|
|
|
|||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
czuły barbarzyńca
|
podnosze temat. Potrzebuje szybko zabezpieczyc ogrodzenie przed gigantami mojego psa. Ktos moze cos polecic? Czy mozna instalację w prosty sposob zrobic samemu? Jesli tak, to jak?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Distinguished Member
|
A ja przestrzegam przed elektryką jako taką. Nie wiem, jak to dokładnie działa z punktu widzenia fizyki, ale znajomi z Błoń omal nie załatwili swojego psiura... stał w kałuży wody przylepiony do drutu i kopało go i kopało, nie mógł się biduś nawet ruszyć...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Mamy pastucha Num'axes Canifugue od roku i jesteśmy zachwyceni. Pies szybko załapał o co chodzi i wystarczy dźwięk ostrzegawczy. Oczywiście jak na wilczaka przystało, ten pies cały czas myśli kombinuje, wystarczy, że coś jest nie tak, że np nie ma prądu, że wyładuje się obroża itp. i po 10 minutach jest już na działce obok. W każdym razie, ucieczki się skończyły i pies jest bezpieczniejszy i okolica i sąsiedzi
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
Ania, chcesz powiedzieć, że...stało się? Biesiak zmierzył wysokość ogrodzenia?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
czuły barbarzyńca
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Spiderwolf
|
Witam.My używamy pastucha od 4-ech miesięcy .Skończyło się rozplatanie siatki(a co noc była nowa dziura) i sucz goniąca po wsi.Pastuch jest podłączony do akumulatora samochodowego w szczelnym plastikowym pudle na zabawki.ogród jest zabezpieczony cały ,w około,cienkim drucikiem w którym "płynie"prąd o niskim natężeniu.firmy nie pamiętam ale kupiony na allegro za 250zł.Suka wlazła na niego trzy razy i wystarczyło,do płotu już nie podchodzi.Ostatnio,dla próby pastucha wyłączyliśmy i spokój zero kombinowania
|
|
|
|
![]() |
|
|