Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Standard plemene a bonitace

Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2011, 20:24   #1
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Aby bylo jasno v otázce háravých fen:

Háravá fena musí stejně jako všichni ostatní hodnocení psi projít veterinární kontrolou, která bude probíhat od 7:30 do 8:45. Bez této kontroly nemůže na bonitaci (ani případně ke svodu). Po této kontrole má ale areál opustit (tzn. nemá být ani v kotci nebo v autě na pozemku cvičáku) a zpět se dostavit až po odbonitování všech ostatních psů a fen. Majitel (psovod) takové feny bude zavolán čtvrt hodiny předem, aby se stihnul vrátit.

Zákaz pobytu háravých fen ale platí obecně pro všechny. To znamená i pro ty, kdo by se přišli na bonitaci jen podívat a fenu nebonitovali!

V tomto ohledu musím souhlasit s Vlkodlakem, že je dost jiných termínů, kdy fenu odbonitovat v době kdy nehárá. Je to ohleduplnější vůči feně samotné ale i všem ostatním psům. Možnost bonitovat aspoň na konci pořadí je podle mě vstřícný krok.
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 20:39   #2
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Jen tak mimochodem, když se přihlašujete na výstavy, zkoušky, závody a další akce, taky s pořadatelem diskutujete o tom, jestli tam můžete přijet s háravkou, jestli se můžete přihlásit po uzávěrce, jestli můžete zaplatit na místě a podobně? Klub má sice zájem, aby na bonitaci přicházelo co nejvíce psů, abychom měli přehled, jak se našemu plemeni daří, ale na druhou stranu je to i zájem majitelů, aby měli psy řádně uchovněné. Všude platí nějaká pravidla, aby se celý proces dal vůbec zvládnout. Kdybych vyřadila všechny neúplně vyplněné přihlášky, třetina psů by nemusela vůbec jezdit. Na výstavě by se o tom s vámi nikdo ani nebavil.
Old 11-04-2011, 09:37   #3
Beruska
Junior Member

Beruska's Avatar

Send a message via ICQ to Beruska Send a message via Skype™ to Beruska

Quote:
Originally Posted by Marianka.W View Post
Aby bylo jasno v otázce háravých fen:

Háravá fena musí stejně jako všichni ostatní hodnocení psi projít veterinární kontrolou, která bude probíhat od 7:30 do 8:45. Bez této kontroly nemůže na bonitaci (ani případně ke svodu). Po této kontrole má ale areál opustit (tzn. nemá být ani v kotci nebo v autě na pozemku cvičáku) a zpět se dostavit až po odbonitování všech ostatních psů a fen. Majitel (psovod) takové feny bude zavolán čtvrt hodiny předem, aby se stihnul vrátit.

Zákaz pobytu háravých fen ale platí obecně pro všechny. To znamená i pro ty, kdo by se přišli na bonitaci jen podívat a fenu nebonitovali!

V tomto ohledu musím souhlasit s Vlkodlakem, že je dost jiných termínů, kdy fenu odbonitovat v době kdy nehárá. Je to ohleduplnější vůči feně samotné ale i všem ostatním psům. Možnost bonitovat aspoň na konci pořadí je podle mě vstřícný krok.
Můžu tohle brát jako oficiální harmonogram? Jedná se mi především o čas přejímky (projití veterinární kontrolou). Je smutné, že po poměrně intenzivním hledání jsem našla pouze informaci o tom, že akce začíná v 7:00. Myslím, že majitelé psů, kteří jdou na takovou akci poprvé, a nejsou tak sběhlí v hledání a zjišťování, by ocenili podrobnější info (třeba rovnou u formuláře na stránkách KCHČSV, kde se přihlašovali).
Beruska jest offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:01   #4
bambas
Junior Member

bambas's Avatar

Send a message via ICQ to bambas

Quote:
Originally Posted by Beruska View Post
Můžu tohle brát jako oficiální harmonogram? Jedná se mi především o čas přejímky (projití veterinární kontrolou). Je smutné, že po poměrně intenzivním hledání jsem našla pouze informaci o tom, že akce začíná v 7:00. Myslím, že majitelé psů, kteří jdou na takovou akci poprvé, a nejsou tak sběhlí v hledání a zjišťování, by ocenili podrobnější info (třeba rovnou u formuláře na stránkách KCHČSV, kde se přihlašovali).
S tim naprosto souhlasim, nechapu, proc kdyz poradajici tuto informaci ma, ji nepripoji k infu na webu...Pak by si usetril nervy a cas na odpovidani stale se opakujicich dotazu.
Old 11-04-2011, 19:37   #5
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Quote:
Originally Posted by bambas View Post
S tim naprosto souhlasim, nechapu, proc kdyz poradajici tuto informaci ma, ji nepripoji k infu na webu...Pak by si usetril nervy a cas na odpovidani stale se opakujicich dotazu.
Pořádající má dost jiných starostí a je rád, že se mu podařilo spustit internetové přihlašování a vůbec celou akci nějak zorganizovat.

Vzhledem k tomu, že mám dnes termín porodu, jsem zatraceně ráda, že ještě stíhám dávat dohromady přihlášky. Strčte si všichni nohu za krk a zamyslete se nad tím, jestli byste třeba místo keců neměli přiložit ruku k dílu. Tady každý akorát slibuje internetovou databázi pro klubové stránky a podobně, ale zatím jsou to kecy v kleci a skutek utek. Jsem zvědavá, kdo z vás dorazí na klubovou schůzi...
Old 11-04-2011, 19:48   #6
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Bonitační řád: http://www.cswolfdog.cz/index.php?vi...tent&Itemid=75
Všeobecná ustanovení, poslední věta...
Old 11-04-2011, 19:55   #7
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

A ještě jedna poznámka k času - počítejte s tím, že PP a bonitační (svodové) karty se budou rozdávat výhradně majiteli po skončení bonitací v rámci klubové schůze. Nespoléhejte na to, že vám je vyzvedne chovatel nebo tak někdo. Už několikrát se ztratily a klubové příspěvky nejsou dost vysoké na to, aby se z nich platily duplikáty PP.
Old 11-04-2011, 20:37   #8
Undertaker
Member

Quote:
Bonitační řád: http://www.cswolfdog.cz/index.php?vi...tent&Itemid=75
Všeobecná ustanovení, poslední věta...
Tak předpokládám, že v případě potřeby by tahle ustanovení mohl klub změnit, ale když lepší možnost ještě nikdo nevymyslel, je to bezpředmětné.
Já jsem majitelem psa, tak se mi to kecá, ale přidáním letní bonitace bych viděl problém háravek vyřešenej. Kdo chce čubu bonitovat, tak do jejích tří let má cca 5možností kdy se to dá zvládnout. Předpokládám, že pokaždý hárat nebude. A když už se někdo rozhodne bonitovat háravku, má možnost jít na konci. Beztak se čeká na předání papírů.
Novoty typu háravky první bych vůbec nezaváděl. Leda že bychom měli problém se sexuální inaktivitou našich samečků a chtěli to bonitacemi selektovat
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 21:28   #9
bambas
Junior Member

bambas's Avatar

Send a message via ICQ to bambas

Quote:
Pořádající má dost jiných starostí a je rád, že se mu podařilo spustit internetové přihlašování a vůbec celou akci nějak zorganizovat.

Vzhledem k tomu, že mám dnes termín porodu, jsem zatraceně ráda, že ještě stíhám dávat dohromady přihlášky. Strčte si všichni nohu za krk a zamyslete se nad tím, jestli byste třeba místo keců neměli přiložit ruku k dílu. Tady každý akorát slibuje internetovou databázi pro klubové stránky a podobně, ale zatím jsou to kecy v kleci a skutek utek. Jsem zvědavá, kdo z vás dorazí na klubovou schůzi...
...........

Last edited by bambas; 11-04-2011 at 21:46.
bambas jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules