Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2011, 20:37   #1
Anathema
Junior Member

Anathema's Avatar

Děkuji, stačí mi vysvětlení, že je to " % vlčí krve v původu daného psa" a ne "% vlčí krve daného psa" to bychom pak museli být všichni 100% černoši, protože lidé pocházejí z Afriky (myšleno s nadsázkou).
Zkrátka, už dlouho je to krev čistě československého vlčáka a ne německého ovčáka a vlka.

Last edited by Anathema; 07-09-2011 at 20:45.
Anathema jest offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 21:43   #2
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Anathema View Post
Děkuji, stačí mi vysvětlení, že je to " % vlčí krve v původu daného psa" a ne "% vlčí krve daného psa" to bychom pak museli být všichni 100% černoši, protože lidé pocházejí z Afriky (myšleno s nadsázkou).
Zkrátka, už dlouho je to krev čistě československého vlčáka a ne německého ovčáka a vlka.
Ne, je to % vlčí krve. To není reklamní tahák, to je matematický výpočet dědičnosti. Když se tvoji rodiče do sebe zamilovali a udělali tebe, tak 50% genů máš od tatínka a 50% od maminky. Ale jednomu z nich si třeba podobnější. Když Bran mající cca 27% vlčí krve ti naskočí sousedovic Astu, která nemá žádnou vlčí krev, tak štěňata budou mít 0% vlčí krve po mamince a 27/2% po tátovi, takže výsledek 13,5%. atd. Pokud to tak neni, tak mě opravte, protože už z toho začínám bejt taky pěkně zlblbá
Vlkodlak jest offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 22:28   #3
Undertaker
Member

Nechci rejpat, ale opravím... podle toho co jsi napsala by měla štěnda 13,6%
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 23:13   #4
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Nechci rejpat, ale opravím... podle toho co jsi napsala by měla štěnda 13,6%
Ty fakt nemáš co dělat.. to je lomítko, symbol pro dělení, nikoliv desetinná čárka. Takže 13,5%.
Old 07-09-2011, 23:32   #5
Undertaker
Member

Tak toho sem si nevšim... promiň
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 08-09-2011, 13:49   #6
Anathema
Junior Member

Anathema's Avatar

Bran má 100% krve československého vlčáka. 27% vlčí krve a 73% krve NO je v jeho původu z doby, kdy to ještě československý vlčák nebyl, ale byli to kříženci. Teď už je to mnoho generací plemeno se svou vlastní krví, která se vyvíjí. Asi se tady budeme dohadovat do nekonečna. Matematický výpočet z hlediska procent v krvi nečeho je hloupost. Je to zajímavost, nic na čem by se dalo zakládat. Zajímalo by mě, jestli se takové věci řeší i u jiných mladých plemen a jestli se toto bude řešit i za 50 let, kdy už snad bude československý vlčák plemeno ustálené a jednotné. Z mého pohledu je to prostě pes, který má někde daleko v rodokmenu 6 různých vlků a hromadu německých ovčáků (teoreticky, když odhlédnu od spekulovaného přikřižování v současnosti). Je to jedno, prostě mě zarazilo, že někdo uvádí % vlčí krve, když už nejde o křížence a zajímalo mě, na jakém základu je to založeno, protože po tolika generacích bez dalšího přikřižování není možné, aby se vlčí geny konzervovaly. Už vím, že je to založeno na matematickém výpočtu, který hovoří o krvi v původu (tedy v podstatě o krvi NO x vlk). Podíl nějaké krve se nepřelévá. Až mně nějaký biolog řekne, že přelévá a zůstává zakonzervován, názor změním. Do té doby se tu zřejmě budeme přesvědčovat o vlastních pravdách.
Old 08-09-2011, 14:02   #7
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Anathema View Post
Bran má 100% krve československého vlčáka. 27% vlčí krve a 73% krve NO je v jeho původu z doby, kdy to ještě československý vlčák nebyl, ale byli to kříženci. Teď už je to mnoho generací plemeno se svou vlastní krví, která se vyvíjí. Asi se tady budeme dohadovat do nekonečna. Matematický výpočet z hlediska procent v krvi nečeho je hloupost. Je to zajímavost, nic na čem by se dalo zakládat. Zajímalo by mě, jestli se takové věci řeší i u jiných mladých plemen a jestli se toto bude řešit i za 50 let, kdy už snad bude československý vlčák plemeno ustálené a jednotné. Z mého pohledu je to prostě pes, který má někde daleko v rodokmenu 6 různých vlků a hromadu německých ovčáků (teoreticky, když odhlédnu od spekulovaného přikřižování v současnosti). Je to jedno, prostě mě zarazilo, že někdo uvádí % vlčí krve, když už nejde o křížence a zajímalo mě, na jakém základu je to založeno, protože po tolika generacích bez dalšího přikřižování není možné, aby se vlčí geny konzervovaly. Už vím, že je to založeno na matematickém výpočtu, který hovoří o krvi v původu (tedy v podstatě o krvi NO x vlk). Podíl nějaké krve se nepřelévá. Až mně nějaký biolog řekne, že přelévá a zůstává zakonzervován, názor změním. Do té doby se tu zřejmě budeme přesvědčovat o vlastních pravdách.
Jsem biolog, ale přesvědčovat tě nehodlám. Myslím, že tvůj závěr ti ke spokojenému životu plně postačuje.
Reply

Posting Rules