Wróć   Wolfdog.org forum > Česky > ČSV v nouzi

ČSV v nouzi ČSV hledající nový domov: psi s průkazem původu, ale také psi, co jako vlčáci vypadají, kteří na své nové pány čekají v útulcích...

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02-20-2011, 16:38   #25
Stela
Junior Member

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do Stela
Domyślnie

Toto téma se už probíralo i u fotky jednoho zajímavého psa na FB. Mě docela zarazilo, že většina těchto zvířat (pro mě tedy absolutně krásných), má stejný rodokmen jako ti naši - samozřejmě soudím podle uvedeného rodokmenu. Jejich rodokmen se skládá z "našich" českých psů. Proč tedy jsou tato zvířata tak odlišná byť krásná s velmi výrazným vlčím fenotypem (nikoliv podobný dnešním čsv).? Odkud takový exteriér tato zvířata narozdíl od těch našich získala? Nechápu jak najednou může po "normálních" rodičích vyskočit takový jedinec. Podle mě není také správné mít u některých psů "MIX" vykřičníky apod. To, že jsou jiní a podle "rodokmenu" by být neměli asi vidíme, ale nikdo to zpochybňovat nemůže.
Mě se tato zvířata moc líbí, ale opravdu asi s ČSV nic moc společného nemají. Bohužel je to slepá ulička a myslím, že většina majitelů ani neví, že si nekupují to co si myslí po rodičích x a y.
Škoda. Ale psát ke psům různé poznámky bez důkazů není správné.
Stela jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Zasady Postowania