Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-07-2012, 00:55   #1
makota
Member

makota's Avatar

Dyskusja jest o tym JAK z tym walczyć.
Nie pisałam nigdzie, że mam doświadczenie w wychowywaniu wilczaków, tylko staram się podzielić własnym zdaniem NA TEMAT PODEJMOWANIA Z ZIEMI ZNALEZISK przez pryzmat własnych doświadczeń z RÓŻNYMI psami (co zaznaczyłam)
A że akurat mam psy jakie mam to inna sprawa, moim zdaniem drugorzędna akurat w takim wątku.

EDIT: Ile bedlington terrierów w życiu poznałeś, że wysnuwasz tak odważne wnioski na temat całej populacji?
Pewnie, że rasa niesie ze sobą predyspozycje, ale na psa poza charakterem i osobowością składa się również wychowanie, oraz środowisko w jakim żyje.
Idąc tym tokiem myślenia - rozumiem, że każdy wilczak jest według Ciebie taki sam, bo jest wilczakiem?
Po co więc pisać o lękliwości Kurta? Przecież 80% osób na forum posiada wilczaka, więc wiedzą dokładnie jak zachowuje się cała reszta populacji (?)

Last edited by makota; 31-07-2012 at 01:49.
makota jest offline   Reply With Quote
Old 31-07-2012, 01:26   #2
pawmagdul
Junior Member

pawmagdul's Avatar

Send a message via Skype™ to pawmagdul

Quote:
Originally Posted by makota View Post
Po co więc pisać o lękliwości Kurta?
No to po co ten tekst ???? Widziałaś sama Kurta i piszesz złośliwie. I znowu zabierasz zdanie w sprawie na której się nie znasz ani nie masz doświadczenia. Ja pisałem o tym że wilczaki są z natury ostrożne. Wiesz (albo nie wiesz) że większość z nich na tupnięcie ucieknie a nie napadnie. Taka jest ich natura.

Rozsiewasz po internecie nieprawdziwe stwierdzenia. Czy wyraziłem gdziekolwiek negatywne zdanie n/t Twoich psów ???? .... UWAŻAJ !!!!

Posting Rules