![]() |
![]() |
|
Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
skoda, ze tu zatim nikdo neodpovedel :-) taky me to zajima a muj nazor je tedy ze ne, pokud se obrany delaji spravne, tak je pes jistejsi a tim padem vyrovnany a ne agresivni...ale hrozne rada bych prave mezi ceveckari tohle tema nejak ozivla....
ale vlastne odpovedel Pavel to same, takze co to sem pisu..jen je treba cist vsechno...:-) tim ze se rozlisuji obrany na "loveni peska, rukavu " sportovni a nebo na ty sluzebni, pak by mne ale zajimalo, jestli se pri te sluzebni, kde se opravdu rozviji u psa zloba na figuranta ( ci obranna aktivni reakce ) nebo jak se to presne nazyva, jestli to nemuze byt pak treba problem...aby pes pak nevyrazil po civilu, kdyz by se mu nezdal ...? ( chlap z holi, nebo v nejakem obleceni pripominajici oblek figuranta atd ) Last edited by GabrielaVesela; 03-11-2011 at 00:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
To je nesmysl. Základem obran není udělat ze psa agresora. Dobrý pes-obranář zaútočí v přítomnosti psovoda jen na jeho povel. Základem obran je totiž velice dobřa zvládnutá poslušnost a hlavně vztah psovod-pes. To ale spousta lidí nechápe a vídí jen kousajícího psa s vyceněnými zuby. Pes se složenými obranářskými speciálními zkouškami je pro své okolí tím nejbezpečnějším zvířetem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
a kdyz je to pes trochu nejisty, a zacnou se s nim obrany cvicit kvuli dodani jistoty ?
Vis proc se ptam, jde mi ted treba o Iruka, ktery poslusnost jeste nema. Nemam s nim tedy obrany ( myslim ted sice sportovni ) delat dokud nebude mit poslusnost ? Nebo muzu oboji zaroven ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
S Dandym jsem cvičili obrany od mala (příležitostně tak od 4 měsíců) a vždy byl klasický "sporťák", co má figuranta za kámoše. Takže ani v reálném životě nemá tendenci hrát si na obranáře.
Spíš mě trochu překvapuje ten popis devítiměsíčního rozjíveného čévéčka, trochu si myslím, že v té době už jsme měli kousání do rukou a skákání na cizí lidi odbourané. Než na obraně bych asi v prvé řadě zapracovala na tomhle. ![]() K nejistému NO - přes net to asi nikdo neposoudí, chce to oko zkušeného výcvikáře. Asi bych spíš jen pokračovala v socializaci, zejména pokud pes není váš a majitelé zřejmě pro něj nejsou autoritou, které by důvěřoval. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Moc take veci nevykrikuj lebo niekto pride na to ze Frei ma medzi predkami piranu a potom budes musiet vysvetlovat ako prisla k PP.
B-ckovy vrh chces povedat ze nebol kusavy? - teda az na Berena co nepotreboval zakusovat lebo techniku obrany (a hlavne utok) odkukal od buldozera. PS: a C-ckovy vrh zvlada perfektne aj zakus na kratky rukav letnej kosele - zdravim Addneyho :-) Last edited by pato_garzik; 03-11-2011 at 15:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Tak jsme to zkusili...a mam jeste par otazek, kdyz tu pisete , ze je lepsi aby mel figurant zkusenost s Ceveckem, zeptam se proc presne ?
Nasla jsem v okoli totiz Boxer-club a s figurantem se bavila. Cevecko jeste nemel, ale povidal mi take rozsahle o tom, ze treba s boxery musi pracovat taky citliveji, nez treba s NO. Jsou to prvni dojmy, ale myslim si, ze ten chlapek vi co dela a rozlisuje podle povah. Vysvetloval mi pak ( byla jsem pekne zvedava ) u jednotlivych psu, kteri tam byli, jaky je ten, ci ten druhy a co musi u ktereho delat... Maji tam i dobrmana, NO , ale predevsim boxiky :-) Vzali jsme na zkousku Iruka, toho trochu nejisteho NO a zirali, ze mu zacatek docela sel...:-) 2 mesice pred to zkousel jeho majitel a ani si nezastekal..... pak se s nim nedelalo nic, nez jsem s nim zacala chodit ven a druha zkouska zacatku obran dopadla fakt dobre, coz mi tedy tento figurant rekl, ja to jeste zhodnotit dobre neumim, jen vim ze stekal, sel po peskovi a drzel ho poradne..., pak si odnesl i rukav...:-) Dokonce mi rekl, ze to muze byt i mnou, tak jsem skoro pysna na nasi premieru, chci se to naucit s nim, pro moje budouci Cevecko za par let... Zacina me to pekne bavit a chtela bych mit jednou taky rukav na sobe :-) Kdyby mel nekdo z Vas na wolfdogu chut, napiste mi treba nejake zazitky z vasich obran..jak to delal vas pes poprve a vy, vase chyby a ceho se vsimat...atd... Moc dekuju :-) Last edited by GabrielaVesela; 06-11-2011 at 23:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]() Jana má ruku v kapse a dobře nezúčastněnej výraz :-D Těžko uvěřit, že gigant Dandy byl taky kdysi malé škvrně ![]()
![]() |
|
|