|
|
|
|||||||
| Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Dziękuję Wszystkim. Wiele ciepłych słów. Nawet nie wiem co napisać, ja sobie nigdy nie wybaczę... Gdybym wcześniej wiedziała inaczej byśmy ją chowali...
Ogromna porażka. Szukanie nowego domu to też skomplikowana sprawa, póki co ludzie nie są zainteresowani psem z takimi problemami... cóż, szukamy dalej. Dzieki za wszystkie wskazówki, Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
1.ma problem separacyjny, 2.zostaje długo sam, gdy domownicy przebywają poza domem, 3.jest młody lub rozpiera go energia i wymaga socjalizacji, 4.z racji swojego wieku wymaga szczególnej opieki. Może warto poszukać szkoły, która ma taką usługę w swojej ofercie? Ważne - to nie jest szkolenie stacjonarne, gdzie oddajesz psa na kilkanaście dni i odbierasz wyszkolonego, tylko codziennie (albo w wybrane dni) przywozisz psa rano i odbierasz wieczorem. Jak napisała Szasztin, jest szansa dla każdego wilczaka!!!, tylko o niektóre trzeba dłużej walczyć... Życzymy powodzenia |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Myślę, że warto spróbować z tej śwetlicy na czas szukania dla niego nowego domu. A nóż sie polepszy
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Współczuję serdecznie
Wyobrażam sobie, jak trudna to musiała być decyzja i jak się czujecie. Poniekąd trochę poznałam tę porażkę. Pogodziłam się wreszcie z faktem, że mój pies ma za bardzo zniszczoną psychikę i po prostu nie będzie ściśle współpracował z człowiekiem Wierzę, że uda się znaleźć wspaniałych opiekunów, którzy wykorzystają cały, stworzony przez Was, Furiuszowy potencjał. Trzymajcie się. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Nasz Imbus ma juz 4,5 roku - z jego lękiem separacyjnym walczyliśmy ponad 2 lata. W sumie to cały czas walczymy. Ponad pół roku mieliśmy niańkę do Imbusa. Były miesiące że wszystko co udało się nam osiągnąć zostało zaprzepaszczone w 5 min.
Ale ..... udało się - mamy taką niepisaną umowę z Imbusem. On zostaje w domu w tygodniu - kiedy idziemy do pracy ( rano dwa spacery o 4:20 i potem około 8:00) a weekendy dla niego Może warto jeszcze raz spróbować????
|
|
|
#6 |
|
Wilczasty : Foto
|
Furia miała prześwietlenie stawów pod kątem dysplazji wynik HD-A oraz stawów łokciowych Ed0-0.
|
|
|
#7 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
ja na przyklad jestem ciekawa, czy Furia znalazla juz nowy dom, gdzie nowi opiekunowie probuja sobie radzic z jej problemem. Info o przeswietleniu stawow powinno sie znalezc w innym wątku, nie w tym, ktory dotyczy jej leku separacyjnego... |
|
|
|
|
![]() |
|
|