Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-02-2012, 12:36   #1
Saerithra
Junior Member

Saerithra's Avatar

A co zkusit ten klikr, když na hračky a pamlsky nejde?
Saerithra jest offline   Reply With Quote
Old 29-02-2012, 14:36   #2
juliana
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Saerithra View Post
A co zkusit ten klikr, když na hračky a pamlsky nejde?
Klikr je založen na odměně pamlskem...
Old 29-02-2012, 15:36   #3
Saerithra
Junior Member

Saerithra's Avatar

Pravda, že o tom moc nevím, ale jde přece hlavně o to, aby si zvuk klikru spojil s něčím příjemným = bude to chápat tak, že udělal něco správně. Nemyslím si, že by bylo nutné vytvořit spojitost klikr=vykonáno dobře jen díky pamlskům, ale třeba pomazlení, hračka, pochvala.. Jen si myslím, že by to mohlo stát za zkoušku.
Old 29-02-2012, 16:14   #4
mellorn
Member

mellorn's Avatar

na cvicak nechodime,ale chtela jsem k tomu vrceni. Ja bych to taky neresila,cuba ma ruzne zvukove projevy,mezi ne patri i takove chrceni/vrceni,kdyz ji neco beru co nema zrat,ale jsem si stoprojista,ze se do me neotoci,proste oni jsou ukecani.Nikdy jsem ji cvicne neodebirala misku,proste kdyz potrebuju,tak ji ji treba podrzim,at s ni nesoupe po podlaze a myslim,ze vi,ze se o jidlo bat nemusi.Babicka se divila,ze me nerozsapala pote,co jsem ji misku takhle pridrzela,protoze jeji pudl jednou moji matce prokousnul ruku,kdyz si dovolila vzit mu kost. A vubec bych byla s trestanim opatrna,pokud bych si nebyla stopro jista,ze pes tomu,co po nem chci rozumi a jen si stavi hlavu....
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 29-02-2012, 19:51   #5
Kometa
Junior Member

Kometa's Avatar

Pokud funguje i jen na pochvalu (Dingo třeba ne, tomu je upřímně jedno, co já si myslím, hlavně když dostane ten kus žvance), tak by se teoreticky asi dal klikr použít. Ale prakticky si to neumím moc představit Ale když tak nad tím přemýšlím, možná by to i tak pomohlo. Pokud žere aspoň někdy aspoň nějaké pamlsky, tak by se dalo přes to vytvořit vazbu klik-pamlsek. A když si to pak zafixuje jako reflex v podstatě, možná by to mohlo pomoct v ochotě přijímat pamlsky i v situacích, kdy je normálně nechce, protože by to prostě měla tak spojené a nepřemýšlela by nad tím. Je to ale čistě můj teď zrovna momentální nápad a netvrdím, že je to samospásné, jen že by to třeba mohl být jeden způsob, jak tomu napomoct. Nemám tušení, jak tyhle situace řešit, na Dinga klikr a pozitivní motivace funguje 100%, mohl by být učebnicovým příkladem Ale každý pes je hold jiný a na každého funguje něco jiného))
Old 29-02-2012, 21:34   #6
Šakalka
Junior Member

Pamlsky také zkoušíme různé, od sušeného kachního masíčka, přes psí salámek, až po vařená srdíčka, ale někdy jsou dny, kdy "si to mám prý sežrat sama, když jsem tak chytrá" .

Jinak k tomu vrčení, do klasického jídla jí nesahám, ale je zvláštní, že při normálním jídle ani necekne, děje se to jen při dodatečném pamlsku. A nevrčí jen při tom pamlsku, má to třeba i jen v momentě, kdy si leží u kamen a já si jdu na deku lehnout taky a ani na ní nemusím sáhnout, nebo promluvit, prostě zavrčí.

Také se ještě vrátím k nezodpovězenému dotazu, který jsem v tom množství měla, vím, mám jich pořád spousty. Ale jak dlouho trvala puberta u vás ? Myšleno tedy u psa .
Šakalka jest offline   Reply With Quote
Old 29-02-2012, 23:40   #7
Saerithra
Junior Member

Saerithra's Avatar

Co jsem tak slyšela a všude možně četla, pes se začne zklidňovat cca 3 až 4 rokem, ale osobní zkušenost zatím nemám.
Old 01-03-2012, 14:14   #8
Wolf.Love
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Šakalka View Post
Pamlsky také zkoušíme různé, od sušeného kachního masíčka, přes psí salámek, až po vařená srdíčka, ale někdy jsou dny, kdy "si to mám prý sežrat sama, když jsem tak chytrá" .

Jinak k tomu vrčení, do klasického jídla jí nesahám, ale je zvláštní, že při normálním jídle ani necekne, děje se to jen při dodatečném pamlsku. A nevrčí jen při tom pamlsku, má to třeba i jen v momentě, kdy si leží u kamen a já si jdu na deku lehnout taky a ani na ní nemusím sáhnout, nebo promluvit, prostě zavrčí.

Také se ještě vrátím k nezodpovězenému dotazu, který jsem v tom množství měla, vím, mám jich pořád spousty. Ale jak dlouho trvala puberta u vás ? Myšleno tedy u psa .
U nás trvala cca od 8 do 16 měsíce, pak se to srovnalo a pak kolem 2,5 roku znova, ale už to nebylo tak hrozný a trvalo to mnohem kratší dobu....
Wolf.Love jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules