![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Wilczy Duch
|
![]()
W imieniu Piotra, chciałabym się pochwalić iż Barchiel Wilczy Duch zdał egzamin posłuszeństwa z wynikiem 194 na 200 możliwych punktów do zdobycia!!!! Oficjalny papierek niestety dostaniemy dopiero na początku stycznia, kiedy to wróci z Godzrowa z oficjalnym stemplem i wtedy prześlemy skan, choć i na stronie będzie dostępny do obejrzenia
![]() ![]() ![]() Pomyśleć, że niedawno jeszcze całą bandą u nas w domu ganiały!! ![]()
![]() "...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 18-12-2011 at 12:48. Reason: P.S. Drugiego Piotra ze Szczecina ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Normalnie PRYMUS !!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Gratulacje!
A może namówię Was na choć króciutką relację z egzaminu? ![]() I czy to był egzamin PT czy coś innego? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wilczy Duch
|
![]() Quote:
Piotr z Barchielem vel Carlo w domu, zdawali egzamin PT I stopnia. Co do relacji to wiem tylko, tyle, że nie pozwolono czy nie zalecano by była rodzina obecna - stad brak zdjęcia-, sam Piotr miał od rana pod górkę, bo mimo niedzieli, wezwali go do pracy na piątą, wiec wiadomo, niewyspanie, pośpiech, zdenerwowanie. Jednak się udało! Amelka ( wnuczka Piotra i najlepsza socjalizacja dla każdego psiaka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Na PT2 (które odbywało się bliżej nas) poszliśmy z Łowcą sami piechotką; chciałam wykorzystać ten spacerek na skupienie go na sobie. I okazało się, że dobrze zrobiłam, bo coś się tam "poprzestawiało" i weszliśmy z marszu prostu na nasz egzamin. Zatem też zdjęć zero niestety. Ale coś za coś. Gratulacje udanego startu! Last edited by Grin; 19-12-2011 at 13:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
A jak poszlo z aportem? Slyszalam, ze na PT1 mozna miec wlasny przedmiot (w naszym przypadku to powinien byc co najmniej 1,5 metrowy drąg, a i to nie gwarantuje sukcesu...) Toż to całe 30 punktów ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
nie ma problemu-moze byc 1,5m. drag jesli oczywiscie jest stabilnie trzymany i niepodgryzany
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Witam,
wszystkim dzięki za pochwały .Trochę wiecej jak połapię się w tym forum. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
ups i fakt tak do końca nie napisałem ( do Shaluki ) dokładnej relacji z egzaminu , no i brak tych fotek .
dzień egzaminu wygladał trochę inaczej niż plany.Niespodziewany wyjazd do pracy ( chciało sie fury i komóry - to cierp). Do egzaminu podszedłem na zasadzie ........zdam to zdam nie to nie .....jak po kaczce. Na całe szkolenie poszedłem z jednego powodu i tego nie ukrywałem podczas całego szkolenia.Nie stety cały czas ciaży na mnie mój stary kochany przyjacel........ ![]() Szkolenie było dla mnie aby mnie wyhamować,a tak naprawdę to i tak uczymy się na codzień podczas przebywania z sobą . Na plac pojechaliśmy ok.07.00 aby mały się trochę oswoił i wybiegał + odstresował od pracy.Pogoda jak dla mnie była fajna , czyli zimna,wietrzna i mokra.Dzień wcześniej lało i dmuchało,więc błoto i mokro wszędzie. Nasz trener / prowadzący też zaraz przyjechał ....to zaczeliśmy wbijać pale na wiatę dla sędziego i przed deszczem. Szefowa przyjechała na parę minut przed egzaminem.Wczesniej poproszono nas wszystkich aby podczas samego egzaminu być bez rodziny,znajomych,żon,kochanek,dzieci,mężow,koc hanków ... ![]() Poszło dobrze ...no prawie .Szybka "zetka" ze smyczą bez smyczy,komendy,bieganie i aportowanie...... No i tutaj już nie było jak wcześniej.Aport poleciał ......bardzo wysoko w górę ...... więc ....sprytnie szybko wycofałem się do tyłu aby wygladało że to mały pobiegł po aport.Wczesniej krótka chwila przeciągania się dla rozgrzewki.Jako tako udawal ,że przynosi ten aport ![]() Na koniec pokazanie zębów ................ ot i wszystko i koniec . Na placu pozostawali tylko zdający reszta była jakie 100-200 metrów dalej za barakami/garażami. Na koniec szal podczas wręczania medali i puchrów no i do wglądu PAPIER!!!.. Egzaminator zwinął się i zostalismy sami z grillem ,kiełbaskami ...no i co niektózy ci co bez samochodów z flaszkami. Najbardziej obawiałem się ,iż rana na paluchu daje mu sie we znaki do dziś ( ostatnio odnowiła mu się i lekko napuchł mu ten jeden paluch ...... znów dostawał zastrzyki,tabletki na zaognienie ) . Juz chyba jest dobrze ale muszę zbastować i pozostac przy spokojnych lekkich spacerach.... ![]() piotr p.s.....od kilku dni rwie się do gonienia za aportem aż chuczy , z powrotem juz gorzej.od kilku dni uczymy sie tropienia i cierpliwości |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
z ciekawosci zapytam ile bylo punktow za aport? rozbawiales przed wejsciem na plac czy przed wyrzuceniem?
Gratulowalam na FB, ale i tutaj WIELKIE gratulacje za TAKI wynik!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
bij zabij nie pamietam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Poza tym pytaniem szacun za pracę z psem i gratulacje oraz ..niech Wam się nie odechce ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Gratulujemy i zazdroscimy, tez chcielismy z mlodym sie egzaminowac ale jakos nam sie odwleka takze super ze Wam sie tak szybko udalo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|