|
|
|
|||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
A moze taka klatke?
http://www.xsonic.pl/duza-klatka-transportowa-przewozu-psow-p-11970.htmlJest wygodna,lekka, częściowo zabudowana, pies moze w niej stanąć,rozprostowac łapy. A i cena jest dosc przyzwoita. Last edited by DORA; 06-10-2012 at 00:13. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Z mojego doświadczenia - pies wcale nie musi lubić klatki, żeby się nauczyć w niej spokojnie siedzieć. Jaskier klatki nigdy nie polubił, nigdy nie wchodził tam z własnej woli, ale zaakceptował fakt, że kiedy był w niej zamykany, to siedział spokojnie. Oczywiście droga była długa, wyboista i czasem przychodziła ochota, żeby palnąć sobie w łeb, ale teraz nie mam problemu z zostawianiem psa samego. A klatka, która swoje zrobiła, poszła już na strych.
|
|
|
|
#3 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Mi sie wydaje ze klatka na pare godzin, jak nie ma upalow moze byc taka mala jak opisujesz. Tyle ze on jeszcze urosnie. Zeby dorosly czw swobodnie stal, lezal i obracal sie to juz musi byc olbrzymie, nieporeczne pudlo.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Ze'ev już trzeci dzień sam z siebie włazi do tego transportera żeby spać w ciągu dnia więc wygląda na to że to dobra droga. Metalowej klatki nie chcę bo taką już ma, i z nią właśnie jest problem. Ale klamka zapadła, muszę odesłać ten transporter i zobaczyć czy mi zwrócą kasę. Jak tak to trza się szarpnąć i kupić tą największą:
http://www.doggiesolutions.co.uk/sky...mpaign=product |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Jeśli to w czymś pomoże to dodam, że u nas też zaobserwowałam taką pewną prawidłowość, iż Bystra woli ciasne klatki... im większa tym czuje się mniej pewnie i się bardziej stresuje. W ciasnej klatce czy ciasnym bagażniku jest całkowicie spokojna i idzie spać. Pełny relaks. W dużym bagażniku lub klatce non stop wierci się, piszczy, jęczy i zrzędzi.
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Witam!
Wandal był u nas całe 6 miesięcy - za namową innych kupiliśmy klatkę. Byłam za tym bardziej ja, niż Tomek.... Zaczęliśmy przyzwyczajać nasze psisko do klatki... Po kilku dniach przydarzyła się sytuacja kryzysowa: Michał zachorował i musieliśmy jechać z nim nocą na pogotowie... My do lekarza a pies do klatki.... Wróciliśmy po 30 - 45 minutach. Pies (miał wtedy 9 miesięcy) na wolności! Klatka rozerwana, pogięta = pies szczęśliwy... To nie była klatka za 100 zł Klatka była duża - pies miał w niej miejsce na "wyprostowanie" łap. U nas "dźwignią" uruchamiającą szarą komórkę w tym wielkim łbie jest kaganiec. Klasyczny, miękki kaganiec - jak coś zjadł / zniszczył zapinaliśmy psu kaganiec a zniszczoną rzecz układaliśmy przed nosem.... (najtrudniej było z kablami od kolumny...) Na pewno pies przyzwyczai się do sytuacji, kiedy zostaje sam, gdy zrozumie, że ZAWSZE wracacie... Powodzenia
|
|
|
#7 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Myślę, że mój pies doskonale rozumie, że wrócę. Nie może pojąć tylko tego jakim prawem ja wychodzę a on nie. Na obecnym etapie ja już nie widzę strachu w jego zachowaniu, za to bardzo wyraźnie widzę złość i frustrację. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
the Bright Side of Wild
|
a ma ktoś projekt na klatkę dla wilczaka, żeby zamówić u ślusarza bez pojęcia o wilczakach?
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Tak naprawdę taka klatka to żadna filozofia, wystarczy sklep z metalowymi częściami i znajomy spawacz. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
the Bright Side of Wild
|
hmmm...
wolałabym nie dawać do wymyślenia zamknięcia... szczególnie że ze spawaczem mam jeszcze pewną barierę językową.... więc jeżeli ktoś dysponuje precyzyjnym projektem klatki z instrukcją wykończenia, żeby pies krzywdy sobie nie zrobił.... itd |
|
|
|
![]() |
|
|