![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
To że Lars liże trawę czy puszcza bombelki mi nie przeszkadza ![]() Najgorsze to wycie którego nie możemy opanować, a najgorsze właśnie dlatego że nie możemy opanować... Może jak zaczniemy wychodzić z domu na 8 godzin dziennie to po naszym powrocie nie będzie tak wył?
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja do wycia mam podejście takie jak Rybka, z obserwacji mi wynika, że nie ma w tym nic radosnego. Gdy chciałam uciszyć wycie (na ulicy, za karetką na sygnale) to go zwyczajnie uspokajałam, bardzo spokojnie i delikatnie, na zasadzie "cicho mały, nic się nie dzieje". Wielu hodowców posiadających u siebie i suki i psy (wszystkie czynne hodowlanie) w czasie rui jednej z suk podaje samcom specjalne tabletki, powodujące wzrost serotoniny, w skrócie dla laików "pies czuje się szczęśliwszy", ale nie otępiających. Tu prośba o rozwiniecie tematu do Rybki (nazwy i działanie). To w ramach ciekawostki. No i jeszcze istnieje kastracja chemiczna- też Rybka (jeśli zechce ![]() ![]() Nie namawiam, nie sugeruję- to w ramach ciekawostek, bo kłopoty z zakochanymi samcami ma wiele osób ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Witaj w klubie
![]() U nas jest to wycie zakochanego wilczaka,dopiero co przestał po ostatniej wystawie trwało to ok dwóch tygodni.Podobne objawy ,przestał jeść i wył a właściwie płakał. Niestety u nas nic nie pomogło,dwa tygodnie przerywanego spania i samo przeszło.Pewnie do nastepnego razu kiedy znowu spotka jakąś pannę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|