![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Distinguished Member
|
![]()
Ciekawy temat. Zastanawiam się, czy nie byłoby to swego rodzaju pójście na łatwiznę? I druga sprawa- czy warto ingerować w coś, co jest naturalną rzeczą u młodego psa i co każdy musiał kiedyś przejść? Pytanie jak mocno ingerować w naturę, aby nie pozostawiło to innych, gorszych skutków.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Pytanie- dla kogo i jak daleka ingerencja jest dopuszczalna. I tu każdy będzie miał swoje zdanie. Ale myślę, że implant jest fajną alternatywą dla niektórych osób. Może zaoszczędzić stresu i psu i właścicielowi. Poza tym- co jest złego w pójściu na łatwiznę? Żyjemy w XXI wieku, coraz nowsze i bezpieczniejsze rozwiązania będą się pojawiać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ja mam wykastrowanego psa, na konsultacjach wielu weterynarzy twierdziło że najlepiej kastrować psa (takiej wielkości jak wilczak) gdy skończy 1,5-2 lata, taki pies jest już rozwinięty fizycznie i wtedy można go pozbawić hormonu.
Więc czy to jest dobre rozwiązanie dla roczniaka ? I tak jak pisała Rybka na efekty kastracji trzeba poczekać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Aga, ongiś w wojsku podawali chłopakom brom, na obniżenie libido- też ingerencja
![]() ![]() Magda- kastrowany definitywnie czy farmakologicznie? p.s. ja znam wetów, którzy są orędownikami kastrowania jak najwcześniej, dla uniknięcia wielu problemów. pewnie jak zwykle-jest szkoła falenicka i otwocka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Gaga, definitywnie i chirurgicznie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
To ja Cię napadnę prywatnie z pytaniami o samopoczucie tuż po...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
... moje czy psa?
|
![]() |
![]() |