|
|
|
|
#1 |
|
the Bright Side of Wild
|
jeszcze trochę polskości - w polsce jest kilka MILIONÓW psów żyjących na łańcuchu - CAŁE ŻYCIE!!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
A podczas niegdysiejszej akcji "zerwijmy łańcuchy", która promował plakat z małym dzieckiem przypiętym łańcuchem do budy (oczywisty fotomontaż), posypała się lawina protestów-przeciwko przypinaniu tego biednego dzieciątka
Wot co.... p.s. a przy okazji i w temacie- artykuł z GW, przedstawiający problem tylko aglomeracji warszawskiej;/
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 21-02-2011 at 12:12. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Ciekawa bardzo jestem (jeśli ta ustawa w ogóle przejdzie w takiej wersji), jaki to będzie miało wpływ na dolę tych kilku milionów... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
the Bright Side of Wild
|
HA - mój górski sąsiad miał / pewnia nadal ma/ pieseczka, który jak raz zerwał się z łańcucha zagryzł jałówkę - i to tak z rozpędu a nie po jakiejś tułaczce - realnie patrząc kojca nie zrobią.. i co?
i nic - bo kto ich skontroluje ? sąsiad sołtys? to bimbru dostanie i będzie po staremu... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
the Bright Side of Wild
|
w polsce się nie da pewnych rzeczy wynegocjować zapisem - tu potrzeba pracy u podstaw i edukacji - takie rzeczy powinny być na przyrodzie - zamiast układu oddechowego pantofelka - że zwierzęta w domu to obowiązek i odpowiedzialność , że należy sterylizować , adoptować, szczepić itd - u mnie możesz normalnie legalnie pójść do urzędu miasta i zarejestrować psa bez szczepienia na wściekliznę - konsekwencją jest wyższa opłata :-)
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
VIP Member
|
Albo jak pójdzie fama, że "kontrol jedzie" to łopatą w łeb za stodołą (najbardziej rozpowszechniony wiejski sposób leczenia)..w końcu za chwilę znajdzie się jakiś nowy...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Ludziom gustów nie zmienimy. Dla mnie zabicie krowy, gęsi czy psa to to samo, i nie zmienimy diety Azjatów, tak jak i większość z Was nie przejdzie na wegetarianizm. Dla mnie bardziej przerażajace jest to, jak się obchodzą ze zwierzętami, uśmieracjąc je, lub traktując przed śmiercią, co osoby o mocniejszych nerwach mogą zobaczyć tutaj http://ptroa.co.il/petition/index.php
Równie przerażające filmy można obejrzeć nakręcone w Polsce, np. z transportu koni do Włoch. W myśleniu Wietnamczyka widać pewną niezrozumiałą dla nas logike. Widzi problem bezpańskich zwierząt, z którym kraj sobie nie radzi, widzi bezsensowne uśmiercanie psów w Polsce, więc starał się tym bezsensownym śmierciom nadać sens. Gdyby w Polsce nie było tego problemu, nie było psów niczyich, niepotrzebnych, zabijanych, wypychanych ze schronisk na siłę byle komu, może ta myśl, by w Polsce otworzyć taką stołówkę, nie przyszłaby mu do głowy, a psa jadłby tylko wtedy, gdy sprowadzi sobie mrożonkę z Wietnamu. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
#9 |
|
the Bright Side of Wild
|
bo my lubimy zajmować się cudzymi problemami i wytykać innym błędy ... niestety .....
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Nie możemy się ograniczyć do myślenia w kategoriach "psa nie wolno zjeść" ale za to "można go zagłodzić na śmierć", co w Polsce niestety często ma miejsce. Oczywiście piszę tutaj generalnie, nie odnoszę się do postaw forumowiczów, bo tutaj są sami miłośnicy psów i słusznie nie pozwoliliby ani na jedno ani na drugie, ale o ogólne podejście do problemu w Polsce. |
|
|
|
|
![]() |
|
|