![]() |
![]() |
|
ČSV v nouzi ČSV hledající nový domov: psi s průkazem původu, ale také psi, co jako vlčáci vypadají, kteří na své nové pány čekají v útulcích... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Jinak za sebe taky doporučuji psu najít nového pána a nedělat "provizoria" |
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Já se bohužel tady dost často setkávám s lidmi, kteří vůbec majitele nevybírají a kteří štěňata prostě prodají nebo darují každému, kdo z ulice přijde. A jsou rádi, že se jich zbaví. Případně druhá skupina, která to bere jako čistý byznys. pokud ze štěňat vyrostou úspěšní psi a feny, tak se jimi chlubí a všude je propagují a pokud jsou to psi nějakým způsobem "defektní", tak o nich už nechtějí slyšet a nechtějí ani aby o nich slyšela veřejnost, protože samozřejmě "kazí dobré jméno jejich chovu". To znám ze své vlastní zkušenosti, kdy jsem byl kritizován chovatelem, že vystavuji svého psa z jeho chovu, který je nechovný a dostává stále jen VD. |
||
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pavle tady bych to vzal trošku z jiný strany. Opravdu mohl chovatel vědět, že majitelka jeho štěněte bude mít rizikový těhotenství a do toho její přítel skončí po pracovním úraze na neznámo jak dlouho v nemocnici?
Předpokládám, že s chovatelem toto konzultovali, ale víš moc dobře, že p. Hanačík měl problémy při hárání i s jedním psem. Naštěstí pak štěnda dostala papíry, ale kdyby se to stalo s Drummerem, tak z toho jsou akorát bezpapíráci a to jaksi není cílem. Věřím, že i chovatel se snaží pomoct jak dovede, ale dalšího psa si prostě vzít nemůže. |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Jistě, do takové situace, jako Drammíkovi pánečci se může dostat kdokoliv z nás!!! Jinak mám takový pocit, že se toto téma začíná zvrhávat trochu jiným směrem, jen né pomoct Drammovi! Ještě k té odpovědnosti chovatele, já jako chovatel přece nejsem odpovědná za chování cizích lidí, to je teda nesmysl! Kolikrát z na první pohled skvělého člověka se nakonec vyklube nezodpovědný blb, to ale nikdo nemůže odhadnout! Max. bych se měla teda postarat o štěňata takového blba....
|
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Když by se to hodilo a bylo potřeba, tak můžu na půl roku zapůjčit kotec... jenom dopravu jaksi zařídit nemůžu
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Drummerovi držím palce !!! |
||
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
pan Hanačík samozřejmě o této situaci ví. Obrátila jsem se na toto fórum protože chci udělat vše pro to abych Drummíkovi našla co nejlepší domov. A věřte, že když jsem si Drummíka brala, nepočítali jsme ani já ani pan Hanačík s touto situací. Málokdy se stane že se Vám vyloženě "pokakaj" dvě zdraví najednou. To že budu těhotná jsem plánovala, ale že přítel takhle dopadne to by mě v nejhorším snu nenapadlo. Víte já v téhleté situaci hledám pomoc všude. A hlavně řeším zavčasu. Ne až v době kdy bych ho měla dát ze dne na den. Takhle mám prostor, nějaké možnosti. A také pokud zajistím majitele, tak ho s panem Hanačíkem budeme konzultovat. Dnes se mi trošku pohlo srdíčko. Ozval se mi rodinný známý, kterému 2 měsíce zpět umřel pejsek. Uvažuje, že by Drummíka k sobě vzal. Ještě o tom diskutujeme a bylo by to nejkrásnější řešení. Protože strýc ho zná jako malé štěndo a vychoval už několik psů. Uvidíme. A myslím, že pan Hanačík ve výběru majitele nepřestřelil. Když budeme brát období do této nepříjemné situace, měl se Drummík vždy naprosto skvěle.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj, určitě držim palce aby to dopadlo s tim strýcem! A ze zbytečně přísných postů si nic nedělej - člověk míní a pánbůh mění. Je to smutná pravda, ale je to tak. Já kdybych neměl přítelkyni a musel bych na delší dobu do špitálu, byl bych natom asi dost podobně jako Ty. Rvalo by mi to srdce jako Tobě a stejně jako ty bych hledal kromě chovatele i úplně každou další možnost, jak psa co nejlíp zajistit, to znamená i tady na fóru. Nikdo neni dokonalej, nikdo neni jasnovidec a v životě jsou věci, který se prostě předpovědět nedaj. Nakonec i ta smrt si může přijít pro kohokoliv z nás úplně kdykoliv. Ono je to totiž tak, že Pavel si u sebe takovou situaci jen nedovede představit, ale životní průsery jsou různorodý a on si to jen nepřipouští.
|
![]() |
![]() |
|
|