabijcie mnie, ale one mi szakale przypominaja.... Ewentualnie mieszanki szakali z kojotami i lisami.....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-24-2012, 22:45   #4
wolfin
Moderator

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do wolfin Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do wolfin
Domyślnie

Cytat:
Napisał pawmagdul Zobacz post
)) .... wyluzuj .... wnuczek na przeglądzie młodych ma 66 ... i nie wygląda jak szakal złocisty )) ...
a zal tego szakalu
avgrunn- DOKLADNE

Ostatnio edytowane przez wolfin ; 10-24-2012 o 22:47 Powód: p.s.
wolfin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-24-2012, 23:08   #5
Gia
K-Lee Family

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Gia Wysy?anie wiadomo?ci przez Gadu Gadu do U?ytkownika Gia
Domyślnie

Kalinka jest złocista... i wygląda jak szakal :P i jestem z tego dumna
Nasz karzełek - Chico, był wyższy od Quillina, mieścił się w wymiarach suki i to nie w minimum...
Chłopaki w miocie G wyszły mi duże, choć nie tego oczekiwałam, mają swoje wady ale mają zalety do którycvh dążyłam Z lekkim przerażeniem patrzę jak rosną i mam nadzieję, że już do góry nie pójdą, bo nie lubię wilczaków kolosów. To podobno psy średniego wzrostu. Jak dla mnie pies 66-68 cm z dobrymi indeksami to pies idealny. Niezależnie od wielkości ucha, koloru oka (choć to też niewątpliwie cieszy, ale nie jest priorytetem...)

Czy to ważne ile ma pies wzrostu? Kalince latami wmawiano, że jest miniaturką. A jest cała masa mniejszych suk. Mnie cieszy to, że suka ma fajną budowę, jest zwinna, skoczna, szybka, mierzyła się z chartami i wcale nie zostawała w tyle. Czy nie najważniejsze jest to, że pies ma w sobie "to coś" i że jest dumnym przedstawicielem swojej rasy?

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady Postowania