![]() |
![]() |
|
Výstavy psů Naše úspěchy na výstavách, jak ČSV připravit na výstavu, jak ho vystavovat... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Samozřejmě, že nemusíte krýt psem, který vám z jakohokoli důvodu nevyhovuje. Ale jestli toto rozhodnutí chápete jako plus pro ty ostatní .. tak asi ano. Přiznám se, že jsem o tom takto nikdy neuvažovala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Junior Member
|
![]()
Výcvik jakéhokoliv druhu (včetně dogdancingu, agility...), psí shromáždění, účast na pochodu Praha-Prčice a pak jakákoliv větší organizovaná či neorganizovaná skupina lidí, kde můžeš být vidět a vzorně vychovaným krásným psem propagovat plemeno i svůj případný budoucí odchov (hospoda, lyžařský zájezd, schůze svazu zahrádkářů kam vezmeš psa...). Pokud ti tyto možností nestačí, tak asi nerozumím dotazu "jiná akce, kde je víc lidí konkurující výstavám).
Last edited by Vlkodlak; 07-01-2012 at 00:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rakša
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Junior Member
|
![]()
Ono totiž záleží, jaký zájemce si představuješ. Jestli chceš prodat pokud možno cizincům, tak ti holt nic jinýho než výstavy nezbývá, ale pokud ti jde jen o to aby byl zájem o plemeno i tady u nás, tak je dobrá i účast na jakékoliv akci kde se sejde víc lidí a nemusí být jen pejskařská, podmínka je aby tvůj pes byl řádně vychován a nedělal ostudu...Vždy se najde někdo kdo raději sáhne po šampionech, ale najdou se i takový, kteří si chtějí koupit štěně jen proto že se jim líbí a viděli je někde slušně vychovaný...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Junior Member
|
![]()
[quote=mája;417969]Ono totiž záleží, jaký zájemce si představuješ. Jestli chceš prodat pokud možno cizincům, tak ti holt nic jinýho než výstavy nezbývá
No nebo možná ještě účast na světovém mistrovství v nějaké disciplíně se psem - ale to jsme zase u výcviku (nejen poslušnost, mezinárodní soutěže jsou přece i pro záchranáře, stopaře, agility...) ale vážně jsem asi nepochopila dotaz, tak souhlasím toho nechat, protože mě upřímně nenapadá žádná akce na kterou by někdo jel za psem přes půl Evropy a nebyla to výstava, výcvikové závody, nebo nějaká psí akce typu sraz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Member
|
![]()
Nejak sa nam to tu zvrhlo
![]() Obavam sa ze vzhladom na navstevovanost vystav a ostatnych organizovanych psickarskych akcii beznou laickou verejnostou a tendenciam ludi venovat sa tomu v com maju sancu uspiet, budu tie vystavy asi vzdy najvacia propagacia plemena. Kym su rozhodcovia aspon ako-tak kompetentni tak to nevidim tragicky, samozrejme by som tiez bola radsej keby nase psy bolo vidno aj inde. Ale to je aj na vas beznych majiteloch, ci svojho psa vezmete kamkolvek vas to taha, alebo sa s nim schovate doma na zahrade alebo v lokalnom parku kde vas uz kazdy pozna. Kazdopadne, Julii a Shadowsovi blahozelam k vystavnemu uspechu a drzim paste v buducich snahach. A vzhladom na dalsiu temu tejto diskusie zelam tiez vela uspechov v dogtrekoch, mushingu, stopach a obranach!
![]() |
#67 |
Junior Member
|
![]()
Téma trochu odbočilo, tak zpět k tématu:
Danielo, nakonec jsem Shadowse před výstavou přecejen osprchovala (bez šamponu, zato jsem ho pořádně vydrbala rukama), a světe div se, on byl o odstín světlejší :-D Dostal svého prvního CAJCe, tak to bylo zadostiučinění za to, jak strašně tam "trpěl" - je zvyklý na práci v zápřahu a sportovní kynologii, takže nechápal, na co tam celý den čekáme (před námi asi 200 bíglů), a proč mu ten chlap v kruhu sahá pod ocas, to ho hodně nakrklo. :-) Na přehlídku národních plemen šel už úplně gumový. Jsem přesvědčená, že pokud psi nežijí u fanatických vystavovatelů, kteří je tahají po halách v klecích a neznají les a hraní a vítr apod. (myslím opravdu ortodoxní vystavovatele, držící psy pouze a jen na výstavy bez ohledu na jejich potřeby a temperament), je výstava změna, zážitek a pro kynologicky zaměřeného majitele i takový "svátek". Moc by se mi líbilo, kdyby víc lidí s vlčáky cvičilo, protože na to mají, ale třeba to přijde...
![]() |
#68 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
|
![]() Quote:
![]() Gratuluju! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
stín vlka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
He a já myslela, že jen naše kočička je blázen. Taky pořádně nenasrstila, jen trochu zadek, protože to je jasný, kdo by seděl na studeným a trochu krk, ale jinak nic extra. A to je skoro celý den venku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
www.steelmaker.cz
|
![]()
Když jsme u těch výstav a předvýstavní péče o psa - čistíte někdo uši psovi? A zuby? Jaké přípravky/kartáčky používáte a jaké s nimi máte zkušenosti? Necháváte někdo čistit psovi zuby laserem před výstavní sezónou?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Junior Member
|
![]()
Na výstavě se u čsv míra bělosti zubů neposuzuje, nebo jsem se s tím alespoň nesetkala. Kontroluje se, jestli má pes všechny zuby a jaký má zkus. Pokud zub chybí, je potřeba doklad od veterináře, že o něj pes přišel úrazem nebo zákrokem - že to není vrozená vada.
Psovi zuby čistím, protože máme doma velmi tvrdou vodu a hodně se mu na nich usazuje plak i přes každodenní hlodání kostí, klacků, žvýkání atd. Používám na to svůj starý vyřazený ultra měkký zubní kartáček cura prox a dětskou zubní pastu perličku (neobsahuje fluor a psovi je její chuť příjemná, na čištění se dokonce těší). ČSV je přírodní plemeno, tam nikdo neočekává, že bude mít oči nalíčené tužkou, vybělené břicho, zastřiženou špičku ocasu, nalakované drápy a vybělené zuby. Propána, vždyť plemeno více přírodní je opravdu těžké najít, kdo by ho chtěl znásilńovat takovými procedůrami? ![]()
![]() |
#76 | |
www.steelmaker.cz
|
![]() Quote:
I když máme přírodní plemeno, tak by mi stejně bylo hloupé ukázat např. na mezinárodní výstavě psa s hnědými zuby (stejně tak třeba vodítko špinavé, své oblečení chlupaté...). Obdivuji ty, kteří předvádí v obleku a zvládnou zůstat za celý den čistí. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Junior Member
|
![]()
No, zubním kartáčkem už vzniklý plak do běla nevyčistíš. To bys musela na veterině a dávat psa do narkózy kvůli výstavy by mě ani ve snu nenapadlo. Víš jak náročná je narkóza na játra a jak celkově zatěžuje organismus? To bys svému psu kvůli takové malichernosti jako jsou bílé zuby na výstavě, kde bělost zubů není určující faktor, udělala?
![]() No hrůza, co si lidi kvůli výstavě nevymyslí... ![]()
![]() |
#78 |
www.steelmaker.cz
|
![]()
Znám jednu paní chovatelku jorkšírů, která před výstavní sezonou nandá všech deset trhačů do auta a jede s nimi na veterinu čistit zuby pod narkózou...
Nevím, to by nám musel tady odpovědět někdo z rozhodčích posuzujících ČSV, jestli jeho úsudek a posudek ovlivní to, když krasavec v nejlepších letech na něj otevře při kontrole zubů tlamu a vyvalí se zápach a zuby jsou spíš hnědé než bílé... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
|
![]()
Když bude Karkule dostávat pravidelně kosti, bude mít zuby jak z alabastru. To neřeš, na výstavě se posuzují jiné věci než barva zubů
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Bolt Grey Střípek snů
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|