Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

View Poll Results: Kdo je lep¹í na obranu?
Èeskoslovenský vlèák 5 27.78%
Nìmecký ovèák 6 33.33%
Oba stejnì, mají-li výcvik 7 38.89%
Voters: 18. You may not vote on this poll

Thread Tools Display Modes
Old 13-12-2005, 16:01   #5
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Já 100% vím, že můj pes by mě ubránil. jdeme -li na procházku se psy a jde s námi někdo známý, ale pro psa cizí, neustále ho po očku sleduje, vrací se k nám dívat se, jestli je vše OK a pro jistotu zavrčí, když prochází kolem "vetřelce". To už je skoro "moc", ale psa v tomhle neusměrňuji. Třeba se mi to někdy bude nedejbože hodit. Nedávno jsem venčila psy s dětmi a s jejich kamarádem (11let). Děti si až tak nehlídá, takže běhal s čubama poměrně daleko. Pak se začal syn s kamarádem pošťuchovat a blbnout. Nic moc, jen se kočkovali. Ale se přiřítil a vrčíc stál i kamaráda.Nekousnul ho, ale vytlačoval od syna dál. Vzala jsem ho za obojek a dala mu znovu volno. Řekla jsem mu v tu chvíli "hodný Ali, volno". Pochvalu jsem nijak moc nezdůrazňovala a už vůbec jsem mu za to nevynadala. V podstatě to co udělal bylo správné. Můj syn je pro něj v podstatě jen nedůležitý člen smečky, ale to neznamená, že jej jako součást smečky nechrání. U fenek si nejsem jistá, ca by udělaly. Konynka je hrozný lidumil, každého olíže, ale zase se dá poměrně lehce vydráždit na figuranta. A druhá fenka je dost neprůbojná, třeba by jen hopsala kolem a netroufla by si někoho kousnout. Ale ráda bych to někdy zkusila a přepadení nafingovala. Opravdu by mě to zajímalo. Hanka
Hanka jest offline   Reply With Quote

Posting Rules