![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
K-Lee Family
|
![]()
heheeh
![]() ![]() Dla Kali to zbyt statyczny sport, mieliśmy plany robić kolejne SVP, ale skoro ona nie chce, to nie będziemy jej zmuszać ![]() Zdany jeden etap uprawnia do startu w wyższym SVP. Nie da się od razu wskoczyć na 100 km ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Dla zaczynających treningi, chyba głownie z samcami: warto przećwiczyć mijanki z innymi psami. Dobre są do tego szczekające za płotem jakiejś posesji
![]() ![]() ![]() ![]() Takie manewry przydają się gdy mijany rowerzysta z psem akurat niespecjalnie panuje nad swoim burym zawodnikiem i nie musimy przerywać biegu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() ![]() PS Łowca bardzo lubi rowerowe wycieczki, ale takie wydzierające się za płotami pieski stanowią... wyzwanie dla tego, który siedzi na rowerze i trzyma Łowcę ![]() Last edited by Grin; 31-05-2011 at 09:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wilkokłak
|
![]()
Ja i te moje ciężkie kapowanie; kto teraz ma hamulce w pedałach? Ja też przecież nie.
![]() ![]() Dzięki, teraz to dla mnie jasne i logiczne. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
O kurczę, no fakt
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Gaga problem polega na tym ze jak ona sie nudzi to szuka zajecia na wlasna lape. A pomysly ma iscie wilczakowe. Raz malo nie zabila strachem jakiejs starowinki ktora przyszla zapalic znicz w lesnej kapliczce a tam wilk szarpie wieńce...
A z roweru nie mam nad nia kontroli bo wlecze sie 100 m za mna. Jak sie zatrzymam lub zwolnie to wie ze mozna sie wlec jeszcze bardziej. Last edited by jefta; 30-05-2011 at 22:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
No rozumiem, rozumiem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Ona na to za sprytna. Zawsze jest za mna wiec ona mnie widzi a ja jej nie
![]() moglabym sie niby uprzec i konsekwentnie kazac jej chodzic przedemna (Lalka jest w takim kieracie) ale ona na spacerach jest grzeczna i ja takiego parcia na to rowerowanie nie mam by w to tyle pracy wkladac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Bardziej chodziło mi o rzeczywiste odjechanie na taką odległość, aby zdecydowała się Ciebie dogonić. No, ale jak się nie da, to się nie da
![]() "Kierat" powiadasz? To Chey sam go sobie wymyślił, w lesie, na wąskich ścieżkach, ustawia się przede mną i jedziemy sobie spacerowo w jego tempie. Sama jazda w terenie to jest radocha, egzamin niestety już nie bardzo, bo ani pobiegać z innymi psami, ani luzem..bleee ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Pewnie sie da, tylko mi sie nie chce
![]() ![]() pytalas czy jak jej znikam to do mnie dobiega. Roznie. Zwykle nie. Przyspiesza tyle by nadal mnie widziec. Jak bedzie trzeba tedy robic uzytka to ja docisne i bedziemy trenowac. A póki co rezygnuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|