Wróć   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07-01-2011, 21:18   #1
jerabekj
Junior Member

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do jerabekj Wyślij wiadomośc poprzez MSN do jerabekj Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do jerabekj
Domyślnie

A teď ještě něco veselejšího. Dakouš "žluťáky" miluje (psy teď ve 2,5 letech už nemusí ale fenky ano). Když byl malej, měl hned dvě retrievří kamarádky. Jedna byla o rok starší než on a druhá asi o dva roky. Kdyby ty tvý ženský viděly to maso co si prováděli, tak by je asi odvezla sanita s infarktem. Salta, kotrmelce, škrcení, škubání, kolikrát se i svázali k sobě Dakoušovym dlouhym vodítkem. To byly držkopády, že to kolikrát vypadalo, že si strhnou vaz. Dakouše honila retrievřice, dohnala ho a strhla ho za krk k zemi jako by byl srnka. Největší sranda byla, jak se Dakouš naučil tomuhle "bránit". Když mu skočila po krku a chytla ho za něj, zabrejkoval přední nohy, odrazil se zadníma a udělal kotrmelec, někdy i salto na záda. Véééélkáá sranda pak byla, když si s nim takhle hrála asi 10 kg foxteriérka - to totiž pak vypadalo, že ten malej pejsek s Dakoušem hází ze strany na stranu
jerabekj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-01-2011, 21:52   #2
naja
Junior Member

Domyślnie

ono my vyhýbať sa ľuďom nevyhýbame, okolo "bežných" psíčkarov proste prejdeme. kamošov máme bohužiaľ v našom meste veľmi málo, psov, ochotných sa hrať "jeho hry" tiež nie je veľa a s mojou 8-ročnou čubinou sa už nehrajú vôbec. asi najviac sa vyblázni zo svojim starším polobratom, tí dvaja sa milujú až až, úplní závisláci (ešte ale uvidíme čo bude keď Akum dospeje). Sú to také pravé drsné čévečkárske hry. Tak tak mu stíhajú ešte 2 fenky - NO a catahoula, ale i tam má navrch. Za to keď som minule bola venčiť s kamoškou, má takú malú fenku, ktorá sa Akumara bála a na moje prekvapenie k nej vôbec nebol drzý ako obvykle k iným psom, síce dobŕdzal, ale bolo to na jeho pomery také nežné, aby jej moc neublížil
ono celkovo okolo nás ľudia prechádzajú akoby som mala nejakého zabijaka, najmä tí s "plyšovými" psami
teraz sa nám výber psích kamošov ešte začne zužovať, keďže si môj vlk začína ovedomovať, že nemusí byť vždy len ten druhý. doteraz bolo privolanie ok, ale teraz si musím dávať pozor kde ho púšťam. tam kde sa môže niekto vynoriť už vôbec, iba na miestach kde vidím ďaleko keď niekto iný ide. keď ale má kamoša, vtedy mu je okolité dianie ukradnuté.
to tie incidenty so psami na voľno sú o držku, nie raz sa mi stalo keď bol malý menší, že sa k nám dorútil veľký pes a majiteľ kričí, že neublíží. Tak som mu skušne vysvetlila že ok, ale stať sa to o rok...

mellorn, aj ja plánujem do budúcna ďalšie čévo a teda je jasné, že potom budú tie pohľady ľudí a všetko okolo toho ešte oveľa horšie. plánujeme aspoň oplotiť náš pozemok, aby som tam mohla mať psov navoľno kým sa vybláznia, momentálne si nemôžem dovoliť ani to, keďže máme pozemok otvorený k susedom

Ostatnio edytowane przez naja ; 07-01-2011 o 21:54
naja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-02-2011, 01:50   #3
Czertice
Rakša

Domyślnie

Cytat:
Napisał jerabekj Zobacz post
A teď ještě něco veselejšího. Dakouš "žluťáky" miluje (psy teď ve 2,5 letech už nemusí ale fenky ano). Když byl malej, měl hned dvě retrievří kamarádky. Jedna byla o rok starší než on a druhá asi o dva roky. Kdyby ty tvý ženský viděly to maso co si prováděli, tak by je asi odvezla sanita s infarktem. Salta, kotrmelce, škrcení, škubání, kolikrát se i svázali k sobě Dakoušovym dlouhym vodítkem. To byly držkopády, že to kolikrát vypadalo, že si strhnou vaz. Dakouše honila retrievřice, dohnala ho a strhla ho za krk k zemi jako by byl srnka. Největší sranda byla, jak se Dakouš naučil tomuhle "bránit". Když mu skočila po krku a chytla ho za něj, zabrejkoval přední nohy, odrazil se zadníma a udělal kotrmelec, někdy i salto na záda. Véééélkáá sranda pak byla, když si s nim takhle hrála asi 10 kg foxteriérka - to totiž pak vypadalo, že ten malej pejsek s Dakoušem hází ze strany na stranu
Jak to, zes to nenatocil na video? To s foxterierkou musi vypadat vyborne;]]
stare 07-04-2011, 10:37   #4
De.Lorche
Junior Member

Domyślnie

tak nám se už od malinka nedaří najít si psí kámoše, už když Anýmu byli 4 měsíce se nám vyhýbali jak čert kříži. jediná naše záchrana jak se dostat blíž k pejskům byla u agility, kdy jsme šli k nim na plac a občas se k nám některý človíček přišel se psem pokecat aspoň seznámit naše hafany, ale o vyběhání si můžem jenom nechat zdát... bohužel... Tedka už je Aný dospělej, velký psy nemá rád.. přece jenom konkurence, tudíž o hře nemůže být ani řeč, hned by šlo do tuhýho... čubinky má rád a štěňata miluje, ale vše se odehrává na vodítku, protože majitelé se bojí... co kdyby. Na mé ujištění nijak nereagují, takže jen se zastavíme pejsci se seznámí a když už by si rádi zadováděli majitel svého psa odvede, že musí jít, že by to nemuselo dobře dopadnout :-(... A v okolí nemám nikoho "statečnýho", kdo by nechal hafiky společně proběhat...
Na venčení jsme do nedávna měli ovčandu mých rodičů, ale byla to už dáma v letech a o řádění neměla zájem, bohužel odešla do psího nebíčka, takže venčíme sami...
De.Lorche jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-04-2011, 11:07   #5
mellorn
Member

Domyślnie

De Lorche, jestli mate zajem, tak mi napiste PM a my k vam do Loun klidne na vylitani nekdy prijedeme. Mam 3,5 letou cubinu a Louny nejsou daleko. Nekdy o vikendu, vetsinou nic nemame...
mellorn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-04-2011, 11:23   #6
sdivokoukrvi
Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał De.Lorche Zobacz post
tak nám se už od malinka nedaří najít si psí kámoše, už když Anýmu byli 4 měsíce se nám vyhýbali jak čert kříži. jediná naše záchrana jak se dostat blíž k pejskům byla u agility, kdy jsme šli k nim na plac a občas se k nám některý človíček přišel se psem pokecat aspoň seznámit naše hafany, ale o vyběhání si můžem jenom nechat zdát... bohužel... Tedka už je Aný dospělej, velký psy nemá rád.. přece jenom konkurence, tudíž o hře nemůže být ani řeč, hned by šlo do tuhýho... čubinky má rád a štěňata miluje, ale vše se odehrává na vodítku, protože majitelé se bojí... co kdyby. Na mé ujištění nijak nereagují, takže jen se zastavíme pejsci se seznámí a když už by si rádi zadováděli majitel svého psa odvede, že musí jít, že by to nemuselo dobře dopadnout :-(... A v okolí nemám nikoho "statečnýho", kdo by nechal hafiky společně proběhat...
Na venčení jsme do nedávna měli ovčandu mých rodičů, ale byla to už dáma v letech a o řádění neměla zájem, bohužel odešla do psího nebíčka, takže venčíme sami...
a to je to takovej gentleman, arye se v lysý líbil, taky by sme si mohli někdy udělat za váma výlet, by se děcka prolítala
sdivokoukrvi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-04-2011, 13:16   #7
De.Lorche
Junior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał Alissea Zobacz post
a to je to takovej gentleman, arye se v lysý líbil, taky by sme si mohli někdy udělat za váma výlet, by se děcka prolítala
to je fakt, tam byl zlatíčko největší , tedka momentálně nevím já mám přetržený vazy v kolenu takže ležím doma a nic nedělám a čekám vždy až mi přivedou mufíka na návštěvu a Anubín si to taky užívá, má dovolenou s přítelem (nic nedělání, procházečky, nikdo po něm nic nechce :-)...) až se uzdravím byla bych moc ráda, kdyby jsme se zase potkali, byl to pohodovej den v lysé, fakt se nám to moc líbilo... pozdravuj od nás chlupáčky
De.Lorche jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-14-2011, 18:51   #8
Anathema
Junior Member

Domyślnie

No, nám se také hodně pejskařů co potkáváme raději vyhýbá už od úplného prtěte a ti co se nevyhýbají začínají nedůvěřivě koukat (pár světlých výjimek se naštěstí ale najde). Přeci jen, Branovi je teď 7 měsíců, je velký jako dospělý NO, ale chování má pořád jako štěně a hraje si zkrátka po vlčím,pěkně divoce. Navíc na něj teď pomalu přichází puberta a s tím bohužel i nahlížení na dospělé psy jako na konkurenci je to škoda, vždycky si moc hezky hrál, ale posledních pár dní se na neznámé čtyřnohé kluky začíná ježit a stavět se "do pozoru". Naštěstí zatím nepozoruju zhoršení poslušnosti, jen trochu náladovost, ale ti pejsani mě mrzí. Tajně jsem doufala, že třeba Bran by mohl být výjimka a mít rád všechny, ale holt asi ne no
Každopádně chovatelka nás předem varovala, že pejskaři nemají čéva rádi, a že z Brana vyroste rváč, tak jsme na to připravení
stare 07-14-2011, 22:11   #9
Kometa
Junior Member

Domyślnie

Když to tak čtu, tak nevím, jestli jsou u nás pejskaři a psi nějak odolnější nebo co, ale Dingovi už je taky přes sedm měsíců, takže většina lidí, co potkáme už nepozná, že je to štěně, a pejskaři se nám zatím nevyhýbají Nebo teda spíš naopak, většinou se vyhýbám já Jak vidím cizího psa, svého odchytávám a obcházím cizího, pokud se majitel i pes zjevně nechtějí kamarádit. Pokud je cizí pes na volno, tak dělám, že ho nevidím a je mi jedno, jestli si jde pro Dingovo ohlodání nebo ne, mají ho mít na vodítku. A musím říct, že dost obdivuji odvahu jak psů, tak majitelů. Kolikrát se Dingovi přímo do tlamy přiřítí nějaký jezevec nebo jack russel, že jako bude sranda hra, ale hlavně nechápu, že se nebojí ti majitelé, když neví, co je ten cizí pes zač, ale jim je to asi jedno, kolikrát si ho ani nezavolají, nebo jen tak vlažně, si myslí, že když ho mám na vodítku já, tak je to OK...
I když zrovna tuhle jsem zažila vtipnou situaci, když takhle přiběhl jezevčík, Dinouš na vodítku si s ním začal hrát, tak jemně, jak on na malé psy je opatrný. Paní na to s úsměvem kouká, jak si hezky hrají. Jenže pak jezevčík skončil na zádech a Dingo mu začal polykat hlavu Paní zděšeně vypískla, já jí začala ujišťovat, že se nic neděje, že mu nic neudělá, ale bylo to marný, paní se mi vrhla po vodítku a začala Dinga tahat pryč Myslím, že ta už se nám vyhýbat bude.
Kometa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady Postowania