![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
wiadomo Arimminum Prinz Drakon N/DM (sorrki, ale nie wiem jak jest poprawnie), Larka też tak ma, a Lenka (Hiszpania) N/N
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Wyniki pewnie niedlugo nas zaleja, bo po ostatnim spotkaniu w Poznej do Czech pojechaly 43 probki...
![]() Co mnie osobiscie dziwi to jakis bojkot badan przez niektore hodowle... Nie wiem skad ten strach przed testowaniem psow - bo nie mozna powiedziec, ze kogos nie stac na... darmowe badanie... ![]() A skoro ktos poprafi sie nabijac, ze trafia sie pies DM/DM to moze warto byc rownie odwaznym i opublikowac dane WSZYSTKICH swoich psow... ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
To ja się szybciutko pochwalę:
Ulvar Lupusek N/N ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
SUPER! Gratulacje!
![]()
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Cwany Wilk tez należy do odważnych. Do tej pory zostały przebadane:
Hana N/DM Werwus N/N Wicher N/DM Wódz DM/DM |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Widze, ze z wynikow wyszedl tez wynik Verona - N/DM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Bardzo się cieszę!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
"Houston, mamy problem" - czyli wiarygodność badań
![]() Przed prawie rokiem opublikowaliśmy na forum certyfikat wystawiony przez renomowane niemieckie laboratorium Przed kilkoma dniami otrzymaliśmy "aneks" do certyfikatu treści następującej: Żylibyśmy w błogiej nieświadomości, gdyby nie sygnał od Danieli, że jedno z potomków Eurego, które powinno być "czyste" - jest nosicielem. Ponowne badanie tej samej próbki krwi, przechowywanej w laboratorium w Bad Kissingen, wykazało genotyp N/DM. Wyjaśnienia Laboklinu "kto zawinił" wydają się mało wiarygodne - tym bardziej, że jest to trzecia wersja jaką nam przedstawiono. Pierwsza informacja przekazana telefonicznie brzmiała: pomyłka systemu komputerowego. W ramach rekompensaty za błąd zaproponowano nam badanie na DW za... pół ceny. Nie wyraziliśmy zainteresowania - poszło oficjalne pismo do niemieckiej centrali Laboklinu. Drugie wyjaśnienie : niewykluczone, że pomylono próbki. Ta wersja wydaje się najbardziej prawdopodobna, błąd człowieka zawsze zdarzyć się może, zwłaszcza gdy próbek dużo.... Długo namawialiśmy Laboklin do wyjaśnień "czarno na białym" i wreszcie otrzymaliśmy oficjalne pismo. Owszem, błąd popełnił pracownik, ale już nie w laboratorium w Niemczech, tylko ten , który wysyłał zlecenie ![]() ![]() Innego wyjaśnienia raczej nie uzyskamy, więc publikujemy powyższe ku chwale Laboklinu ! Udało nam się natomiast wynegocjować w formie rekompensaty bezpłatne badania dla 17 szczeniąt, które urodziły się z Eurego jeszcze N/N i : z jednej suki nosicielki, drugiej niebadanej. Mam nadzieję, że wszyscy właściciele szczeniąt będą tymi badaniami zainteresowani. Mogę zagwarantować, że tym razem Laboklin się nie pomyli ![]() Rozmowy wciąż trwają. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
O k...!
trzymam kciuki za wyniki szczeniaczkow! |
![]() |
![]() |
![]() |