Regresar   Wolfdog.org forum > Polski > Off topic

Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu...

Responder

Herramientas Estilo
Anterior 19-May-2011, 08:00 PM   #1
Gia
K-Lee Family

Enviar un mensaje por Skype™ a Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia
Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por Rona Ver post

No właśnie! ONki które na Błoniach wykonały setki moich komend, dostały ode mnie tony ciasteczek i mizianek na ulicy udają mnie nie znają. Za to Lorka omal nie wskoczyła do mieszkania na pierwszym piętrze kiedy zobaczyła w oknie właściciela swojej kumpeli. I też zawsze wpierw wita człowieka, a potem psa.
Czy ja wiem?? Owszem, Kalinka "Swoich" rozpoznaje i bez psów... i cieszy się jak szczeniak oczywiście, ale u nas to działa w obie strony Psy moich znajomych, kundelki, belgi, bordery... kiedy widzą mnie bez suki, zawsze dostaję całusa Zawsze cieszą się na mój widok i ewidentnie to okazują

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia no está en línea   Citar y responder
Anterior 19-May-2011, 09:11 PM   #2
Grin
Wilkokłak

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por Gia Ver post
Czy ja wiem?? Owszem, Kalinka "Swoich" rozpoznaje i bez psów... i cieszy się jak szczeniak oczywiście, ale u nas to działa w obie strony Psy moich znajomych, kundelki, belgi, bordery... kiedy widzą mnie bez suki, zawsze dostaję całusa Zawsze cieszą się na mój widok i ewidentnie to okazują
Ja myślę, że to zależy też trochę od zachowania obydwu stron. Nietrudno przecież psa sprowokować nawet drobnym, przyjaznym gestem do czułości pod naszym adresem. Wydaje mi się jednak (i sądzę, że Rona też miała to na myśli), że wilczak (wg naszych obserwacji) bardziej niż inne psy dąży w takich wypadkach do interakcji z człowiekiem bez żadnego nawet najmniejszego zaproszenia (czasami nawet ku jego zdziwieniu). Łowca potrafi nawet psa wyminąć i "uderzyć" prosto do jego pana lub pani.

Editado por Grin en 19-May-2011 a las 09:14 PM
Grin no está en línea   Citar y responder
Anterior 19-May-2011, 10:26 PM   #3
Gaga
VIP Member

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por Grin Ver post
Łowca potrafi nawet psa wyminąć i "uderzyć" prosto do jego pana lub pani.
Księciuniem uzupełnię listę zachowań Ten wita wylewnie znajomych tylko gdy są bez psów, kiedyś tak przyprawił o zawał serca Romka, bo raptem kilka miesięcy mieszkaliśmy w nowym miejscu a tu nagle Cheyu na chodniku HOPSA! w ramiona obcej kobiety Ta na szczęście okazała się być moją koleżanką, z którą często chadzamy do lasu na spacery (plus jej sunia) i szybko powiadomiła kim jest i skąd ten nagły przypływ czułości u Cheya To było zresztą jej jedyne takie powitanie, gdy spotykamy się w lesie to największą łaskawością Księciunia jest przejście o pół metra od niej i machnięcie (raz) ogonem

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga no está en línea   Citar y responder
Anterior 19-May-2011, 09:14 PM   #4
Rona
Distinguished Member

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por Gia Ver post
No własnie... wilczaki, kundelki, berneńczyki, labki, goldenki, nawet entlebucher poznają i witają...Tylko ONki niektóre jakieś dziwne są

Rona no está en línea   Citar y responder
Responder

Reglas del foro