|
|
|
|||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Jefta, a bralas to mieso z Aspolu? Czy z tych innych firm ? Wyslalam do nich zapytanie ile mozna minimalnie zamowic, z ciekawosci porownalabym to mieso z tym ktore moge dostac na rynku.
Aha, tego co widzialam to miecho z barf.pl jest z primexu i tam jest ze nie wolno tego miesa gotowac, u nas odpada bo Uro surowe sporadycznie.
|
|
|
#2 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
zwykle biorę z Aspolu
barf.pl nie wysyła nie można gotować tego z kością |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Tyle czasu szukałam sklepu, który wysyłałby mrożone mięso i nie mogłam znaleźć... tzn. mamy w Krakowie "własnego barfa", ale ceny są porażające (indyk kosztuje ponad 12zł/kg
A teraz patrzę na stronę ASPOLu i chyba się skuszę ![]() W mięsnych nie zawsze można dostać tyle fajnych rodzajów mięsa... a tutaj do wyboru do koloru i to w przystępnej cenie z możliwością wysyłki! Ach, cudownie! |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#5 | ||
|
Member
|
Quote:
Nie mogę wyjść z podziwu, że mi jeszcze nigdy w życiu nie trafił się niejadek - wszystkie rzucają się na żarcie, jakby były głodzone Nawet Cresil, który z początku wybrzydzał i chciał TYLKO surowe mięso, chyba zaczął się już przestawiać na nasz tryb, bo wczoraj wciągnął michę mixu warzywnego, aż mu się uszy trzęsły (bez mięsa) Zadziwił tym nawet Nitkę, która trochę wybrzydzała, że nie ma mięsnego aromatu w warzywkach... Quote:
Także super, że to tutaj wstawiłaś! |
||
|
|
|
|
|
#6 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
Ja w Leclercu w Al. Jerozolimskich kupowalam wlasnie mrozone mielone ASPOL'u, ale w bardzo ograniczonym wyborze (cielecina, krolik, wolowe serca, nawet jeden jelen mi sie trafil Zwykle kupuje mielone korpusy drobiowe (kurczak 2,50/kg, indyk i kaczka 4,5-6/kg), ktore daje surowe wymieszane z warzywami, owocami i ziolami (wiem, korpusy w calosci sa tansze, ale mielone moge latwo wymieszac z dodatkami, ktore tez psu sa potrzebne), ew. wymiennie zoladki, serduszka drobiowe, ochłapki wolowe (takie 2-3 gatunek, z tluszczykiem) ze sklepu. Podroby typu watrobka, plucka (nerki nie, bo ich smrod zwala mnie z nog) - rzadko i w niewielkiej ilosci. Rzeczywiscie czystego, chudego miesa pies w diecie nie potrzebuje miec duzo... raz w tygodniu daje twarog, jajo i olej lniany lub z lososia (tez z warzywami i owocami, a co) Przymierzalam sie kiedys do mrozonek barf PRIMEX'u, ale one sa drozsze, wiec sama nie wiem - Bies przy swojej wadze wtrąbia ok 800 g tej "małmazji" dziennie (nie licząc warzyw), a jesli cos kosztuje 12 zeta za kilo (a tyle niektore strusie kosztuja), to robi sie to dosc drogo w rozliczeniu miesiecznym. Aha, nie gotuje tych smrodow, nie musze - im bardziej "odjechane", tym smaczniejsze Suche u mnie idzie rzadko, i zazwyczaj na wyjazdach letnich - jak sie robi chlodniej, jest bojkot suchego. W przyszlym tygodniu robie Biesowi badania kontrolne krwi, zeby sie dowiedziec, czy mu sluzy ta dietka - ale mysle, ze raczej tak - trzyma stała wagę, ma energię, sierść błyszczy się jak psu-nie-powiem-co (chociaz od tego dluzsza nie rosnie Last edited by anula; 11-10-2012 at 20:25. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Smrodziach i tak juz lepiej je odkad go karmie na przemian z reki, ma to o tyle minus ze menda nagle zczal sie interesowac zawartoscia blatow i stolow
Co do miecha to mam problem tylko z innym niz drobiowe, bo do serduszek, zoladkow i innych takich kurczakowych to mamy dobre miejsce, dzwonie , zamawiam i podjezdzam. A jakie warzywa, owoce i ziola?
|
|
|
#8 |
|
czuły barbarzyńca
|
Oczywiscie najlepsze przetrawione przez bydlątko albo takie prosto z krzaka w lesie
a tak na serio to jest pacia od spadzistej, drobno zmielona, pachnaca glownie majerankiem, zalana ciepla woda - zamiast wypelniacza w postaci ryzu czy kluchów poza tym Bies jak byl maly uwielbial ogryzki z jablka (ale juz mu niestety przeszlo), i nadal lubi zgniecionego bananka |
|
|
|
|
|
#9 |
|
love and terror
|
No to najwyzej odkupie od Ciebie
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#11 | |
|
VIP Member
|
Quote:
A serio-mieszanki fajne, do wymiksowania z czymś mięsnym. Grube Księciunio raczy ładnie chudnąć na tych warzywkach i az sie boje, co będzie jak zapas się skończy. Jedyny minus dla mieszkających w mieście-na spacer zabieramy 2 torebki A na badania po dłuższym czasie tej diety i ja zabieram Cheya, bardzo jestem ciekawa wyników |
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Minimalnie 5 kg przy paczkach 0,5 i 1kg ale nigdy nie bralam tak malo, wiec nie wiem czy sie nie rozpuści. Chociaz teraz zimno wiec nie powinno być problemu. Wez sobie zoladki nieczyszczone, bo tego nigdzie nie dostaniesz a dla psa to nie tylko wielka radosc (dla wlasciciela mniejsza) ale i samo zdrowie!
Makota, Wy macie to http://www.k9borderunit.pl/produkt/40,24.html Quote:
Quote:
Last edited by jefta; 11-10-2012 at 19:33. |
||
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Member
|
Quote:
(A nuż powstrzyma to Nitusię od częstowania się "prezencikami" w parku... W Krakowie niestety nie mam miejsca na tyle mięsa, ale spróbuję umówić się może z kimś z Krakowa, kto też by się chciał do zamówienia przyłączyć. Zawsze znajdzie się jakies rozwiązanie
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
|
No wlasnie dostalam od nich odpowiedz ze minimum wlasnie 5 kg, ja musze tak malo bo nie bedzie mial kto zjesc jak Smrodziach stwierdzi ze nie, Lolek za maly, a starszaki sa na specjalnej karmie i maja zakaz dodatkow. A Urciowy jest zupelnie jak ja czyli wacha jedzenie przed skonsumowaniem i jak mu nie podpasi to nie ruszy, przerazajace jak jestesmy do siebie podobni
Macie jakies ulubione dodatki warzywne do dawanego miesa, cos co mozna sprytnie podrzucic niejadkowi?
|
|
|
#15 | |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
love and terror
|
Kup, jak nie zje to odkupie od Ciebie jak to w granicach przyzwoitych finansowych jest. Garuda zezre.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Zamowie, zobaczymy czy zje. Tam wyzej dalam linka i mozesz spojrzec jak to cenowo wyglada.
|
|
![]() |
|
|