![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Czyli na wystawę sucha karmę w małych granulkach, a na treningi wszystko na punkcie czego pies ma świra tak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Mnie sie wydaje ze niekoniecznie, pies moze byc pobudzony obecnoscia innych wilczakow na ringu, moze sie tak na nich skupic ze karma nie zda egzaminu, warto miec zawsze cos jeszcze. Np. na treningach Uro pieknie latal za pokrojonymi paroweczkami i tez stal ladnie, a na wystawie wszystko poszlo sie trzaskac, zmemlal jednego i na tym koniec-wiecej go nie interesowalo. Dlatego staram sie jego bez smakow uczyc, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale i tak jego ulubione kaczuchy zabiore bo moze pomoga. Metoda prob i bledow musisz zobaczyc co dziala i na co najlepiej reaguje, a cwiczenia to co innego niz wystawa wiec trzeba brac pod uwage stres i to ze smaki treningowe nie zadzialaja.
Last edited by avgrunn; 29-12-2011 at 15:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
nic nie stoi na przeszkodzie by miec rozne nagrody w roznych kieszeniach i dostosowywac je do tego co aktualnie robisz i w jakim pies jest nastroju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Last edited by avgrunn; 29-12-2011 at 15:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Czyli na wystawę coś wyjątkowego i dla niego pysznego, żeby się zainteresował, a na treningi zwykłe smaczki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
![]() Jest też szkoła, że pies nie dostaje jedzenia w ogóle z miski, tylko wszystko na codziennych spacerach za dobre zachowanie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ja z Everettem trenujemy sami, dlatego się pytam. A co byłoby z takich pysznych, małych i suchych smaczków na wystawę?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
A coś co nie wymaga gotowania, pieczenia czy coś (znając mnie coś by wybuchło, a dobrze mi się mieszka w domu... :P) Ale ja jestem wybredna...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
Natomiast musisz wsiąść poprawkę na to, że na wystawie pies może być na tyle zestresowany, że nie będzie chciał jeść wcale. I tu potrzebna będzie bardziej praca socjalizacyjna, umiejętność uspokojenia psa i pokazania mu, że ma w nas oparcie.
![]() |
![]() |
|
|