Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-09-2011, 21:04   #1
jefta
Call Me Sexy Srdcervac

jefta's Avatar

Send a message via Skype™ to jefta Send Message via Gadu Gadu to jefta

Mi sie wydaje ze sa znacznie ciekawsze formy spedzania czasu z psem i spotkan z innymi psiarzami -spotkania, szkolenia, wspolne spacery, obozy, zawody, ...
Socjal oczywiscie wspanialy (choc ja akurat jestem przeciwnikiem metody szokowej)
Ocene psa mozna miec znacznie bardziej fachowa jesli podejdzie sie na spotkaniu do Margo, Daivy, Oskara czy kogos kogo uwazamy za specjaliste.
A jednak cos nas na te wystawy ciagnie. Ja mysle ze miedzy innymi kolekcjonerstwo-zbieranie cewucow, championatow tak jak inni zbieraja znaczki, butelki od piwa czy dziela sztuki. I sama rywalizacja, chocby wedlug nieprzewidywalnych regul.
Old 28-09-2011, 22:09   #2
erendil
Junior Member

erendil's Avatar

Mi na wystawach podoba się oglądanie innych ras i uśmiechy pod nosem kiedy widzimy pieski w wózkach, ubrankach, papilotach czy innych cudach i z ulgą stwierdzamy jak to dobrze mieć wilczaka, który jest mniej wymagający (jeśli chodzi o pielęgnację szaty) i taki naturalny, nie trzeba go "odpicowywać" :P No i jak to Dawid stwierdził miło jest usłyszeć od sędziego lub innych właścicieli wilczaków że z naszym psem jest wszystko w porządku Z drugiej strony mało jest wilczaków i czasem na wystawach jest mała konkurencja także pewnie niektórych wysokie noty nie cieszą tak bardzo jakby cieszyły gdyby np. startowało psiaków 10 w jednej "konkurencji". My lubimy te spotkania bo nieczęsto mamy możliwość spotkać się w innych okolicznościach, także dla nas to też pretekst żeby się spotkać i poznać nowych ludzi.
erendil jest offline   Reply With Quote
Old 28-09-2011, 23:09   #3
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Wonderfull Wolf ES's Avatar

U mnie socjalizacja przede wszystkim, po drugie poznawanie nowych ludzi i ich 4ro łapych przyjaciół CWC i inne ABCD to kwestia dla mnie najmniej istota, choć nie ukrywam, że to miło gdy pies jest doceniany ale to z przymróżeniem oka
Wonderfull Wolf ES jest offline   Reply With Quote
Old 29-09-2011, 06:54   #4
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Myślę, że fajnie jest wyuczyć się wzorca od "łapeczki", a właściwie od "paluszka" po resztę
Pojechać sobie np. na bonitację na Słowację i posłuchać jakie wady wytykają ocenianym psom, a jakie zalety
Miałam przyjemność muszę przyznać bycia przy opisywaniu psów przez Oskara - to zupełnie zmieniło patrzenie na wilczaki

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules