![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Jefta, mam do Ciebie osobistą prośbę /będąc jednocześnie członkiem GI/: czy mogłabyś podejść do ZKwP z obydwoma deklaracjami oraz pismem, w którym będzie zadane pytanie, czy te dwie deklaracje są na tyle podobne, że można je traktować jako dokumenty jednej treści? I złożyć to na >Dziennik<? Daj odpowiedź, to skonstruuje się odpowiednie pismo -pójście do siedziby Zarządu też "skróci drogę". A może Ktoś inny z Warszawy podejmie się tego zadania?
... Osoby, które chcą kandydować do jakichś funkcji może niech same założą tematy do agitacji w odpowiednim czasie -jeśli teraz się to zacznie, będziemy tu mieć kampanię wyborczą która temat "rozmieni na drobne". Dla mnie ważna jest metoda "drobnych kroków", które będą precyzyjnie zamykać każdą kolejną decyzję/postanowienie, by nie było niedomówień. Nie wiem, jak w grupie inicjatywnej KAW /nawet nie wiemy oficjalnie, kto w niej jest/, ale w przypadku GI nie wszyscy chcą kandydować do czegokolwiek, więc może zajmijmy się porozumieniem między obydwiema grupami i ustalmy jak wygląda kwestia deklaracji. ... GI: Margo- poza Warszawą Sssmok -poza Warszawą Lupusek -poza Warszawą Trunksia&Witgor -poza Warszawą DanielZ -poza Warszawą Puchatek -poza Warszawą |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Pozwolę sobie przypomnieć niegdysiejsze słowa Daniela (do zastanowienia). Ponieważ w tej chwili, niejako z automatu, należymy do Klubu Psów Pasterskich Niepolskich (to ten klub organizuje nam klubówki) może najkrótsza droga jest właśnie do władz tego klubu? Siedzibę mają w Łodzi.
Nie wiem czy w przyszłości klub zechce się odciąć od dotychczasowych działań Klubu Psów Pasterskich Niepolskich, czy działać wespół-w zespół, ale chyba tam najłatwiej będzie otrzymać pomoc, odpowiedzi i wsparcie. Tym bardziej, że dotychczas klubowi przewodniczyła (nie wiem, czy to nie uległo zmianie) sędzina p.Jadwiga Niciewicz. edit: ze strony ZKwP: Klub Psów Pasterskich Niepolskich Jadwiga Niciewicz Oddział w Łodzi 91-855 Łódź, Al. Kościuszki 48 tel./fax 42-637-62-62, 42-637-66-00, 42-657-00-31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Jednak w kwestii pisma optowałabym za złożeniem go "na ręce" Zarządu Głównego -klub dzisiaj jest jutro go nie ma, lepiej na zimne dmuchać. Jefta, sorry, zasugerowałam się lokalizacją pod nick-iem.... ![]() ... Ja wiem, że moja ostrożność może wydawać się śmieszna, ale pamiętam pewną ogólnokrajową aferę dot. Ustawy o radiofonii gdzie problemem był przecinek..... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
O danych osobowych juz pisalam. Zgodnie z prawem wystarczy mail albo formularz na stronie zezwalajacy na ich uzycie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Szukając rozwiązania odpowiadającego być może obu stronom...
Wydaje mi się, że może trzeba poszukać "złotego środka", czyli czy /hipotetycznie/ obie grupy inicjatywne mogą podpisać porozumienie o współpracy w celu utworzenia jednego klubu i dać na stronach klubowych druczek /do pobrania/ o danych osobowych do przetwarzania na potrzeby koalicji klubowej? Dziwna konstrukcja zdania, ale chyba zrozumiała.... Mam niejasne przeczucia, że albo: a/pozostaje nam rozwiązać obie grupy inicjatywne i powołać nową, co spowoduje "całą zabawę" w zbieranie deklaracji od nowa; a znając rzeczywistość wielu z nas nie będzie miało czasu na powtórkę i ucierpi na tym być może ilość deklaracji, b/ od wszystkich chętnych z obu grup poprosić o zgodę na przetwarzanie danych w celu j.w. Jest jeszcze jedna możliwość ale mało realna, czyli aby jedna ze "stron" na nowo wypełniła deklaracje "drugiej strony". Tak było by najprościej, ale chyba będzie najtrudniej..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Prawo, prawem, ale z tym też nie jest tak do końca, mam do czynienia z przetwarzaniem danych osobowych i wiem, że e-mail potwierdzający nigdy nie stanowi podstawy do potwierdzenia wiarygodności tj. właściciela np. danego pisma konkretnie podpisu. Ale Polska, to Polska jednym wolno drugim nie, zleży kto akurat zajmie się akceptacją....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Czytam sobie posty i widzę iż spora grupa chce wycofać swe deklaracje z powodu Pana Grzesia. Tak sobie pomyślałem że dla dobra sprawy dobrze by było odwołać się do nie wiem sumienia? Grzesia i zasugerować mu wycofanie się w cień? dla dobra rasy na której przecież tak mu zależy, a później jak dorośnie (ponoć z wiekiem się mądrzeje) może się i do czegoś nada.
Apeluję do wszystkich coby nie wycofywali swych deklaracji, pamiętajcie jest walny zjazd na których wszystko się ustali, w nas jest siła im więcej nas będzie tym lepiej dla nas i naszych kochanych burków. To pisałem ja Witek
![]() |
#8 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Jako że większość z GI nie wypowiedziała się jasno w sprawie połączenia sił proszę to uczynić i podliczymy za i przeciw ( no troszeczkę odwagi cywilnej) , a może się okazać że GI się rozsypie i trzeba będzie zacząć od początku
![]() Jako członek GI nie wyrażam zgody na połączenie!!.(wyjaśnienia później ) Nic nie stoi na przeszkodzie aby powstały dwa kluby REGULAMIN KLUBU RASY (grupy ras) § 3
Brązowa Odznaka Honorowa Związku Kynologicznego w Polsce Braterstwo Wilczaków Galeria Last edited by DanielZ; 17-06-2012 at 09:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Cytuje z FB ( siebie) :
"Lupusek - masz racje - mysle że trzeba wystapić do ludzi którzy podpisali deklaracje Kaw aby podpisali ta nowa deklaracje( o ile chcą dalej być w Klubie wilczaka). Jak to zrobimy???? Mamy ich dane np. maile??? Mozna stworzyć list i dołączyć nowa deklarację i poprosić o wypełnienie i przesłanie. A jesli nie chca byc w klubie to aby przysłali taka odpowiedz. Trochę to potrwa ale da sie zrobić! Tylko Daniel nie zgadza si ę na połaczenie. Ale chyba w przypadku weryfikacji deklaracji KAW i podesłania nowych deklaracji nie możemy mówić o połaczeniu???"
![]() |
#10 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Ja mieszkam we Wroclawiu i niestety nie mam mozliwosci byc w dzien powszedni w wawie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|